sanjaanja napisal/-a:Mojega problema ni
Izražam svoje mnenje tako kot ti.
In neumnost je? Bi bila bolj jasna?
kako lahko izraziš svoje mnenje o meni, če me sploh ne poznaš?

... sklepaš, da živijo vsi pri starših, sklepaš da so vsi lenuhi in to samo zato, kr si podala dva totalno enaka primera, ampak ker ti pač ne vidiš razlike deluješ kakor da so vsi, ki se s tabo v vseh točkah ne strinjajo, da so vsi ti pri starših in jih izkoriščajo.
In to je neumnost...
po drugi strani pa ...kaj te tebe briga kako kdo živi ... če ti soseda pride vsak dan jamrat kako je boga in kako jo otroci izkoriščajo, je to njen problem, saj so njeni otroci pa naj se sama z njimi zmeni... namesto tega pa tebe uporablja za ventil in ti kao zdaj moraliziraš kaj je samostojnost, ker se ti je ona zasmismila.
Ti predlagam, da ko se naslednjič potoži ji omeni naj sama uredi družinske razmere in naj trača o svojih otrocih kje drugje, pa me zanima koliko krat bo še prišla na kavo.
prav tako vsak človek drugače dojema samostojnost ... ni univerzalnega recepta ... kdo pa pravi, da to kar samostojnost predstavlja tebi mora predstavljati tudi meni?
eni imamo to srečo pa lahko živimo na različih koncih sveta... drugi nimajo te opcije in živijo pri starših, pa še to ne pomeni, da so ta drugi manj samostoji kot prvi ...
... prav tako imaš starše, ki svojih otrok ne tretirajo kot otrok, in imaš starše, ki ne morejo dojeti, da so njihovi otroci odrasle osebe in hočejo na vsak način posegat v njihove odločitve in videnje sveta... torej kdo je zdaj samostojna oseba tisti, ki dovoli staršu da mu non stop se vmešava al tisti ki to ne dovoli?
... ni vse črno belo
...