julia_ napisal/-a:Torej je po tvojem hujši zločin mučenje živali kot ogrožanje varnosti v cestnem prometu? Ker tam so visoke kazni baje napaka vlade, tukaj bi bile pa prednost.
ne ni, samo vseeno ne moremo določenih stvari kar spregledat.glede varnosti v prometu se govori in dela na veliko (čeprav včasih narobe), glede živali pa še nism slišala da bi kdo usaj mrdil s prstom.
nevem julia, kaj se da storiti glede enega in obojega točno.je pa jasno, da visoke kazni v prometu ne pomagajo prav dosti.zakaj?sam bog bi vedel.se mi pa vseeno zdi, da jenajlaje nabit kazni, kot so to storili zdaj, kot pa konkretno in tehtno razmislit o problemu in pretehat še kakšne druge možnosti.
za živali pa kot so oemnjali.pet procentni davek na žival in vsak nakup živali in prodajo obdavčit+nadzirat.in denar v namene živalskega vrta če ga že tko ni in v zavetišča.
Pri nas se pa še vedno smatra, da lahko človek mrtvo pijan vozi 190 po Celovški, pa bo to zgolj in samo prekršek.
kukr vem je to po tanovem zakonu, kaznivo dejanje?
Ne vidiš povezave med gospodarskim kriminalom in cenami? Evo eno res očitno: V Sloveniji imamo tri večja trgovska podjetja z živili. Če med njimi pride do dogovarjanja o cenah, bo kruh za en evro dražji. Tebe sicer zanima visoka cena kruha kot posledica, ampak ukvarjat se je pa treba s karteli kot vzrokom.
Ljudje kritizirajo vlado, ker se še vedno zapleta pri novi pediatrični kliniki, ampak korupcija in goljufanje pri javnih razpisih jih pa ne zanimajo.
aha.in koliko časa tale podjetja že obstajajo?mislim da interšpar na viču praznuje ali deseto ali dvajseto obletnico, oni so se pa spomnili na problem danes, v letu 2008.
ravno tako je z azbestno kritino.Znano, da azbest škoduje je že cerka 90 let, ampak prej to ni bilo važno, zdaj se pa še soseda med sabo tožarita zarad tega.
in ne julija, jaz osebno ne pričakujem da bo pahor boljši.ampak vseeno, janša mi je največji antipatikus in največja zgaga (poleg bajuka) na naši politični sceni in taka zgaga ne more bit premier.
In kot sm rekla, rajš gledam pahorja, je usaj bolj simpatičen kot pa janšo.
Konec koncev je pa jasno, da nihče ne bo naredil nič.
edini v politiki, ki je kaj naredil je bil jankovič, pa še zato ker on ni politik, ampak zna pač preračunat stvari in jih pravilno uskladit.
in njemu gre sigurno ponovno moj glas!to je pa edina politična oseba v tem momentu, ki ji je vsaj mal za verjet.