Ufff, ste se že razpisali.
Upam, da mi bo ob tem brainstormu uspelo napisati bistvo a bom vseeno poskusila.

(če bom zašla, se opravičujem že vnaprej)
Moje mnenje, ne?
Ok...torej...najprej mi pridejo na misel nepremičnine - sigurno so previsoke cene. Kako si dandanes nekdo sploh lahko privošči, tudi če ima solidno plačo. Hmmm...zakaj bi bilo narobe ali si ne bi smela želeti svojega stanovanja in živela pri starših? Meni osebno tu ne gre za nek "stil" ali luksuz ali ker bi bila "fina". Rada bi si ustvarila svoj lasten bivalni prostor, četudi bom zaradi tega šla čez nekaj ovir. Ne vem, nekateri se pač radi na nek način osamosvojimo (ne pravim, da je samo to način osamosvojitve - ampak meni to predstavlja pomen). Mi ne bi bil problem živeti pri starših, a upam, da na koncu ne bom pristala na taki poziciji. Amm, bi se počutila kot da se ne zmorem sama postaviti na svoje noge. In ja, pa kaj če imamo slovenci to v glavi, da je treba imet svojo hiško ali stanovanje. Jaz v tem ne vidim nič slabega. Čakam pa da padejo cene nepremičnin. (dvomim vse bolj da bodo)
Da grem k dejanski temi. Hmmm...problem je kot ste že vse napisali. Premalo dela za določene. Posledica brezposlenost. Študenti preveč vlečejo status. Hm...ne vem...meni se zdi, da bi veliko težav rešili ali vsaj izboljšali, če bi uvedli dejansko neko preverjanje, inšpekcijo za vse možne zadeve (ampak zakaj se mi zdi, da to ni možno pri nas) - če bi bila nadzirana področja od a do ž, bi bilo manj problemov. Da bi bilo več nadzora pri stanovanjih - oddajanje na črno...potem delo na črno...da bi bil študentski čas še bolj omejen (jaz bi dala možnost samo 1kratnega ponavljanja in nobenega prepisovanja brezplačnega....omejila bi koliko ur na mesec/teden študent lahko dela in to seveda prav tako nadzirala (ali razmišljam utopično?)...ker tudi če bo malo delo sprejeto, se bodo še vedno dogajale goljufije....pa da ne pozabim STROGO bi omejila vpis na fakultetah (sploh določenih), ker danes pa res gre že vsak bedak študirat in nekateri so kar vztrajni, tudi če jim ne gre)....
Verjetno sem še marsikaj izpustila in pozabila...ker mi 1000 misli beži čez glavo....da pa ne pozabim še ene stvari - jaz bi tudi omejila plače oseb na vodilnih položajih (za katere plačujemo tudi državljani) in vodila javno evidenco plač teh oseb - 793.744 evrov je bila Zidarjeva plača v letu 2009 (vir
http://www.finance.si/289609/Ivan-Zidar ... agerji/rss)...hm...zakaj ima pri nas lahko nekdo tako plačo, njegovim delavcem pa ostane 200eur na koncu za preživetje. Ne morem opisati z besedami, kako nehumano mi je to dejstvo in da se to res dogaja. Ne vem, kaj bi se sploh lahko naredilo v tem primeru. Res žalostno. Ja, res smo socialna država - se vidi tu.
Pa če imamo kao štipendije in jih dobivajo otroci privatnikov, nekaterim, ki bi jo pa res potrebovali, pa zmanjka par pik do nje - to tudi kaže na to, kako smo socialna država. Ubistvu bi lahko bila socialna, če bi se uvedel nek red. Pa ga pri nas že par let ni. In dokler bodo afere in podobne zadeve, pa določene osebe ne bodo nosile nobenih posledic, smo tudi na dobri poti.
Ne vem, kako je z vami in vašim mnenjem, a recesije je konec - v Nemčiji se je gospodarska rast že konkretno zvišala, zmanjšali so brezposelnost in še delajo na tem. Kaj pa pri nas?
...vedno si prvi prinesel mi sonce in jutro z okusom poljuba...