Izobražena, fina ženska s fantom iz kmetije?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
la HauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a la HauteCouture »

Jochie napisal/-a:potem je tukaj tudi vprašanje, kaj je meja med mestom in vasjo...za krčane je npr. krško mesto in vasi okoli so vasi, za ljubljančane je krško verjetno vas, na berlinčane pa je ljubljana vas...verjetno...

gre pa v bistvu le zato, če ima človek, od koderkoli že prihaja, navade in karakter, ki ti ustrezajo ali ki ti ne ustrezajo... :)

Tole si pa tak butast napisal, da bolj ne bi mogel :wink:
Sol lucet omnibus.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

julka...prav gotovo se dogaja...kakšen...tako kot gre kakšen v gore v teniskah... :D no, verjetno glih ne pride v lj v bata škornjih in z vilami, ampak vidi pa se mu, da je "iz kmetov"... :D

visokamoda...kako bi moral napisati, da ne bi bilo butasto??? :roll:

pojdi v moskvo pa povej, da živiš v mestu z 3000 ljudmi pa ti bo kdo odgovoril, da pri njih 3000 ljudi živi v enem bloku/zgradbi... :D
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a snezinka* »

Jochie napisal/-a:lahko se kmeta spozna na daleč....zakaj ne? po načinu oblačenja, obnašanja...

spomnim se enega filma, ko en pride da mislim v NY....v glavnem komedija...in verjamem, da je tudi komedija, ko pride kakšen kmet v ljubljano...ali pa ko pride kakšna ljubljančanka v kostimu in visokih petkah na kmete...ko iz avta stopi direktno v drek... :D

se dogaja... :D

Eh...tipično. Člouk ne more verjet, kje živi. Gre se za to, da je dan danes to že zelo težko ugotvit oz. pri redkih primerih (govrim za mlajšo starostno skupino), tako da jaz res ne vem, kje vi živite, da tako na daleč spoznate kmete, ki so vsi po vrsti tako drugačni od mestnih. In govorijo kako...evo, daj mi opiši kako? Me res zanima...:D Ne čist resno zdaj, ker me res fibec matra...:D
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

lej punca, jaz sem pred 20 leti prišel študirat v ljubljano...nov svet takrat...ko sem se vrnil domov, sem videl v svojem malem mestu zadeve, ki jih prej nisem opazil, zdaj pa so se mi zdele smešne...

moja žena ima 26 let...mlajša generacija...prihaja iz predmestja zagreba, v šolo je hodila v zagreb...ona povsod vlači sončna očala s sabo...ko je oblačno, jih ima na očeh, ko je noč, jih ima na glavi...itd. itd meni gre to ful na živce... :D

to so tiste finese...po mojem...:D

verjamem, da se je danes, v dobi interneta itd. zadeva spremenila in so se meje med mestom in vasjo zmanjšale...

ampak jaz imam še vedno v glavi tisto, kar sem pred leti doživel jaz,.. :D
TechMan
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a TechMan »

Meni se zdi ta fant kr odgovoren in uspešen glede na to da vodi kmetijo (kar ni lahko) in podjetje. Kar se pa tiče nekih predsotkov kaki smo v splošnem fantje iz podeželja pa je smešno.
la HauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

Jochie napisal/-a:julka...prav gotovo se dogaja...kakšen...tako kot gre kakšen v gore v teniskah... :D no, verjetno glih ne pride v lj v bata škornjih in z vilami, ampak vidi pa se mu, da je "iz kmetov"... :D

visokamoda...kako bi moral napisati, da ne bi bilo butasto??? :roll:

pojdi v moskvo pa povej, da živiš v mestu z 3000 ljudmi pa ti bo kdo odgovoril, da pri njih 3000 ljudi živi v enem bloku/zgradbi... :D

Naselja delimo na podeželska in mestna, razlike pa so vidne v gospodarski usmerjenosti, načinu življenja, velikosti, številu prebivalcev, ter videzu in funkciji naselja.
In ne le po velikosti in številu prebivalcev (spodnja meja za mesto naj bi bila od 2000-5000 prebivalcev)
Zaradi suburbanizacije so danes te razlike manj vidne, še vedno pa ne bi mogel nihče rečt, da je Ljubljana vas, če ima vse značilnosti mesta in čeprav ima le 270.000 prebivalcev, New York, ki je tudi mesto pa 8 milijonov.
Sol lucet omnibus.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

la HauteCouture napisal/-a: načinu življenja

evo, vidiš? o tem se pogovarjamo... :D
la HauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

Tudi način življenja se počasi spreminja, kar pomeni, da na podeželju ni več samo kmetij. No ampak tole je vse OT. :P :P
Sol lucet omnibus.
tadejusce
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: MS

Neprebrana objava Napisal/-a tadejusce »

snezinka* napisal/-a:Ali še zmeraj mislite, da živimo v podrtih bajtah, da nam krave mukajo pred vrati dnevne sobe, da imamo gnoj sredi dvorišča. Sorry, za mene se ma kmet, ki ima svoje hišo, poslopje itd. in use lepo urejeno z veliko več stvarmi za pohvalit, kot pa nekdo, ki živi v enem napol podrtem skretu u Lj, pa čeprav je mestni.
Oprosti, mogla sem dat iz sebe, ker to je PRIMITIVNO RAZMIŠLJANJE!

Dobra misel :top:

snezinka* napisal/-a:
Jochie napisal/-a:lahko se kmeta spozna na daleč....zakaj ne? po načinu oblačenja, obnašanja...

spomnim se enega filma, ko en pride da mislim v NY....v glavnem komedija...in verjamem, da je tudi komedija, ko pride kakšen kmet v ljubljano...ali pa ko pride kakšna ljubljančanka v kostimu in visokih petkah na kmete...ko iz avta stopi direktno v drek... :D

se dogaja... :D

Eh...tipično. Člouk ne more verjet, kje živi. Gre se za to, da je dan danes to že zelo težko ugotvit oz. pri redkih primerih (govrim za mlajšo starostno skupino), tako da jaz res ne vem, kje vi živite, da tako na daleč spoznate kmete, ki so vsi po vrsti tako drugačni od mestnih. In govorijo kako...evo, daj mi opiši kako? Me res zanima...:D Ne čist resno zdaj, ker me res fibec matra...:D

Mene zanima podobno. Kdo sploh kmet je, ker do zdaj tega še nisem prebral? Tisti, ki ma doma krave? Ki živi na podeželju? Eni govorite tako, kot da imamo na podežželju pri vsaki hiši 5 krav, 4 prašiče in s slamo pokrite podrtije:) Ne vem kje vi živite:). Pa tudi "kmetje", smo visoko izobraženi, mamo nadpovprečne plače, se vozimo z novimi Audiji, Mercedezi, BMW-ji, mamo D&G ponaredke,...:lol:

Sem pa doživel "tipično razmišljanje "enega kolega z glavnega mesta", ko sva se pogovarjala o naših nočnih aktivnostih "iz kmetov" in ko mu povem da smo bli na kebapu pa hamburgerju zjutri ob 5-ih me debelo pogleda in vpraša: "A pr vas mate tut to tko, da lahk kupte ob 5-ih zjutri?"
Zdaj pa bi prosil za mnenje kdo je tu večji kmet? :lol:

P.S.: Sam vidim vsako nedeljo ko se vračam v "glavno mesto" veliko meščanov (bi napisal kmetov pa me lahko kdo, ki se prepozna toži zaradi blatenja :)). Največ je takih, ki imajo XY registracije avtomobilov. Mi je pa zanimivo nekaj, ko jih na avtocesti prehitim, me pogled v vzvratnem ogledalu popolnoma zaslepi. Pa ne vem, če zato, ker vozijo s prižganimi dolgimi lučmi ali pa imajo polne prtljažnike krompirja, mesa, zelenjave, ocvirkov in masti s kmetov. :roll: :roll:
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objava Napisal/-a Liefde »

Mogoče je kakšna blondinka vozila, in ni dobr nastavila višino snopa luči :D
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
Uporabniški avatar
Jela
Debatorica
Debatorica
Kraj: Bla Bla

Re: Kaj bi?

Neprebrana objava Napisal/-a Jela »

kalanhoja napisal/-a:Punce, kaj bi ve storile, če bi bile izobražene, imele dobro službo, bile bolj fine narave, potem pa spoznale fanta iz kmetije, iz precej oddaljenega kraja, ki bi vam zmešal srce? Čemu bi dale prednost? Saj dvomim, da lahko odgovorite, ampak mogoče je bila že katera v takšni situaciji.
In zakaj je pomembno dejstvo, da je on s kmetije? Se ti ne zdi dovolj dober ali kako? Všeč ti je.. zmešal ti je srce, itd.. Pomembno je samo to.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a matjazd »

Evva a si ti iz kmetije?
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a evva »

Uh mi je kar zanimivo kolk razživim temo, povsod kjer napišem svoj post :D ...v glavnem tkole bom rekla:
- matjazd --> NE, jaz nisem s kmetije, živim v mestu
- podeželje ni nujno enako kmetija, mi se tu pogovarjamo o kmečkih fantih in ne o tistih, ki samo živijo na vasi, predmestju in podobno
- snezinka tista tvoja primerjava o kmetu, ki ima porihtano bajto in vse ostalo in meščanu, ki živi v podrtiji, ni ravno na mestu, ker si obema določila tip življenja. Jaz če bi izbirala med kmetom, ki ima porihtano bajto in 10 prašičov ter med meščanom, ki živi v NORMALNEM stanovanju (ali hiši), bi seveda izbrala slednjega. Ni treba it v ekstreme veš.
- snezinka--> omenila si razpoznavanje po naglasu in mi tam nekaj začela razlagat...glej, očitno nisi dobro prebrala mojega posta - jaz sem napisala, če se vse te stvari (drugačen način življenja, razmišljanja, drugačne vrednote, naglas, glasba, oblačenje...) združijo, se komot da ločit kmeta od meščana. Jaz ga ločim. Pa če se ti zdi to primitivno al pa ne.
- Jochie--> imaš včasih mal pikre komentarje (še posebej nekatere od teh, ki sem jih danes prebrala), ampak moram priznat, da maš v redu argumente, ne glede na to, da se ne strinjam v mnogih stvareh s tabo, maš pa zanimiv način razmišljanja.

V glavnem še zmer ne dojamete in kar silite v kreg (nekateri), kmečki fantje so čist ok, niso slabi po srcu (vsaj ti, ki jih jaz poznam) itd...,noben ni reku tega, enostavno ljudje smo si različni, ne vem zakaj vam je tok težko sprejet, če se eni pač enostavno ne vidimo v zvezi s kmetom. Kot sem že rekla, ne zato, ker so slabši, ampak zato, ker so drugačni. Oni imajo svoj način življenja, jaz imam svojega (ki verjetno tudi določenim kmetom - v to sem prepričana - ne bi ustrezal, pa zaradi tega nisem čisto nič slabša, kot tudi oni ne.) Razumljivo?
la HauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

Eva, js te čist razumem, na kmetih je treba delat, tega pa ti nis vajena, torej nisi za na kmete! :D
Sol lucet omnibus.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a evva »

seveda sm vajena, samo ne dela v hlevu :wink:
Odgovori