Osebni zdravnik

Za dušo in telo.
Odgovori
MorningStar
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a MorningStar »

Jaz se čisto strinjam z Mimi_M.

Meni je iskrena zahvala pomenila več kot karkoli, ko sem delala na oddelku. Ker sem se res trudila in zahvala nekoga, ki to vidi in se zaradi tega tudi boljše počuti, te pohvali, mi je polepšalo dan.

Samo enkrat sem nekaj dala, no bolj moji starši. Kot majhna sem preživela na pediatrični s krajšimi presledki eno leto, kjer so bili res vsi prijazni. V tistem času mi je umrla babica in na njeno željo (to sem kasneje izvedela) se je namesto rož zbiral denar za pediatrično kliniko, oddelek, kjer sem se zdravila.

To je pa tudi vse.
De gustibus et coloribus non est disputandum.
˝O barvah in okusih se ne razpravlja.˝
¤MajC¤
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MajC¤ »

to je cis odvisno kje delas.. recimo v kaksni bolnisnici je cis drugace kot kakšen zasebni zdravnik... moja mama dela recimo bolj na "vasi" pa hodijo vecinoma kakšni okoliški kmeti, no sej drugi tudi... pa ni nekih vrtoglavih daril, ampak večinoma prijazna beseda, kava, čokolada,kakšna domača jajca al pa klobasa, al pa kaj takega, pa kakšne flaše okrog praznikov. nic kaj extra velikega, kot ste ene govorile o nekih krznenih plaščih al ne vem kaj...
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

ma ja...gdo bo krznene plašče kupavu??sej če že kupavaš darila zdravniku, pole mu dej bonboniero al pa kavo...ne morš mu zdej kupavat unga, kar niti ti nimaš
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

la.
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 05. Dec. 2010 23:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: made & heaven

Neprebrana objava Napisal/-a small_star »

Ok, še jaz dodam, kar opažam pri nas na očesni kliniki, kjer delam preko študenta. Meni osebno več pomeni, če mi rečejo hvala, da so zadovoljni z mojim delom, kot pa da mi v roke dajo kavo ali čokolado (to je največkrat). Mi je nerodno vzet. Enkrat mi je ena gospa dala v žep denar, tisto pa sem strogo zavrnila. Kar se tiče zdravnikov, imam občutek, da ljudje dajo rajši nam sestram, kot njim. So manj v stiku kot z njimi. Ponavadi je to zju3 na viziti (če je seveda) in na pregledu takoj po zajtrku. Potem le še po potrebi čez dan. To sem pač opazila pri delu.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Jaz sem sestram prinesla kar dosti, bonbončke, piškote, kavo...Ker so 2 meseca dobro skrbele za mojo mami pa še zelo prijazne so bile ko sem kdaj kasneje ko ni bilo obisk prišla k njej...ali pa sem bila lahko od jutra do večera pri njej ko smo pričakovali najslabše...

Tudi zdravnici sem se iskreno zahvalila...

Je treba kar malo lepo delati z zdravnik...pa kako darilce...pa takoj drugače tudi delajo...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Tigi napisal/-a:
Je treba kar malo lepo delati z zdravnik...pa kako darilce...pa takoj drugače tudi delajo...

Tole je malo žalostno, ampak res.
Uporabniški avatar
Lara
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Lara »

^ne pa ni res :) Tako darilo ni podkupnina. Ponavadi (delam v zdravstvu) nam je zelo nerodno vzet tista darilca, ampak vzames pol iz vljudnosti, ker ves, da se je npr. nekdo pripeljal od dalec s kmetov z busom, pa si je vseeno se vzel cas in denar ti kupit tisto kavo ali cokolado ali karkoli. In darilca dobivamo zato KER dobro delamo, ne pa zato, da SPLOH BI. Upam :)
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Peterca18 »

Jaz zdravniku še nikoli nisem nič nesla, ker na srečo bolj malo hodim k zdravnikom. Če pridem samo na redni pregled, se mi zdi brez veze nekaj prinest, ker je itak plačan za to da je tam.

Ampak če se nekdo res potrudi za tebe, se mi zdi lepo, da nekaj malega prineseš (kavo, kaj sladkega). Še našemu hišniku sem zadnjič nesla en paketek, ker mi je naredil eno uslugo, ki sicer ni v njegovi obvezi.

Natakarjem pa kakor kdaj, če je prijazen pol pustim kak cent.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Sharona05
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: štajerska

Neprebrana objava Napisal/-a Sharona05 »

zdravniku? mi na kraj pameti ne bi padlo, s tem kaj sem doživela z medicinskimi sestrami in njimi... en kup kmetavzarjev neolikanih če mene vprašate. mogoče bi jim nesla kilo kafeja, ampak če res ne bi imela pripomb.

natakarju dam ja...po večini.... razn če mi pride z povešeno faco...

ok, priznam, policaju sem enkrat nesla čokolado, ker se je tolk potrudil in našel mojega psa in ga lepo na veterinarsko peljal :)
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Nikol ne nosm daril zdravnici, to mi je čist mem. Sj to je njen job, da me pregleda, mi da zdravila...zakaj bi ji jst pol mogla kej dajat, sj je plačana za to?! Pol lahko dajem folku darila kr po tekočem traku, prodajalcem, natakarjem, uslužbencem na banki, pošti....
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Foxy-lady »

Meni tudi nikoli ne bo jasno za ta darila zakaj ljudje v bistvu sploh nosijo. Kot pravi Yazmeen - to je njihovo delo, za to so oni tam, za to so placani.

Zakaj pa nihce ne daje daril smetarjem, ki vam vse na nekaj casa spraznijo kontejnerje s smetmi? Na njih pa vsi gledajo vzviseno, pa tudi nekaj naredijo za vas.
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Kraj: KK

Neprebrana objava Napisal/-a B@bsy »

ne nikoli saj je to njegovo delo... v tovarni tudi noben ne dobi darilca. ko vidim to, ker sem že videla, da nekateri res nosijo darila zdravnikom me kar prevzdigne... seveda vsak ima pa pravico do svojega mnenja...
Uporabniški avatar
Sp3lca
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Sp3lca »

Ma splošnemu zdravniku ne nesem. Ko pa sm bla v bolnici sem potem nesla sestram bonboniero in kavo. Sej itak, da je to njihov poklic, pa sej je tudi učitelj poklic, pa na koncu leta ponavadi dobijo darilo od učencev (vsaj pr nas je bla taka navada). Pa mislim, da če nekdo lepo skrbi zate (pa čeprav je to služba) je fajn dat neko majhno pozornost.
And if your head explodes with dark forebodings too
I'll see you on the dark side of the moon.
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Ok, to še nekak štekam, da si dalj časa v bolnici in se že spoznaš s sestrami in zdravniki, pa da jim pol daš kšno malenkost, da bi pa jst nosila svoji zdravnici ena darila, zato k pridem 2x na let k njej, da mi napiše recept in bolniško...wtf?!
Odgovori