jullia_ napisal/-a:nivea9 napisal/-a:Jaz pa poznam zelo veliko starejših parov, ki se dobro razumejo in so si enakopravni. In ne vem kaj ima veze, če so se poročili pri 20ih? Danes se tisti še pogosteje ločijo, ki se poročijo pri 20ih, ker zgleda, da je prezgodaj in se niso znoreli. Ali pa samo jaz poznam te primere. Od mojih sošolk iz OŠ sta že ločeni točno tisti dve, ki sta se šli mladi poročit.
Tisti, ki se danes poročijo pri 20ih, imajo precej boljše pogoje za ločitev, kot so jih imele prejšnje generacije.
Jaz se sicer ne strinjam s tem, da so bili včasih zakoni srečnejši, kot so danes. Danes smo ljudje bolj zahtevni in manj pripravljeni potrpet.
Včasih si se pač poročil za zmeraj, brez debate. Dajte malo brat kakšnega Cankarja, P. Voranca, Bevka, potem pa pridite nazaj povedat, kako so včasih poznali pravo ljubezen. Ku*ac moj, so jo. Samo sprijaznili so se z usranimi zakoni, to je pa to.
Ne vem zakaj bi tisti, ki se poročijo pri 20ih imeli boljše pogoje od tistih, ki se poročijo pri 30ih.
O tem, da smo danes zahtevni in nismo pripravljeni nič potrpet se strinjam. Samo veza v kateri ni prilagajanj ne bo nikoli tekla.
O včasih pa nisem imela v mislih časov Cankarja in Bevka, ker takrat se je ženska sploh morala poročit, če je hotela preživet, ker je bila odvisna od moža. Danes je ženska lahko neodvisno samska. Mislila sem čase naših staršev, ki se lepo razumejo in to zaradi ljubezni in ne finančne odvisnosti.
Nisem pa še zasledila, da bi kdo šel narazen, če bi na FB zasledil nekoga neznanega. To je bolano.