Komi čakam enkrat ta tedn k bom delala nasledno solatko: čičerika, koruza, paprika in feta sir...delam tako kombinacijo prvič ampak mam filing da bo dobr
hruška , jah neb glih vsak dan tipkala, no mogoče tud...
ampak, če ma katera kšno sestavino, k ne ve kako, s čim jo skombinirat v solati, lahko piše pa bom probala najdt recept, to pa ni noben problem...
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared, and she didn't say where she was going
^^ A čičerko namočiš/skuhaš al kako jo pripraviš? Se sliš ful yummi.
Men ful dober preliv za solate: navadn jogurt, žlička kisle smetane in žlička pesta, mal popra in limoninga soka. :srce:
Si bom lih prvoščla zeleno solato z rdečo papriko, koruzo, popečenim piščančkom in zgornjim prelivom.
Jp, čičeriko je treba prejšnji dan namočit, pa še pol se ful dolg kuha...sam je vredno, ker je res yummy! danes: paprika, paradižnik, čebula, velike zelene olive in fetaaa...mmm
Testeninska solata:
-testenine(špageti, makaroni...)po izbiri
-nariban sir
-tuna iz konzerve
-koruza iz konzerve
-preliv iz navadnega jogurta in gorčice, lahko pa dodamo še malo majoneze
Kumarična solata:
-kumaro olupimo in naribamo ali narežemo na tanke rezine, posolimo, dodamo kislo smetano
Jaz prej sploh nisem marala bučnega olja, ampak moja tašča naredi izvrstno solato z njim. Sploh naribane kumare v bučnem olju so dobre. Verjetno tudi za to, ker je zelenjava domača.
Drugače pa za tiste, ki vas kalorije ne motijo preveč:
paradižnik, paprika, čebula, kumare(po želji), kisla smetana
Pa za dober okus čebule je dobro, da jo narežete, daste v posodo in nasolite, ter šele po nekaj časa dodate ostalo zelenjavo.
Vedno delaj za življenje in ne dopusti da bi živel za delo!!!
Danes sem si naredila mojo mnjama solato (proteinski dan):
Zelenjava:
- solata kristalka
- paprika (tista mala svetlo zelena, ne maram unih XXL živobarvnih)
- kumara
- mlada čebula
- paradižnik
- sveža bazilika
Dodatki:
- malo mocarele (kockice)
- malo fete (kockice)
- po vrhu za okras malo naribanega parmezana
- (po želji): prepraženi koščki piščanca
Preliv:
- jogurt (0,5 deci)
- čajna žlička kisle smetane
- 3 cm hrena (iz tube)
- 3 cm gorčice (iz tube)
- 2 cm majoneze (iz tube)
- polna čajna žlička začimbne mešanice za mediteranske solate
- sol
- poper
- mleta rdeča paprika (1 posip)
- mleti česen (1 posip)
- kajenski poper (2 posipa)
Res je, da je mal bolj kalorično, vendar je njami
(ps: trenutno zaradi diete ne smem, vendar je še boljše, če si dodaš par krutonov" noter)
"Replace the fear of unknown with curiosity" "Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect." "Sexy is sexy" - Adam Lambert