*SunFlower* napisal/-a:evva napisal/-a:No če se vam zdi pa fdv lahek faks, ok mislite si kar hočte, mi bomo vsaj prej prišli do službe, medtem ko se boste vi še matrali z diplomo, oz. z izpiti. Tko k sm že rekla, ni vse v faksu, pomembno je kok si ti sposoben in kako se znajdeš. V nasprotnem ne vem zakaj bi blo tok ekonomistov, pravnikov, kemikov, prevajalcev in ostalih na čakanju za službo! Zresnite se

Zaposljivost ponavadi ni pogojena s težavnostjo faksa ali sposobnostjo posameznika, ampak z njegovo 'tržno vrednostjo', če tako rečem. Če npr. mnogo ekonomistov ne dobi službe, to ne pomeni, da je ekonomija prelahka, nepomembna ali brezvezna, ampak samo to, da je trenutno trg dela nasičen iz takih ali drugačnih razlogov. Ampak seveda, najlažje je narediti tako, da izgleda, da je faks prelahek ali pa študentje nesposobni.
A dej ne mi pametovat,poglej na zavodu kok ekonomistov iščejo, poglej oglase vsakega dnevnega časopisa, pa jih je še vseen ogromno nezaposlenih! Pa ne govorim samo o ekonomistih, tudi o drugih, pravnikih, kemikih, prevajalcih, turističnih diplomirancev in podobno... Noben ni reku, da je ekonomija prelahka in brezvezna, ampak da ni nič več npr. vredna kot fdv, če se diplomiranec ekonomije ne zna znajt oz. če ni sposoben.
Seveda je zaposljivost pogojena s sposobnostjo, kje ti živiš? Ti povem en čist konkreten primer poznam fanta, ki je delal kot tržnik prek študenta v eni firmi, potem ko je končal faks, so ga pa vzeli za redno kot vodjo oddelka za razvoj programov z možnostjo napredovanja, ker se je zelo izkazal v trženju, marketingu in sodelovanju pri razvoju programov, plačo ima že zdaj zelo dobro... končal je pa fdv-politoligija! Najlažje je pametovat kok so eni faksi resni, drugi neresni, vsa študijska leta delat kot hostesa, kelnar, prodajalka or whatever, potem pa pričakovat, da boste dobil takoj dobro službo, ker ste pač končal "resen faks". Oh, dragi moji, konkurenca je huda in v naši državici ta sistem pač tko ne deluje, pa če vam je to všeč al pa ne, tko je!