BaBeBi napisal/-a:Ja, se popolnoma strinjam s SSarchy...saj ni samo tale tema, samo se mi zdi, da nekatere tu zveze jemljete tako...no ja...pač kot en hobi.
Oh, ne morem verjet, kako se lahko tako popolnoma strinjam s tabo

...
Ja, moja 3,5-letna zveza je bila in bo od zmeraj samo hobi, ker itak hodim na kavo z drugimi tipi, debatiram z drugimi...
BaBeBi napisal/-a:jaz sem govorila predvsem o prijateljih moškega spola...nevem...on mi zadostuje za tisto, kar sem prej dobila od moških prijateljev. in res sem opazila, da se tudi ti prijatelji nimajo več takšne želje družiti z mano. ker sem oddana.
A ti odnos ženska-moški vidiš samo skozi neko ljubezen? Lahko ti zveza daje vse, kar od moških potrebuješ (ajde, sprejemljivo, čeprav si tega ne predstavljam), vendar ni rečeno, da zdej ne smeš z drugimi na kavo. A boš rekla, da ti nikoli ne zapaše en ornk moški pogovor z eno drugo osebo, kot pa tvoj fant?
Lahko se te pa tvoji prijatelji izogibajo (razlog: oddana prijateljica??), ker se jim izogibaš tudi ti. Verjemi pa, da se s moškim prijateljem lahko tudi kaj drugega pogovarjaš, kot pa osvajaš...
BaBeBi napisal/-a:in ja...čas, ko sem s fantom mi veliko več pomeni...v bistu se mi zdi ful čudno, kako se splošen pogled na zvezo vedno bolj oddaljuje od tiste ''staromodne krščanske iluzije o popolni monogamiji in zavezanosti eden drugemu.''
Kdo zdej tuki nasprotuje kakšni monogamiji ali zavezanosti? Še 1x ti napišem... Pogovarjanje z moškimi prijatelji ne nujno pomeni varanje, a veš? Ampak zgolj in samo prijateljevanje, brez nobenih slabih namer...
BaBeBi napisal/-a:vedno več je tistih, ki mislijo, da zveze propadajo, prijatelji pa ostajajo...kako potem sploh vidite smisel takšne zveze? zakaj bi v njej ustrajali? kaj vam dejansko pomeni fant? vam ni on najboljši prijatej, kar bi jih lahko imeli?
Moje mnenje je, da lahko obojni grejo... In da nobeni od njih ne ostanejo (ali pa samo nisem srečala res dobre prijateljice, s katero bi ostala res dolgo v kontaktu, ali pa res resnega fanta, s katerim bi slepo verjela, da bova skupaj do smrti). In smisla take sej-bo-itak-1x-konec zveze ne iščem v dosmrtni ljubezni, ampak v trenutnem uživanju, trenutnem razumevanju, pogovorih, smejanju, seksualnih odnosih, poljubčkih, objemih, enodnevnih izletkih, skupnih počitnicah...