Diploma izgubila na vrednosti, rednih služb ni

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

*SunFlower* napisal/-a:Kot prvo, vsaj ti 'domači' vodovodarji ne delajo ravno na prepihu in v umazaniji, razen če ti hočeš reči, da imamo vsi umazana in prepišna stanovanja ...

Ko se napeljuje vodo v novo hišov njej najbrž ni klime/ogrevanja in parketa po tleh, se ti ne zdi? :wink:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a kepka »

Mahagonij napisal/-a:
s0nckic4 napisal/-a:ja mahagonij, najemnine se mi zdijo previsoke. v ljubljani je cena solidne enoposteljne sobe več kot 300(s stroški)€. kaj šele najemnina garsonjere oz enosobnega stanovanja. in če kot pripravnik zaslužiš 500-600€ je to žal previsoko.

Ti gledas visino najemnine iz napacnega stalisca, to je iz stalisca najemnika.
Poglej najemnino iz stalisca nekoga, ki ima pri roki 150000 eur in bi rad investiral v stanovanje, ki ga bo potem oddajal.

Stanovanje v LJ stane 150000. V kolikor ga oddajas po 300 eur traja skoraj 42 let, da se investicija poplaca. Ce ga oddajas po 500 eur traja 25 let, da se investicija povrne. Ce ga oddajas po 600 eur za 25 let imas 20% profita (iz 150000 naredis 180000), kar je veliko veliko manj, kot ce bi dal denar na banko vezat za 4% na leto, kar nanese 166% donos (iz 150000 naredis 399875).

In to vse ob predpostavki, da se na stanovanju nikoli nic ne pokvari kar bi moral placati, kar takoj unici tvoj donos.

Torej 300 eur je ravno toliko, da pokrije stroske vzdrzevanja pa da ti malo ostane, POD POGOJEM da si dobil stanovanje, ki ga oddajas, zastonj.

Ne samo na baze, phpBB, zenske, tudi na stanovanjsko problematiko se spoznas. Zabavno.

Ne vem, kdaj si nazadnje gledal, kaksna stanovanja se v LJ oddajajo. Ce gre za novo (ali popolnoma renovirano), opremljeno cca 60 m^2 veliko stanovanje (tako, ki ga v teoriji dobis za 160k), se nihce ne bo pritozil nad najemnino v visini 600 eur. Ce ga najdes, kar hitro prilepi link. Ce pa gre za kletno luknjo, brez pomivalnega, pralnega stroja in bogatim svetom plesni, je pa to nekaj drugega. Kvadratura stanovanja je pomembna, nikakor pa ni edino merilo.

Ce je nekdo 150k eur investiral v stanovanje (placal z gotovino) zato, da ga bo oddajal kot povprecen flet za 600 eur - njegov problem. Ce ga bo hotel oddati za 1000 - good luck. Lepa, velika mescanska (120 m^2 plus) stanovanja se v LJ tezko oddajajo. Ga dobis ze za 800 eur.

Najbolje se oddajajo stara, znucana stanovanja, za 200 - 300 eur / sobo. Zakaj? Zato, ker lahko in ker se splaca. In ker se da studente nategnt, da placujejo zraven se rezervni sklad in se kako poloznico, ki je ne bi bili dolzni. Najbrz si prezrl, da je napisala sobe in ne stanovanja ... in v eno sobo gresta tudi dve postelji ... pa da se se kuhno predelit, da je se tam ena postelja.... res se nisi bil v nobenem studentskem stanovanju v LJ?

In vse skupaj nima nobene veze s tem, da hoce lastnik dobit povrnjeno investicijo v stanovanje.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
Dorotheia
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Na poti k sanjam...

Neprebrana objava Napisal/-a Dorotheia »

Ufff, ste se že razpisali.
Upam, da mi bo ob tem brainstormu uspelo napisati bistvo a bom vseeno poskusila. :D (če bom zašla, se opravičujem že vnaprej)

Moje mnenje, ne?
Ok...torej...najprej mi pridejo na misel nepremičnine - sigurno so previsoke cene. Kako si dandanes nekdo sploh lahko privošči, tudi če ima solidno plačo. Hmmm...zakaj bi bilo narobe ali si ne bi smela želeti svojega stanovanja in živela pri starših? Meni osebno tu ne gre za nek "stil" ali luksuz ali ker bi bila "fina". Rada bi si ustvarila svoj lasten bivalni prostor, četudi bom zaradi tega šla čez nekaj ovir. Ne vem, nekateri se pač radi na nek način osamosvojimo (ne pravim, da je samo to način osamosvojitve - ampak meni to predstavlja pomen). Mi ne bi bil problem živeti pri starših, a upam, da na koncu ne bom pristala na taki poziciji. Amm, bi se počutila kot da se ne zmorem sama postaviti na svoje noge. In ja, pa kaj če imamo slovenci to v glavi, da je treba imet svojo hiško ali stanovanje. Jaz v tem ne vidim nič slabega. Čakam pa da padejo cene nepremičnin. (dvomim vse bolj da bodo)

Da grem k dejanski temi. Hmmm...problem je kot ste že vse napisali. Premalo dela za določene. Posledica brezposlenost. Študenti preveč vlečejo status. Hm...ne vem...meni se zdi, da bi veliko težav rešili ali vsaj izboljšali, če bi uvedli dejansko neko preverjanje, inšpekcijo za vse možne zadeve (ampak zakaj se mi zdi, da to ni možno pri nas) - če bi bila nadzirana področja od a do ž, bi bilo manj problemov. Da bi bilo več nadzora pri stanovanjih - oddajanje na črno...potem delo na črno...da bi bil študentski čas še bolj omejen (jaz bi dala možnost samo 1kratnega ponavljanja in nobenega prepisovanja brezplačnega....omejila bi koliko ur na mesec/teden študent lahko dela in to seveda prav tako nadzirala (ali razmišljam utopično?)...ker tudi če bo malo delo sprejeto, se bodo še vedno dogajale goljufije....pa da ne pozabim STROGO bi omejila vpis na fakultetah (sploh določenih), ker danes pa res gre že vsak bedak študirat in nekateri so kar vztrajni, tudi če jim ne gre)....

Verjetno sem še marsikaj izpustila in pozabila...ker mi 1000 misli beži čez glavo....da pa ne pozabim še ene stvari - jaz bi tudi omejila plače oseb na vodilnih položajih (za katere plačujemo tudi državljani) in vodila javno evidenco plač teh oseb - 793.744 evrov je bila Zidarjeva plača v letu 2009 (vir http://www.finance.si/289609/Ivan-Zidar ... agerji/rss)...hm...zakaj ima pri nas lahko nekdo tako plačo, njegovim delavcem pa ostane 200eur na koncu za preživetje. Ne morem opisati z besedami, kako nehumano mi je to dejstvo in da se to res dogaja. Ne vem, kaj bi se sploh lahko naredilo v tem primeru. Res žalostno. Ja, res smo socialna država - se vidi tu.

Pa če imamo kao štipendije in jih dobivajo otroci privatnikov, nekaterim, ki bi jo pa res potrebovali, pa zmanjka par pik do nje - to tudi kaže na to, kako smo socialna država. Ubistvu bi lahko bila socialna, če bi se uvedel nek red. Pa ga pri nas že par let ni. In dokler bodo afere in podobne zadeve, pa določene osebe ne bodo nosile nobenih posledic, smo tudi na dobri poti.

Ne vem, kako je z vami in vašim mnenjem, a recesije je konec - v Nemčiji se je gospodarska rast že konkretno zvišala, zmanjšali so brezposelnost in še delajo na tem. Kaj pa pri nas?
...vedno si prvi prinesel mi sonce in jutro z okusom poljuba...
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Dorotheia napisal/-a:a recesije je konec

Mogoče je tako v Nemčiji, pri nas očitno ne. Vsaj glede na to, da je vedno več ljudi na cesti in smo konstantno priča stečajem firm oz. prisilnim poravnavam.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
Dorotheia
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Na poti k sanjam...

Neprebrana objava Napisal/-a Dorotheia »

Zakaj pa si mnenja, da je za to kriva recesija in ne tisti na vladajočih položajih v teh podjetjih, ki so šla v stečaj (ki jih je bilo zadnje čase veliko)? Zakaj pa ima potem vodilni tako obgastvo okrog sebe, podjetja pa ni mogel rešiti? Zato ker obdstajajo taka sebična govna, ki gledajo samo na svojo rit in se jim gre za keš ne pa za podjetje in svoje delavce. V nemčiji je tudi filozofija poslovanja zelo drugačna kot pri nas. In dejansko je nek red v podjetju. Moje lastne izkušnje.
...vedno si prvi prinesel mi sonce in jutro z okusom poljuba...
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Dej no, kaj misliš, da sam zato k je nekdo označu, da je recesije konc, bo kr čez noč gospodarska rast na višku in bojo posledično vsi, ki so končali na cesti dobili nazaj službo? Ni vse tko preprosto.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

ko bodo ukinili študentsko delo, bo manjša brezposelnost.

sedaj študentje delate, ko boste pa diplomirali, boste pa za podjetje postali predragi in boste postali brezposelni, kajti vaše delovno mesto bo prevzel veliko cenejši študent.

študent naj študira, ne dela. delajo naj delavci.

če študent ali njegova družina nima denarja za študij, bi bila rešitev ta, da študent vzame kredit za študij. če doštudira, mu bi država pomagala vrniti kredit s subvencijo. če ne doštudira, bi imel tako obrestno mero, da se mu bi splačalo doštudirati.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a s0nckic4 »

@ doroteia: obstajajo narodi, kjer jim je logično, da se ne krade tujega denarja. ki ne iščejo v zakonu samo lukenj oz kako bodo prišli okoli in nategnili državo. kjer se ne oddaja na črno, ne dela na črno niti ne gradi na črno(oz obstajajo zanemarljivi primeri). kjer te prijatelji gledajo kot delikventa če koga nategneš, pri nas ti pa ploskajo...
ko si 1x na točki, da rabiš vojsko inšpektorjev da stvari sploh normalno funkcionirajo, potem to dost pove o folku. že mogoče, da je slovenija bananarepublika, vendar ne samo po krivdi Kena in njegove ekipe, ampak predvsem zarad opic, ki živimo tu.
Vsak raj ima svojo kačo.
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Savannah »

Jochie napisal/-a:ko bodo ukinili študentsko delo, bo manjša brezposelnost.

sedaj študentje delate, ko boste pa diplomirali, boste pa za podjetje postali predragi in boste postali brezposelni, kajti vaše delovno mesto bo prevzel veliko cenejši študent.

študent naj študira, ne dela. delajo naj delavci.

če študent ali njegova družina nima denarja za študij, bi bila rešitev ta, da študent vzame kredit za študij. če doštudira, mu bi država pomagala vrniti kredit s subvencijo. če ne doštudira, bi imel tako obrestno mero, da se mu bi splačalo doštudirati.

:gut:
Marsikje že lep čas sploh ne zaposlujejo s sklenitvijo delovnega razmerja, ker je pač veliko lažje vzet študente. V večini trgovin z oblačili recimo dela ena redno zaposlena, ostalo pa študentke. Če prideš tja in vprašaš glede dela, rečejo samo, da je možno na napotnico, rednih pa "trenutno" ne rabijo. :roll:
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Seveda zaposlujejo samo študente, ker je z njimi manj stroškov in še odslovijo ga lahko kadarkoli brez kakršnih koli stroškov.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

druga stvar:
študentje delajo samo za denar in so brez odgovornosti. če jim ne paše delat tisti dan pač preprosto ne pridejo. tako ali tako jim nič nihče ne more.. in potem študentje nategujejo delodajalce, delodajalci študente, ker jim ne plačajo....
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

s0nckic4 napisal/-a:@ doroteia: obstajajo narodi, kjer jim je logično, da se ne krade tujega denarja. ki ne iščejo v zakonu samo lukenj oz kako bodo prišli okoli in nategnili državo. kjer se ne oddaja na črno, ne dela na črno niti ne gradi na črno(oz obstajajo zanemarljivi primeri). kjer te prijatelji gledajo kot delikventa če koga nategneš, pri nas ti pa ploskajo...

Kateri so ti narodi? :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik

skandinavci
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Moji švedski znanci se nebi strinjali s tabo. Na splošno tako kritičnih oseb do svoje države in voditeljev še nisem srečala (nimajo niti ene lepe stvari za povedat) :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik

res je. ampak problemov omenjenih v 1 postu pa oni nimajo.
Vsak raj ima svojo kačo.
Odgovori