Druženje s pripadniki nasprotnega spola

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Ti, BeBiBiBa al kaj si že :D , pa si pomisnla kdaj, da cajt, k ga eni namenmo ljudem, ki niso naš partner, ne soupada nujno s cajtom, ko bi ga lahko prežvel z njim? Učasih že (takrat se gremo kompromise in se prilagajamo), ne pa vedno.

Če je tvoj dec en tistih, k lahko uskočjo h svoji dragi, kadarkol enmu al pa drugmu to zapaše, ne sklepaj, da mamo tut drugi take "privilegije".
Lih tko se nam usm ne poklapajo službene/študijske/druge obveznosti do ure natančno in nam ostaja (enim več, drugim mnj) frej cajt, ko zvrcnemo prjatla in posedimo na kavi, medtem k partner dela/študira/fitnisira/...

Čist tko, da boš vedla :D.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

BaBeBi napisal/-a:NIMAŠ pravice mene in mojega odnosa predojati

Vem, da je tole letelo na jullio, ampak bi vseeno komentirala. Medtem ko drugim praviš, da ne smejo presojati tvoje zveze, si ti zveze, v kateri partnerja prijateljujeta z osebami nasprotnega spola, označila za neresne in opisala kot nekakšen hobi. Se ti zdi to fer? Se ti zdi fer, da si samo na podlagi svojih domnev druge zveze označile za neresne? Se ti zdi, da imaš to pravico? :wink:

Če ti ustreza takšna zveza, prav, saj je seveda tvoje življenje. In če lahko mi sprejmemo tvoj način dojemanja zveze, potem sprejmi tudi ti našega in verjemi, da se ljubezen ne meri v časom, ki ga preživiš s partnerjem, niti ne s tem, ali imaš druge prijatelje ali ne. :wink:
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
black_bird
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: far away

Neprebrana objava Napisal/-a black_bird »

freaky, super si napisala. Prebrala sem par postov in tisti v katerem lastnik teme govori, da je nekomu, ki ima prijatelje, več skodelica kave z njim, kot pa čas s partnerjem, je absurden. Če imaš prave prijatelje, bodo razumeli, ko boš s fantom in ga tudi sprejeli, tako tudi fant njih. Če bi meni partner prepovedall, da se ne smem družiti s prijatelji, bi rmenila, da nima zaupanja vame in svoje oblikovane samopodobe, potem sem pa že OT, ker smo že pri ljubosumnosti....
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

BaBeBi napisal/-a:Ja, se popolnoma strinjam s SSarchy...saj ni samo tale tema, samo se mi zdi, da nekatere tu zveze jemljete tako...no ja...pač kot en hobi.

Oh, ne morem verjet, kako se lahko tako popolnoma strinjam s tabo :roll: ...
Ja, moja 3,5-letna zveza je bila in bo od zmeraj samo hobi, ker itak hodim na kavo z drugimi tipi, debatiram z drugimi...

BaBeBi napisal/-a:jaz sem govorila predvsem o prijateljih moškega spola...nevem...on mi zadostuje za tisto, kar sem prej dobila od moških prijateljev. in res sem opazila, da se tudi ti prijatelji nimajo več takšne želje družiti z mano. ker sem oddana.

A ti odnos ženska-moški vidiš samo skozi neko ljubezen? Lahko ti zveza daje vse, kar od moških potrebuješ (ajde, sprejemljivo, čeprav si tega ne predstavljam), vendar ni rečeno, da zdej ne smeš z drugimi na kavo. A boš rekla, da ti nikoli ne zapaše en ornk moški pogovor z eno drugo osebo, kot pa tvoj fant?

Lahko se te pa tvoji prijatelji izogibajo (razlog: oddana prijateljica??), ker se jim izogibaš tudi ti. Verjemi pa, da se s moškim prijateljem lahko tudi kaj drugega pogovarjaš, kot pa osvajaš...

BaBeBi napisal/-a:in ja...čas, ko sem s fantom mi veliko več pomeni...v bistu se mi zdi ful čudno, kako se splošen pogled na zvezo vedno bolj oddaljuje od tiste ''staromodne krščanske iluzije o popolni monogamiji in zavezanosti eden drugemu.''

Kdo zdej tuki nasprotuje kakšni monogamiji ali zavezanosti? Še 1x ti napišem... Pogovarjanje z moškimi prijatelji ne nujno pomeni varanje, a veš? Ampak zgolj in samo prijateljevanje, brez nobenih slabih namer...

BaBeBi napisal/-a:vedno več je tistih, ki mislijo, da zveze propadajo, prijatelji pa ostajajo...kako potem sploh vidite smisel takšne zveze? zakaj bi v njej ustrajali? kaj vam dejansko pomeni fant? vam ni on najboljši prijatej, kar bi jih lahko imeli?

Moje mnenje je, da lahko obojni grejo... In da nobeni od njih ne ostanejo (ali pa samo nisem srečala res dobre prijateljice, s katero bi ostala res dolgo v kontaktu, ali pa res resnega fanta, s katerim bi slepo verjela, da bova skupaj do smrti). In smisla take sej-bo-itak-1x-konec zveze ne iščem v dosmrtni ljubezni, ampak v trenutnem uživanju, trenutnem razumevanju, pogovorih, smejanju, seksualnih odnosih, poljubčkih, objemih, enodnevnih izletkih, skupnih počitnicah...
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Sp3lca »

Ok, BaBeBi kolko časa si pa ti v zvezi s svojim partnerjem (ko že nam postavljaš to vprašanje)?
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

Čemu sploh to pregovarjanje, kaj je bolj normalno? Če dvema paše, da se družita samo eden z drugim, naj se pač z drugimi ne družita. Če dvema paše, da sta redkokdaj sama, po večini v družbi prijateljev, je tudi ok. Kakor komu paše. Seveda dokler sta v zvezi dva, ki imata enak pogled oziroma želje. In po mojem mnenju, lahko obe vrsti zvez normalno funkcionirata.

Bolj se mi zdi vredno debate to, da bi se nekdo rad z držil s prijatelji, pa se ne sme. :gruebel: Ne razumem, kako sploh lahko kdaj pristanete na to? Ma jaz se že v začetku ne bi spuščala v tako zvezo.
Trubadurka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a Trubadurka »

midva se nasplošno ne druživa veliko. pride kakšen vikend, ko sva cel vikend v družbi, potem imava pa spet za nekaj časa dovolj :D

fora je, da ima večina samskih drugačno dinamiko. ne vem kako bi to povedala. recimo frend od fanta je kar malo ljubosumen, ko vidi, kako se imava rada. sam seveda že dolgo ni mel punce. parov je pa malo okoli naju. en par je, ampak nista ravno srečna, ona ves čas gleda za drugimi pa ful se kregata. se mi je tud že zazdelo, da se je z mojim spogledovala. valda me potem mine nadaljno druženje. no, en par je pa res posrečen pa tud se mata rada, ampak pa nista iz LJ in se vidmo samo tu pa tam :)

meni samo druženje po sebi nekaj pomeni le, če so odnosi iskreni, če niso, se raje ne družim. ampak to sem samo jaz.

kar se pa samostojnega druženja tiče je pa tko, da mam ene 2 kolegice za kak kofe. če so to prave frendice pa je veliko vprašanje :roll: k sreči imam sestro, katera je dragocenejša kot 1000 prijateljic :) seveda je tudi ona prijateljica in to najboljša. imam pa še ene 3 moške kolege, s katerimi se tu pa tam vidim. ampak redko. mogoče 1x na mesec. zanje moj ve, ampak hkrati ve tudi, da me nihče ne zanima v erotičnem smislu.
BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BaBeBi »

oh kako ste vse odprte in brez predsodkov (ker je to moderno kot bogve kaka oblika petke na škornjih) in še vedno ne razumete, da ve mene 100x bolj obsojate :roll: meni je pač vseeno kakšne veze imate, samo mislila sem, da se da tu s kom debatirat, ne pa da ste vsi spodobni samo zabijat. :roll:
freaky
Kofetarica
Kofetarica

BaBeBi napisal/-a:ker je to moderno kot bogve kaka oblika petke na škornjih

Če pa odprtost in življenje brez predsodkov smatraš za moderno oz. za eno "modno" muho, potem pa ni nič čudnega, da imaš takšno mišljenje do drugih (drugačnih od tvoje) zvez.

Poleg tega se pa ti izogibaš vprašanjem, ki so ti bila zastavljena in s tem onemogočaš normalno debato. :wink:
BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BaBeBi »

Katerim vprašanjem?
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Preglej še enkrat prejšnjo in to stran, poišči vprašaje in našla boš vprašanja. :wink:
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

BaBeBi napisal/-a:oh kako ste vse odprte in brez predsodkov (ker je to moderno kot bogve kaka oblika petke na škornjih) in še vedno ne razumete, da ve mene 100x bolj obsojate :roll: meni je pač vseeno kakšne veze imate, samo mislila sem, da se da tu s kom debatirat, ne pa da ste vsi spodobni samo zabijat. :roll:

Prijateljevanje z moškimi se mi ne zdi tako napačno, kot si ga ti označila. In ne gre to enačiti z razno odprtostjo ali pa z osebo brez predsodkov. In pa še to: ne boš verjela! Škornjev s petko ne nosim, pa imam prav tako ful dobre moške prijatelje... Ker jaz prijateljstva ne jemljem kot "modno muho"... od kje ti sploh ta ideja? :D

Noben ti ni reku, da zdej pa se MORAŠ družiti z drugimi (vsaj jaz nisem zasledila). Si pa ti nam rekla, da so take zveze neresne. Od kod ti pa to?

Ja, tuki se da debatirat... In jaz vsaj v mojem postu ne čutim zabijanja (pa sm ga sama napisala in bi najverjetneje vedela, na kakšne način je napisan). Tukaj se pogovarjamo in izmenjujemo mnenja, kdaj pa kdaj se kaj skregamo (ravno zaradi različnih mnenj), noben pa tega ne jemlje resno...
Uporabniški avatar
andrejav88
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a andrejav88 »

Jaz imam ker nekaj kolegov moškega spola, in tud mam veliko kolegic, tko da naju to ne moti.
Uporabniški avatar
Roberta R.
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Roberta R. »

BaBeBi napisal/-a:oh kako ste vse odprte in brez predsodkov (ker je to moderno kot bogve kaka oblika petke na škornjih) in še vedno ne razumete, da ve mene 100x bolj obsojate :roll: meni je pač vseeno kakšne veze imate, samo mislila sem, da se da tu s kom debatirat, ne pa da ste vsi spodobni samo zabijat. :roll:

haha.. punca odpre temo.. v začetnem postu se točno razbere, kako misliš da je samo tvoj način furanja zveze pravilen, nam so fantje samo hobi, o monogamiji itak nimamo pojma itd. ampak me smo pa tiste ki obsojamo :D
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Black Kitty

Neprebrana objava Napisal/-a Black Kitty »

BaBeBi napisal/-a:oh kako ste vse odprte in brez predsodkov

Sicer nisem vsega prebrala, ampak to leti na to da imamo frende :?:
Men se zdi to čisto nekaj normalnega, saj smo ljudje družabna bitja. Js si enostavno ne znam predstavljat, da ne bi mela enga frenda, ki se že od malga poznava.

BaBeBi napisal/-a:ne razumete, da ve mene 100x bolj obsojate

Boga

BaBeBi napisal/-a:samo mislila sem, da se da tu s kom debatirat, ne pa da ste vsi spodobni samo zabijat. :roll:

Potem pa začni debatirati, ne pa da ti najprej naš način življenja kritiziraš in obsojaš, potem pa pričakuješ, da bomo mirno šle v debato. Namesto, da bi lepo razložila svoj pogled na to, kakor je že par punc prej, si raje kritizirala.

Vprašanje prej je bil, koliko časa sta s fantom skupaj.
Odgovori