Depresija!

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori

Si kdaj depresivna?

Nikoli nisem depresivna.
24
11%
Včasih sem depresivna.
171
81%
Veliko sem depresivna in jemljem zdravila proti depresiji.
17
8%

Skupaj glasov: 212

*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

kaj bi rekla?da mam slab teden :)
depresija je pač ene vrste bolezen, psihična.nevem, jst mam sodelavko ki je totalno depresivna pa je daleč od tega da ima samo simptome slabega dneva/tedna/meseca.je še en kup drugih težav.
in depresijo ki jo nekateri tule opevajo nikakor ni depresija.Najprej vsi veseli,s polno ritjo vsega, oh in sploh srečni, pol so pa kr depresivni.Oh ja, give me a break :)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

porcelain napisal/-a:če bi se ti počutla žalostno, potrto in otožno neprestano kaki tedn - kaj bi rekla ko bi te prijateljica vprašala kak si? bi ji to naštela, al bi rekla, da si zadnji čas depresivna?

a ti takrat, ko se glede ene stvari ne moreš odločit, rečeš da pač ne veš kaj bi, a se proglasiš za razcepljeno osebnost?
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: maribor

Neprebrana objava Napisal/-a porcelain »

*purple* napisal/-a:kaj bi rekla?da mam slab teden :)
depresija je pač ene vrste bolezen, psihična.nevem, jst mam sodelavko ki je totalno depresivna pa je daleč od tega da ima samo simptome slabega dneva/tedna/meseca.je še en kup drugih težav.
in depresijo ki jo nekateri tule opevajo nikakor ni depresija.Najprej vsi veseli,s polno ritjo vsega, oh in sploh srečni, pol so pa kr depresivni.Oh ja, give me a break :)

oja, razturaš stara, ti si ja najbolj razgledan in inteligentn osebek ever! bravo, klanjamo se ti lahko samo. LOL. u made my day. tebi se pa res človek lahko nasmeji s tvojimi izredno IQ nabitimi izjavami. plosk plosk, res :)

^^ za tebe zgoraj pa - še 1x preberi post. :roll:
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

O dej no a se ti je strgal al kaj?
predn govoriš bedarije si rajš kej preber o depresiji in pozanimej.Mislm fak, eni ste pa res mal....
sam se mi zdi, da maš ti res ene probleme, obišči psihologa, lahko maš kej hujšega kot depresijo :)
Zadnjič spremenil *purple*, dne 31. Jan. 2008 13:02, skupaj popravljeno 2 krat.
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

prpl, tud če je tole mišleno kot sarkazem, se rajš vzdrž no, ker mislm, da ni nobenmu fajn brat, da je omejen pa tko naprej.

Sicer pa če se ne motm, je tale igra zaklučena.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

ti tam zgoraj (ok, zdej se je purple vmes uštulila, pa ne morem tako kul zavijat z očmi kot nekateri prepotentneži):
ti lahko okrog razlagaš, da si depresivna, ker se ti ne da prijateljicam razlagat o trenutni otožnosti, ampak to pač pomeni, da določen izraz uporabljaš narobe. sej ni nič narobe s tem, vsi pač ne moremo vsega vedet in ti očitno ne veš, kaj je to depresija, pa ta termin uporabljaš napačno. a boš zdej spet z očmi zavila? izvoli.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

ej jagoda, sori.sam kar je res je res.nevem kaj se razburja tlele nadme.najprej, kot sm že rekla, naj si mal prebere, pozanima o deprresiji potem pa naj govori.Jst sm samo izrazila SVOJE MNENJE, da je daleč od tega da je polovica tukej gor deklet ZARES depresivnih, ker depresija pač ni to kar eni mislijo da je-če maš mal slab dan si pa že kr depresiven, ja itak.
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Se strinjam z jullio_ in *purple*, ampak sej brezveze se zdej kregat tle ... depresija je v glavnem bolezen ki se more zdravit in ne more nekdo rect da je v depresiji, ce se par dni skup slabo pocuti.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Re: Nagradno: Depresija!

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

1. Si bila že kdaj depresivna?
Odvisno za katero depresijo je tole mišljeno... Če gre za daljše obdobje žalosti, pri katerem pač rečeš, da sem trenutno depresiven - v tem primeru JA, sem bila. Imela sem daljše obdobje brez smisla za življenje, zatekala sem se k spanju, ni pa to bila kakšna ovira za normalno shajanje z življenjem. Pač obdobje, ki je minilo. Če je pa tu mišljeno kot to, da ti zdravnik postavi diagnozo: depresija... Potem pa NE, še nisem bila depresivna.

2. Je bila to posebna priložnost ali se je zgodilo kar tako, brez posebnega vzroka?
Posebna priložnost (če govorim o tisti wanna be depresiji). Prvič - nova šola (prihod v srednjo šolo), brez prijateljev na tej šoli. In to me je ubijalo. Pol leta sem bila zaprta vase. In drugič - izvedela sem za svojo neozdravljivo bolezen. Ni se to pojavilo takoj, ampak je prišlo za mano. Čez kakšno leto. Ko sem imela preveč časa za razmišljanje.

3. Kaj narediš, ko si depresivna?
Verjetno jok. Najbolj pomaga. Samo problem nastane, ko je ta jok vedno pogostejši in ne pomaga več. Drugače pa pogovori, ampak tudi pogovori sčasoma... Če so vedno eno in isti... Tudi izgubijo svoj pomen. Pomagalo mi je tudi, ko sem začela zapisovat vse stvari, ki so me mučile, vsa svoja razmišljanja. To še najbolj. Po tem sem ugotovila, da niti ni tako grozno kot zgleda. Pa tudi kozmo forum. Pomagal mi je ful. Ko sem videla, da nimam samo jaz problemov, ampak da so problemi vsepovsod.

4. Ali si že kdaj jemala antidepresive? Koliko časa? Kako si se takrat počutila in kako potem, ko si jih nehala jemati?
Nisem. Tukaj bi šlo potem za tisto pravo vrsto depresije, kjer je postavljena zdravnikova diagnoza. Nikoli mi sploh ni prišlo na misel, da bi se posvetovala z zdravnikom zaradi tega.

5. Kako se bojuješ z depresijo?
/

6. Kaj bi rada vedela o depresiji?
Vem, da se pri depresiji pokažejo tudi fizični simptomi, kot je tresenje brez razloga. O tem bi rada vedela več.

7. Kaj bi svetovala prijateljici, če bi bila depresivna?
Naj poišče vzroke in te vzroke poskuša odpraviti. Dala bi ji vedeti, da ni edina, da ni sama. Naj pogleda na sočno stran vseh stvari. Svet je lep. Seveda bi pa poskusila ignorirati njeno depresijo, tako bi morda tudi sama pozabila nanjo, jo odmislila.
Shannon
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Shannon »

1. Si bila že kdaj depresivna? Ja, od 12. leta dalje se mi ponavljajo epizode. Diagnozo imam od 15. leta, bila sem že na zdravljenju zaradi suma samomorilnosti.

2. Je bila to posebna priložnost ali se je zgodilo kar tako, brez posebnega vzroka? Depresija je bolezensko stanje, zato zanjo večinoma ni potreben zunanji vzrok. Lahko pa se zaradi tega poslabša, npr. pri meni enkrat, ko me je nekdo zelo grdo izigral. Plus sovražno nastrojeni starši, anoreksija ... vzrokov več kot preveč.

3. Kaj narediš, ko si depresivna? Kakšno vprašanje ... saj niti ni kaj narediti. Jemljem zdravila in upam, da bo trajalo manj kot 2 meseca. Pozitivno razmišljanje je tu pljunek v morje, čeprav se trudim tudi s tem.

4. Ali si že kdaj jemala antidepresive? Koliko časa? Kako si se takrat počutila in kako potem, ko si jih nehala jemati? Jemplam Salipax, prej Prozac, še prej Asentro. Zadnjih nekaj let, kombinirano s terapijo. Brez tega bi bila že pod rušo, hvala bogu za pomirjevala (Helex, kadar je kriza) in antidepresive. Meni so zelo pomagali.

5. Kako se bojuješ z depresijo? Glej zgoraj.

6. Kaj bi rada vedela o depresiji? Vem še preveč.

7. Kaj bi svetovala prijateljici, če bi bila depresivna? Naj gre k zdravniku, ker če ni samo navadna slaba volja, sama ne bo prišla ven iz tega.
Alhambra
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Alhambra »

najprej se strinjam s tistimi, ki depresije ne razumejo samo kot neko prehodno stanje, tko da je anketa malo mimo. bom vseeno odg.

1. Si bila že kdaj depresivna? Ja, nekaj let. Najprej leta nisem sploh vedela, da sem. Potem sem pa še bila napačno diagnozirana, dokler sama nisem pomislila, da je pa to to.

2. Je bila to posebna priložnost ali se je zgodilo kar tako, brez posebnega vzroka? Ja, posebna leta, bi prej rekla :? . Razlog pomoje leži spletu različnih dogodkov in procesov, ki so se začeli v davni sredni šoli - od nesrečne ljubezni, do bremena ločitve staršev in prehoda na fax, kjer sem se počutila totalno zgubljeno. Uspelo se mi je izolirati, namesto da bi spoznavala nove ljudi. Od tukaj naprej je pa samo teklo navzdol, brez da bi se zavedala. Moram dodati, da v izkušnjah opažam, da smo ljudje, ki razne duševne motnje fašemo, izredno emotivno senzibilni ljudje.

3. Kaj narediš, ko si depresivna? Ko me začnejo oblegati temne misli...zelo se moram truditi, da počnem stvari, ki me ne bi prikovale v stanovanje. grem s psom na sprehod, po trgovinah, včasih pokličem kašno prijateljico. žal dostikrat tudi žalostno sedim in gledam tv.

4. Ali si že kdaj jemala antidepresive? Koliko časa? Kako si se takrat počutila in kako potem, ko si jih nehala jemati? Sem, kako leto in pol. Kljub temu, da sem bila velika nasprotnica kemije. Ko ne moreš več spodobno živet ti ne preostane drugega. Prvotni občutki so bili blazno pozitivni kar se počutja tiče. Nisem mogla verjet, da sem lahko pozitivna. Potem se je pa začelo moje delo na sebi. Če ne bi bilo ad-jev, tega ne bi zmogla, po drugi strani pa ne gre ad-jem zasluga za spremembe pri meni. Počutim se močnejšo, predvsem pa vem, da bom prebrodila trenutke slabosti. Jih pa ne rabim več, ker sem zaključila tisto, kar sem vlekla. ad-ji so za moje pojme bergla, k ti pomaga, da sam shodiš, pol je pa itak ne rabiš več.

5. Kako se bojuješ z depresijo? Bili so ad-ji, bili so pogovori z ljudmi s podobnimi izkušnjami,s katerimi sem spletla globoka prijateljstva, bojevite izpovedi domačim, katerim se ni sanjalo....predvsem pa, brala sem in diplomirala iztočno te teme.

6. Kaj bi rada vedela o depresiji? vem že ogromno in preveč :)

7. Kaj bi svetovala prijateljici, če bi bila depresivna? strokovno pomoč in delo na sebi. predvsem bi ji pa svojo izkušnjo povedala. mislim, da ne smemo molčati, ampak bit pogumni in se izpostavit. povedat in pokazat, da smo absolutno normalen folk. ta predsodek o psihotu srečujem že pri ljudeh, za katere sem pričakovala neko mero doprtosti in če ne drugega, vsaj intelektualne širine, pa se izkaže, da ljudje nimajo pojma, kaj to sploh je, da ni lenoba, da ne rabiš samo enega sprehoda. če nekdo stopi do vas s problemi, ne samo rečt, kam it, ampak se pogovarjat in se ne izogibat osebi. predvsem pa ne preslišat.
Uporabniški avatar
just.me
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a just.me »

1. Si bila že kdaj depresivna? Ja, sm kr dost, vsak dan. :?

2. Je bila to posebna priložnost ali se je zgodilo kar tako, brez posebnega vzroka? Ma ne vem, teško mi je it že čez vsakdanje težave.

3. Kaj narediš, ko si depresivna? Ponavadi nč, najraje sem sama!

4. Ali si že kdaj jemala antidepresive? Koliko časa? Kako si se takrat počutila in kako potem, ko si jih nehala jemati? Ne

5. Kako se bojuješ z depresijo? Se ne, ker ne vem kako.

6. Kaj bi rada vedela o depresiji? Kako izgnat depresijo!

7. Kaj bi svetovala prijateljici, če bi bila depresivna? Gremo se ga napit da mal na probleme pozabiš :razz:
watershine
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a watershine »

1. Si bila že kdaj depresivna?

Ne, sem bila žalostna in jokala kot dež... se spraševala zakaj se mi to dogaja in podobno ampak ko sm zadevo prespala sem svojo energijo vložila v to da sem stvar rešila... tudi po naravi sem večni optimist tko da ne obupam zlahka :)

2. Je bila to posebna priložnost ali se je zgodilo kar tako, brez posebnega vzroka?
/
3. Kaj narediš, ko si depresivna?
/
4. Ali si že kdaj jemala antidepresive? Koliko časa? Kako si se takrat počutila in kako potem, ko si jih nehala jemati?

ne nikoli jih nisem jemala.

5. Kako se bojuješ z depresijo?
se ne žalost preženem z tolažbo, problem z rešitvijo
6. Kaj bi rada vedela o depresiji?
hm... čim več da bi znala pomagati ljudem če bi jo "fasali" oz. da bi se znala spopasti z njo če bi me kdaj doletela

7. Kaj bi svetovala prijateljici, če bi bila depresivna?

nislim, da je to težko obdobje za vsakega človeka ki jo mora bereboleti s pomočjo prijeteljev, partnerja, družine... menim da moramo takim ljudem posvetit še posebaj veliko pozornosti, skupaj z njimi iskati rešitve in jim pomagati pri najdenih rešitvah... v takem obdobju se pokaže kdo ti resnično stoji ob strani in kdo ne... posebaj pa mislim da je potrebno depresivnemu človeku vlivati upanje in pokazati da je življenje lepo, da ga ne smemo zapraviti prehitro, da moramo užiti vse kar nam ponuja in častiti dobro, slabo pa pozabiti... verjamem da je te stvari določenim ljudem težko dokazati a vredno je poskusiti, in če takemu človeku dokažemo da je res tako samo za sekundo, ga moramo spominjati na to sekundo ko je bilo use lepo...
Uporabniški avatar
rdeče vrtnice
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a rdeče vrtnice »

1. Si bila že kdaj depresivna? včasih

2. Je bila to posebna priložnost ali se je zgodilo kar tako, brez posebnega vzroka? zaradi strahu

3. Kaj narediš, ko si depresivna? poskušam se pomiriti poslušati lepo glasbo čokolada(nujni primer) in pa da sem nekje čisto drugje

4. Ali si že kdaj jemala antidepresive? Koliko časa? Kako si se takrat počutila in kako potem, ko si jih nehala jemati? ne nisem jih še jedla

5. Kako se bojuješ z depresijo? hvala bogu je malokrat ampak se poslkušam čimbolj umiriti in poiskati rešitev in vzrok za to

6. Kaj bi rada vedela o depresiji? hmmm...

7. Kaj bi svetovala prijateljici, če bi bila depresivna? naj naredi isto kot naredim jaz
ℓινє...ℓαυgн...ℓσνє...
ℓυкα<3
Uporabniški avatar
lesnik
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a lesnik »

. Si bila že kdaj depresivna?
Ja
Oboje
3. Kaj narediš, ko si depresivna? Nič,Včasih ko sem bila še bolj depresivna sem se rezala pa tablete jemala po več naenkrat

4. Ali si že kdaj jemala antidepresive? Koliko časa? Kako si se takrat počutila in kako potem, ko si jih nehala jemati? Ja sem jih že jemala,Jemala sem jih 2leti in pol

5. Kako se bojuješ z depresijo? Z glasbo,grem ven se družim s kolegi,Se ne zapiram kot sem se včasih

6. Kaj bi rada vedela o depresiji?Kaj pomaga proti depresiji

7. Kaj bi svetovala prijateljici, če bi bila depresivna? Svetovala bi ji naj si poošče pomoč,pomagala bi ji,V oporo bi ji bila če se bi potem šla zdravit.
Odgovori