Hočemo ali nočemo ljubiti?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
babygirly*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a babygirly* »

breza28 napisal/-a:
Hvala!

Jaz imam dejansko problem najti nekoga, ki mi je toliko dober, da se sploh odločim poskusiti z njim. Če se že odločim z nekom it v vezo je to zato, ker so mi na njem določene lastnosti zelo všeč, in ker nima napak s katerimi nekoga nikakor ne bi sprejela. Ampak kmalu začnem tudi pri teh tipih spoznavati napake, jasno brez njih nihče ni, in potem me začnejo motiti in veza mi je vedno manj zanimiva.
In drug problem, ne predstavljam si, da bi svoj samski način življenja za toliko spremenila, da bi bila stalno z nekom. Ko sem dva dni pri fantu se ga naveličam in bežim za par dni nazaj domov, pa spet k njemu in nazakj domov. To se mi stalno pojavlja pri vseh. Sem težko prilagodljiva.
V drugem okolju se težko znajdem. Kuham doma brez problema, pri fantu mi je to odveč in težko. Groza me je, ko vidim kakšni dobri gospodinji sta ženi od njegovih bratov. Doma mi gre vse od rok, drugje nič. Že spim težko drugje ali v dvoje. Sem človek, ki najlažje sam nekje funkcionira, ko gre za delo. Nikoli pa recimo ne bi mogla it sama v kino ali na pijačo.

Kot da bi brala sama sebe...
Fear tries to convince you it's impossible, but fear ain't got nothing on Faith. Walk with trust, it'll work out.
breza28
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a breza28 »

^^ vsaj vidim, da nisem čist unikat. sem mislila, da sem edina s temi problemi.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Džeki »

Sej je zelo preprosto: dokler ne veš, kaj hočeš, tudi dobiti ne moreš ničesar uporabnega.
breza28
Sramežljivka
Sramežljivka

Prej bi rekla preveč vem kaj hočem, zato mi nihče ne ustreza. Ni človeka, ki bi ustrezal mojim zahtevam. Mam preveč visoke kriterije. Žal :(
Veerle
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Veerle »

pa je vredno?
preveč vedet, kaj hočeš, je samo druga stran kovanca od ne imeti pojma, kaj hočeš - isti shit, sam z druge strani.
pol je pa najlažje jamrat.
zanimiv ti more bit predvsem človek, s katerim furaš zvezo, saj skupaj le-to oblikujeta, ne pa zveza.
če se vsaj mal ne upogneš, bo težka, ker furat svoje nonstop in biti v zvezi zna bit mal težko, predvsem za partnerja.
to, da ti je pa težko kje drugje spat, je pa ena sama razvajenost - a kej potuješ, greš na morje itd? je tm isto?
As your lover describes you, so you are.
breza28
Sramežljivka
Sramežljivka

Ne vem, če je vredno? Ravno to ne vem. Se pa zavedam, da imam vredu fanta. Bolj me moti to zakaj na ljudeh iščem napake.
Zakaj bi bla razvajenost, če drugje težko spim? Povsod težko spim, tud na morju. Še doma imam kdaj pa kdaj problem s tem. Drugje pa sploh ja.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

^^pojdi se pogovorit s kakšnim strokovnjakom (psihologom). Ne mislim nič slabega. Ker, kot opažaš, samo "škodo" delaš s tem, predvsem sebi. Razišči zakaj to počneš.
breza28
Sramežljivka
Sramežljivka

To pa ne bi blo težko, ker je moja mami psihologinja :D
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Kovačeva kobila pa to :D
breza28
Sramežljivka
Sramežljivka

Tud mogoče :)

Saj jaz sama vem kaj je z mano. Preveč sem zahtevna. Mogoče imam to že precej prirojeno. Ne samo pri izbiri fanta, tud drugo mi je precej pomembno. Takšna pač sem in to imam v krvi in to je moj problem. Vsak ima kakšnega. Upam, da se to kdaj malo normalizira.
Veerle
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Veerle »

men ne gre skupi, da imaš 'vredu' fanta in tvoja domnevna prezahtevnost. valda bi mela najboljšega, če bi upoštevali tvojo zahtevnost.
pa te fore, da veš, da si prezahtevna, da maš to v krvi, da je to tvoj problem - ni dost sam dejstva naštevat, a misliš s tem v zvezi kej narest?
pa slabo spanje mi je tut rahlo 'sumljivo' - predvidevam, da si še premlada, da bi mela resne težav s spanjem.
As your lover describes you, so you are.
breza28
Sramežljivka
Sramežljivka

ne trdim, da je najboljši. Vem pa, da bi z večino težje shajala. Nima nobene od meni najbolj groznih napak. Vedno pa imam v sebi strah kaj, če je kje še kak boljši in ga bom zgrešila. Po drugi strani pa kaj, če spustim to priložnost in še takšnega ne bom imela.
Kaj misliš, da bi lahko nardila v vezi s tem? :nixweiss: No kar na dan z nasveti zato sem tu.
Spim pa mogoče res slabo glede na starost.
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a monique* »

breza28 napisal/-a:Upam, da se to kdaj malo normalizira.

Dokler boš samo upala se ne bo prav veliko spremenilo. Bo treba kaj konkretnega naredit, mogoče res pogovor s kakšnim strokonjakom.
Name je ena oseba naredila dober vtis in sem se precej spremenila in sem se pripravljena se soočit s situacijam ki bi se jim prej enostavno izognila.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Džeki »

breza28 napisal/-a:Prej bi rekla preveč vem kaj hočem, zato mi nihče ne ustreza. Ni človeka, ki bi ustrezal mojim zahtevam. Mam preveč visoke kriterije. Žal :(

Si pač nerealna. Spusti se na zemljo, drugače boš ostala sama, oz. dolgoročno ne boš zadovoljna z nobenim tipom.

Po moje to izhaja iz tvojega globokega nezadovoljstva s samo sabo. Zato iščeš tako rekoč popolnega tipa. Če bi dobila idealnega tipa, bi to zate bil dokaz, da si ga vredna.

Ja, globoko nesamozavestna si. Za nesamozavestne ljudi je značilno, da tudi pri drugih iščejo samo napake.

Začeti moraš pri svoji samopodobi. Za začetek si vtepi v glavo, da imaš tudi ti napake in da zato nimaš od nikogar pravice pričakovati, da je brez njih.
Uporabniški avatar
Little fairy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Little fairy »

Ni malo takih žensk, ki ostanejo same in obupane ali pa na koncu pristanejo s popolnoma neprimernim moškim, ker so vsi "tadobri" že oddani. Kdor izbira, izbirek dobi.
"Sanje vsakomur od nas dovolijo, da smo tiho in varno nori vsako noč svojega življenja"
Odgovori