Tamarra* napisal/-a:A se da strop prebarvat, oz. to vredu zgleda, če je recimo z rumeno?
Sicer pa, sama imam trenutno svoj prostorček v roumeno-modri barvi, pohištvo pa svetlo rjavo, bi pa rada nekaj spremenila, ker je ena stena zelo visoka in mi gre na živce, da je cela temno modra, ker deluje zelo pusto. Sem imela na začetku v mislih, da bi prebarvala spodnji del modro, zgornji rumeno, pa med tistim robom med obema barvama dala nekaj slikc z rumenimi in modrimi okvirji, zdaj pa se mi zdi, da bi mogoče še kaj bolj posebnega, nenavadnega. Tako da, če ima kdo kakšno idejo, kr povedat

Jaz sem brala, da naj bi bil strop bele barve, sicer se lahko počutiš kot da bi bil v kletki.
Če imaš visoke stene, pa je priporočljivo pobarvati recimo bel strop in potem zgornje dele sten tudi belo (če razumeš); recimo 40cm debelo belo črto zgoraj po stenah. Tako dobiš občutek, da je strop nižje oz. da stene niso tako visoke.
Glede ideje, da bi razpolovila steno z modro in rumeno ... Moje mnenje je, da bi ravna horizontala bolj slabo izgledala, lahko pa poskusiš s kakšnimi asimetričnimi zadevami. Ali pa imaš enobarvno steno in jo poživiš z veliko sliko oz. fotografijo. Imaš tudi različne tehnike, ko lahko pobarvaš vzorce na steno ali pa lahko uporabiš tapete.
In glede tega, da bi na robu/črti dala gor slike ... nah, raje recimo na modri podlagi rumene okvirje in na rumeni modre; na črti pa nič, ker je že sama po sebi dovolj stimulativna.