Priznam, da... #21

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Re: Priznam, da... #21

Odgovor Napisal/-a emanuela »

Glede otrok in vzgoje, my two cents. Otrok ve, da mu nekaj ni treba in ce ni posledic, se mu tudi ne "splaca" ubogati. Primer: noces v avtosedez? Ne, ne dobis xy pozornosti, otroka vzames in ga brez besed in kreganja posedes v avtosedez. So mocni, ampak si ti vseeno mocnejsi, tu ni druge. Malcki se ne odzivajo na besede tako kot na dejanja. Meces igracke? Pa da ni razvojna stopnja, ne govorimo o tisti starosti, ko to pocnejo zaradi raziskovanja. Vzamem in dam na vidno, nedosegljivo mesto. Tepes, jemljes? Majhni so, dvignes ga in ga odstranis. Spet-brez nekih xy pridig, dejanja so glasnejsa. Pa ne govorim na pamet, imam dva otroka, sploh prva je bila malcek z zelo mocno voljo, v casu do petih let so mi lasje velikokrat stali pokonci. Pa sem naslovila custva, pocartat se je prisla, ko je jokala zaradi kaksne posledice, ampak ni bilo zaradi tega spremembe v smislu zdaj pa naj bo po tvoje. To ni izjokavanje, ti si se vedno tam za otroka, ga ne ignoriras. Se zdaj ne dam kazni zaradi kazni same, vedno pride nekaj z logicnimi posledicami, ampak je drugace, ker sta vseeno starejsi.

-zdi se mi, da je tasca iz obiska v obisk slabsa glede zdr stanja.
-imam po cca stirih letih delovno mesto, kjer ne pridem utrujena domov. Fajn mi je.
-posledicno lahko energijo usmerim v koncanje izobrazevanja.
-koncujem kvackano odejico za mozevega necaka, potem pa ze zacnem s kvackanjem za bozicna darila.
-moj pes gre veckrat k frizerju kot jaz.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Odgovor Napisal/-a hayley »

Moj je zelo zelo mocen, velikokrat ga fizicno tudi ne morem spravit v avtosedez, se naredi ravnega kot deska in se ga ne da dat notri, imel je tudi hipertonicne misice v rokah in mogoce tudi nogah, ko je bil dojencek in mogoce ima se vedno v rokah. Oz ce sem ga je pa zelo utrujajoce. Ko je bil mlajsi oz se preden je sel v vrtec je kdaj res upalilo, da sem kricala in ga prestrasila in je potem popustil, fizicno pa skoraj nemogoce. Nimamo pa tistega, ki se vrti za cel krog avtosedeza.Ampak zdaj odkar sem dobila neke komentarje med drugim luftarskih samskih 30 letnikov, da kricim nanj, se pol zadrzujem.
Tudi recimo kozarca/ plasticnega loncka z rocajem, mu moja mama ni sposobna vzeti iz rok, ko ga tisci k sebi, se moja teta je ravno za njegov rojstni dan izjavila, kako je mocan in ze vec ljudi.

Sicer, zdaj me ne moti tako zelo, poleti sem bila zelo mocno utrujena in me je vsaka taka stvar zelo zabila dol. Zdaj se najprej doji, ko ga pridem iskat, v novi enoti smo letos sredi narave oz blizje narave in gremo po pes poti, ki ni za avte kak krog za eno uro, je vse mozno tam- otroski skejtpark, tenis igrisca, nogometno igrisce kjer manjsi otroci trenirajo, otrosko igrisce pri enem lokalu, bagri, traktor, nekaj delajo na eni stavbi in je ok… oz jaz bi raje spa domov, ampak se pocutim, da sem dolzna, da sem z njim zunaj kaksno uro po vrtcu, se pocutim ze malo krivo, ce nisem..

- danes sem se naspala, imela sem budilko ob5, ampak nisem imela tako nujno za vstat in sele malo pored 7 na koncu. Zbudila se pa ponoci samo 3-4x za dojenje. Fuuuul pase se naspat.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Odgovor Napisal/-a v-e-s-n-a »

Priznam da:

- imam spet neko fazo “let’s get this house clean”. Namesto spomladanskega očitno jesensko čiščenje :zustimm:
- ^^^ mansarda je, kuhinja tudi. Jutri po službi me čaka “samo” še pečica :rolleyes: (ta svinjarija verjetno samo s pirolizo ne bo šla dol :tot:)
- sem full vesela, ker dobiva vrt svojo končno podobo
- grozno, kako se lahko življenje spremeni. V enem dnevu. Z enimi izvidi. Si sploh ne predstavljam kaj trenutno preživlja…
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- je bil ful tak v izi dan, ker sem imela cel dan predavanja in delavnice iz prve pomoci
- tamalemu sem prvic dala gor kos obleke- pulover velikosti 98. Hlace, ki so v kompletu so pa tako zelo velike, da jih se niti oprala nisem.
- sem ugotovila, da imajo v skupini od tamalega se enega novega fanta, zdaj je vseh 14, od tega 8 fantov
- in eni starsi imajo pri nas od letos naprej puncko in fanta v sinovi skupini in pol imajo se malo starejse, za 2 ali 1 skupino mogoce samo 2 dvojcice, tako da mi ni jasno, a imajo 2 para dvojckov, sta pa tamala 2 ko jih pridejo iskat oba 10 x bolj pri miru in mirna od mojega…( edino zjutraj sta se na zacetku letablazno jokala)po velikosti sta lahko tudi pol leta starejsa, ne vem a ima vezo, da so starejsi bolj mirni. Njihova mama pa izgleda ekstra mlada, meni se zdi da vsaj 5 let manj od mene in ful spocita in dobre volje, najprej ju je samo oce vozil zjutraj, ki zgleda moje starosti recimo ali starejsi, ko sem prvic vidla to mamo, sem ze pomsilila, da je kaksna varuska, ker ocitno v moji glavi morejo zgledat mame bolj zdelane… in najbolj velike in po znamkah drage avte imajo ti z dvema paroma dvojckov, kar nenavadno.
- sem ful boljse volje kot vceraj
- sem ocitno bolj narobe razumela, da je bilo povedanih vec bolj negativnih stvari na tem pogovornem, ampak baje, da ne
- se pa tudi mojemu zdi vecina otrok, nenavadno mirnih in ubogljivih iz sinove skupine, kot da so ze bolj nenormalno ubogljivi/ zdresirani, po njegovih izjavah in tudi ko je nasega uvajal v vrtec, ker je on bil tam, se mu je tako zdelo..
- je sel hitro teden
- je pa sicer plus pri nasem, da se nikoli ne joce, ko ga peljem v vrtec, ker sem ze veckrat vidla da se eni jocejo ze ko jih dajejo iz avta…
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Odgovor Napisal/-a mmm »

* Jaz se potem nisem odločil (še?) za terapevta, tudi za to, ker štejem denar...
* Ena stvar je bila, da so se delali ful nedostopne, sedaj pa jaz niti nimam več interesa, da jih bom prosil, če me vzamejo... mogoče ga kmalu bom imel, ampak zdajle ga res nimam

* Trenutno sem ful zaseden in niti ne rabim

* Šugar kar dobro uspeva kako me uči plesati :oops: Tud ne skriva komplimentov kolk napredujem :oops: ;D

* Res sm happy, ker mi je po letih poskusov, različnih tečajih, tudi individualni vadbi... končno morda nekje steklo :?: :mrgreen:

* No, ne upam se prehitro veselit :roll: :)

* Seveda bi rad s terapevtvom predelal ta kompenzacijski odnos, ki je po mojem dost neobičajen. (Ali pa s kom drugim. Ne vem kdo bi bil najbolj primeren :rolleyes: ). Saj bo prišel čas tudi za to :oops: :cool:

* Drugače pa upam, da ni iluzija, ampak mislim, da se mi stanje noro popravlja, odkar sem na dieti. Verjetno sem v fazi odvajanja od cukra.

* Zdaj res upam, da je pri meni bil cuker razlog vseh problemov oz. pač tistega psihičnega v glavi.

* Saj mi je prijatelj poslal video psihiatrinje o prehrani, ki korelira povečano število motenj, s prehrano oz. spremembo le-te v zadnjih desetletjih.

* Seveda pač nismo vsi enako dovzetni, ampak če bo meni preobrat v prehrani pomagal, bom več kot le happy.

* Sicer sem pa zadnjič bil v Sparu in šele zadnjič, ko sem gledal okrog polic, sem videl: "Cuker. Pa evo. Tudi tukaj cuker. Pa tole z dodanim sladkorjem. In tole."

* Res, fak kam smo prišli, zakaj sploh jemo kaj še, zakaj sam cukra ne zaužijemo in je to to :?: :roll:
(To lahko opaziš šele, ko si vsaj malo ven iz "Matrice")
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

- ce kuhas lepo doma iz osnovnih sestavin, ne vidim kje bi bilo toliko cukra
- mojemu tamalemu so pa vsec zelo haribo medvedki, ki jih je videl po meni, ker jih jaz rada jem, jaz sem pa bolj osredotocena, da meni osebno na telo pase, da ce pojem veliko mlecnih izdelkov ali glutena( v obliki prigrizkov) - mi gre na zivce ker to dvoje me napihuje, ce pojem malo vec, zelatinasti bomboni nikoli raven trebuh po njih… oz niti jih ne kupujem ce ze kdaj 1x tedensko ali manj - 100g vrecko, ampak zdej je moj neke podobne iz lidla vzel..
- sicer pa za tamalega kaksnih pidingov, sadnih skut, sadnih jogurtov nikoli ne oupujemo ali kaj sploh se vse obstaja, cokolinotov…

- imela nek cuden sestanek z vodjo vceraj? Kaj dafak res…

- smo po dolgem casu doma za vikend, moj se more prit iz sluzbe
- tamali mi je vceraj zvecer malo telefon vzel in klical za par sekund/ 2 sekundi naso vodjo starsev/ predstavnico starsev iz nase skupine v vrtcu. Upam, da ji ni ze zvonilo
- deluje ta predstavnica starsev ekstra prijazna in vedno lepo pozdravi, ma vecina ostalih starsev iz njegove skupine sploh pozdravi ne…

- da ima velika vecina otrok, mogoce izjema dvojčki -fantka in se ena puncka, starejsega brata/ sestro od njegove skupine v vrtcu

- vceraj, ko sem ga prisla iskat je bila mama z njegovo sosolko na klopci v garderobi in sestrica od te njegove sosolke, mogoce 3-4 stara, ne ful vec od njih in je pa to sestro od njegove sosolke hotel poriniti stran od sebe oz dol s klopce, pa sama sta bila na celi tisti klopci in je bilo veliko prostora
- pac to je res cringe, da otrok vsakic v prici starsa zscne nekaj delat kaksnemu drugemu otroku, zato mi ni vsec bit na kaksnem igriscu, ze ko zacne hodot proti komu, je pricskovat, da nekaj bo…
- ze vec casa pogresamo nek tak kombi igracko wv pol bel in pol rjav, smo kupili enkrat na bencinski na izletu na Madzarsko in vceraj je moj rekel, da ga je zjutraj videl v vrtcu( ne da bi takoj rekel, da je nas), vprasam js ko ga prodem iskat, mi rece nazaj pomocnica, da oni vse igracke dajo nazaj, nisem vztrajala, si nisem upala vtrajat, da bom sla pa js kar do njihove skatle malo prebrskat…. Ze tako ni obicajno ali zazeljeno, da bi stars sploh hodil po njihovi sobi, v glavnem mores pri vratih vedno pocakat in ne hodot noter.. in tamali je tudi veliko spraseval po njem, mu govori ‘pomi’ in skos ponavlja ‘ ni pomi, ni, ni’
- enako skos ko je moj v sluzbi ponavlja ‘ni tata?’ Vsaj 10x na en popoldan, zadnja 2, 3 tedne vec… pa tudi ‘ni none velikokrat rece ali ‘ni babi’( to je tadruga nona), na nasem izletu po Itl je skos ponavljal’ ni none?’

- sem v tem tednu sanjala nekqj o eni mami iz otrokove skupine, tisti, ki ima 4 otroke in naslednji dan, je ravno ona bila pred nami na govorilnih urah. In pol naslednjo noc sem pa sanjala o paculi, da smo sle nekam skupaj ven…

- sem se spomnila, da v Itl, v mestih, kjer smo bili, je veliko raznih zastav, napisov glede Palestine, v Slo se ne spomnim, da bi kaj videla, edino, ce je po Lj kaj.. sem pa nekaj ujela zadnjic, ko sem izjemoma poslusala radio student, da je bil nek dogodek na to temo..
Odgovori