Ne ignoriram nobene osebe na tem forumu, pa tudi sicer v lajfu ne.
Ignoriram edino dejanja in pripombe, s katerimi se mi ne zdi vredno ukvarjat. Ker za razliko od nekaterih verjamem, da ljudi ne moreš spreminjat, če tega sami nočejo. Pa tudi če bi mi koga uspelo spremeniti, to ni moj cilj, ker ne maram manipulirati z ljudmi.
Cela tale zadeva oziroma konflikt na forumu me asociira na dve stvari iz realnega lajfa:
1. Neka ženska je pred časom začela zbirat denar za Primoža Peterko, ker je nekje prebrala, da nima denarja za dokončat bajto. Čeprav je Peterka večkrat javno izjavil, da nima nobenih težav s tem, da ne potrebuje pomoči, da je veliko drugih, ki so bolj pomoči potrebni, ... je ona vztrajno gonila svoje. Češ, da se Peterka niti sam ne zaveda, kako nefer je, da glede na to, kar je v športu dosegel, danes živi v pomanjkanju (kar pa on trdi, da ni res)
Dobrodelnica? Ne. Vase zaverovana ženska, ki misli, da so njene sodbe edino pravilne in želi še vse ostale prepričati v to.
2. Drugi primer so raznorazne verske sekte (da jih ne omenjam z imenom - tule imam vsaj dve v mislih). Prepričani so, da so oni spoznali eno in edino življenjsko resnico in zdaj so tako neskončno prijazni, da hočejo na vsak način to resnico deliti tudi z drugimi.
Lepo, vem, kam naj se obrnem, če se mi kdaj v življenju zasuka v glavi za 180 stopinj in bom potrebovala pomoč pri spoznavanju Jezusa, ampak trenutno - ne, hvala.
Lahko grem na kavo s takimi preroki (z eno deklico sva pred leti spili kar nekaj kav, dokler je ni dobri gospod poslal oznanjevat v neko drugo državo), ampak ona je bila ena redkih, s katero se je dalo pogovarjati tudi kaj drugega.
In tako kot jaz nje nisem prepričevala, naj začne živeti svoje življenje in naj ne bo orodje v rokah voditeljev svoje sekte, je tudi ona mene po začetnih poskusih spreobrnitve pustila pri miru, kar se tega tiče.
S folkom, ki v vsako debato v roku 5 sekund vplete repliko na svoj mlin, je pa malo teže normalno debatirati.
("Kako krasno je vreme danes!"
"Kaj ni lepo, da nam je dobri bog poslal sonce" ali
"Oh, že spet ta dež"
"Če nosiš Njega v srcu, te tudi dež ne spravi v slabo razpoloženje"
itd, itd)
In še namig za konec: To, česar ne razumemo, ni nujno nekaj strašno inteligentnega, zamotanega in pomembnega. Prav tako ni nujno, da je to eno samo brezvezno nakladanje.
Bistveno pa je, da včasih ni potrebno ugotoviti ali je eno ali drugo.

In temu se ne reče ignoriranje.