Džeki napisal/-a:
Če poznate bolj malo mladih tipov, ki hodijo v dramo, se pa raje vprašajte, v kakšnih krogih se gibljete.
Wtf? Ti zdaj trdiš, da če v mojem krogu družbe nobeden (četudi gre za te tvoje izobražence, ki si jih omenjal) ne hodi v Dramo (oz. SNG), da so ti krogi kar ena družba? Obstaja še kaj drugega, recimo temu, da smo bolj športno naravnana družba, ki gre rada kdaj na kak koncert, in ja, tudi ven hodijo taisti ljudje. Zaradi tega so pa zate kar eni krogi, ker izobraženci pa ne hodijo ven, če imajo kaj v glavi, po tvojem. Ali kako? Ajme človek, kake pa ti strelaš, to kar ni res. Pa star si okoli 30, če se ne motim. Hvala bogu, da nimam takšnih omejencev v svoji družbi, ker bi hitro izpadli iz nje ali pa bi se jaz odcepila.

Sicer pa, blazno me zabava, da mi najbolj nasprotujejo tiste, ki so v temi o pogrebniku pisale, kako je ženskam najbolj hud, da je tip "malo jači biznismen" itd.
Ni bilo nobenega govora o tem, vsaj ne, da bi kateri od nas bilo strašno pomembno kaj je kdo po poklicu (razen da so ene izpostavile konkretno poklic pogrebnika kot moteči faktor, ne pa tudi sicer omenjale kako pomemben se jim zdi poklic pri potencialnem partnerju).
Ti pomagam jaz citirati sebe, ker si z "malo jačim biznismenom" sigurno mislil moje besede v tisti temi:
Ne vem, ene so take, da jim je pomembno, kaj bodo rekle bližnjim, ko jih kdo vpraša s kom se dobivajo, in namesto pogrebnika bo takšne vrste ženska raje videla, da je tip nogometaš, odvetnik, malo jači biznismen ipd., ker se tudi lepše sliši (pa še večina žensk ima to čudno "navado", vcepljeno toliko da ne v DNK, da padajo na tipe, ki opravljajo dela, zaradi katerih padajo nanje še druge ženske, saj se tako počuti pomembno ob takem moškem)
Govorila sem za druge ženske, meni se poklic še nikoli ni zdel moteč faktor pri partnerju, v kolikor gre za nekoga, katerega plača ni ravno pretirano manjša od moje in premore tudi nekaj splošne razgledanosti.
Jullia, če ti ne poznaš takšnih primerov, še ne pomeni da ne obstajajo.
jullia napisal/-a:O tem sem pisala v svojem prvem postu, pa nekako nočete razumet.
Jaz sem tebe čist razumela, kar si hotela povedat, le da se ne strinjam nujno s tem - a smem? Je pa lokal pač ugodnejše okolje za navezovanje stikov (pa niti ni potrebno, da je prisoten alkohol, ker se s kelnarco zaplete v pogovor skorajda vsak, saj gre za okolje, kamor se pride človek odklopit, četudi samo med malico v službi). Pravim samo, da je v lokalu oz. kafiču ponavadi več možnosti za spoznavanje novih ljudi kot recimo na firmi, kjer je okolje bolj umirjeno (ja, vem, da se lahko sodelavci povežejo med sabo in nedolžne kavice kmalu prerastejo v kaj več, a ni tako pogosto kot v lokalih).
Prevarati je mogoče partnerja praktično s komerkoli oz. kjerkoli, je pa pač več možnosti za to v nekem lokalu, a samo, če si tudi nagnjen k temu, da boš prevaral. Delala sem že v različnih okoljih, in ja, varajo se ljudje ne glede na okolje v katerem delajo, le da sem največ možnosti za varanje in tudi dejanskih prevar videla ko sem delala v lokalih (v enem ne najbolj fensi lokalu in enem taboljšem), tako da se lokalov drži upravičen sloves kar se tiče tega. Medtem ko na eni agenciji in firmi ni bilo (toliko) tega, pa je šlo za večji firmi. Šušljalo se je o dveh primerih, od tega je eden primer bil zelo zgovoren že na šihtu (sodelavca med sabo, on poročen), tadrug primer pa naj bi bil opažen zunaj službe. Bilo nas je pa vsega skupaj na firmi ... uf, precej, ker je šlo za večjo firmo.