Mimi, jaz se tudi trudim v tej smeri ... in sem ugotovila, da če si razvade in užitke privoščiš bolj poredko, imaš več od njih.

Dead_kid napisal/-a:Ja, jst sm za! Je grozno že celo to, da morajo prodajalci sicer delati na predbožični dan, namesto da bi bili z družinami.
*purple* napisal/-a:Dead_kid napisal/-a:Ja, jst sm za! Je grozno že celo to, da morajo prodajalci sicer delati na predbožični dan, namesto da bi bili z družinami.
a samo prodajalci?kaj pa kelnarji ko morjo za silvestra točit pijanim ljubljančanom na prešercu?Pa ljudje v tovarnah ki nonstop laufaju in morjo bit tud tam?pa smetarje ki pobirajo drug dan po novem letu svo navlako iz cest?pa razni klicni centri ki delajo ponoči ali pa do poznega večera?Kaj pa zdravniki in medicinske sestre?Pa miljon je še takih poklicov.To pa res ni noben izgovor, ker si je človek sam izbral tak šiht.Četudi je težko najdt službo, pa vseeno lahko rečem, da bi bilo na to treba mislit prej.Lahko pa čičas na ritki za božič z družinico in vlečeš socialno podporo.Pa boš imel božič z družino.Sori, sam svak poklic ima dobre in slabe strani in to ej treba enostavno sprejet, drugače pa službo menjaj.
kepka, ja nisem vedela kako točno to gre.sem mislila da se z vsemi spami služi.
drugače pa nisem ravno obsedena s šopingom, ampak če neko stvar potrebujem jo grem iskat.Navsezadnje jo kupim s svojim denarjem, tist ki pa dela tam je pa tud plačan.
Mimi M....Kaj pa če kdo ne kupuje navlake?jst ne kupujem navlake, ker mi je škoda denarja za navlako.Kupim tisto kar rabim.ne vem zakaj bi bojkotirala zarad tega in kaj so komu trgovine nardile.če kdo kupuje navlako, je to izključno njegov problem in ne problem trgovin.Oni nam dajo na razpolago, če želiš kupi, če ne pa nič.Nihče te ne sili.
*purple* napisal/-a: pa tud so stvari ki jih kupujemo vsakodnevno (mleko, kruh, cigareti itd..)
Vem. Na zivce mi gre, ce pisejo ljudje o stvareh, o katerih nimajo pojma. Zdaj pa ves, ane?*purple* napisal/-a:kepka, ja nisem vedela kako točno to gre.sem mislila da se z vsemi spami služi.
*purple* napisal/-a:Kaj pa če kdo ne kupuje navlake?jst ne kupujem navlake, ker mi je škoda denarja za navlako.Kupim tisto kar rabim.ne vem zakaj bi bojkotirala zarad tega in kaj so komu trgovine nardile.če kdo kupuje navlako, je to izključno njegov problem in ne problem trgovin.Oni nam dajo na razpolago, če želiš kupi, če ne pa nič.Nihče te ne sili.
kepka napisal/-a:Ojoj, tale tazadn odgovor me je pa res preprical, da vecina, ki odgovarja v tej temi ne razume poante. Sem ze v enem od prejsnjih postov zapisala, da je smisel tega v tem, da se zacne govorit o tem, da se razvije debata o potrosnistvu, da morda ni samoumevno, da se vse dobi na vsakem koraku in da se tega ne ceni itd.Vem. Na zivce mi gre, ce pisejo ljudje o stvareh, o katerih nimajo pojma. Zdaj pa ves, ane?*purple* napisal/-a:kepka, ja nisem vedela kako točno to gre.sem mislila da se z vsemi spami služi.