Alwaleed napisal/-a:[vanessa] napisal/-a::lol: ekonomija da ni vredna ne časa ne vsega tistega kar si naštel? kaj bi pa blo potem s celotnim gospodarstvom? meni se zdi da je ekonomija kr pomembna.
Ekonomija je po mojem mnenju ena od najpomembnejših panog.
Mislim, da bi ekonomijo, posebej makroekonomijo, morali učiti v vseh šolah - vsaj v vseh tistih, v katerih vzgajajo ljudi z bodočo volilno pravico. Ljudje se namreč na gospodarstvo in finančni sistem katastrofalno slabo razumejo in nimajo o tem nobene predstave.
Ekonomija kot študij je torej nujna. Hkrati pa je neumnost it študirat ekonomijo na EF v Ljubljani. Iz več razlogov:
* Ker je študentov ekonomije v Sloveniji preveč.
* Ker diplomanti EF ne dobijo službe, kjer bi delo in plačilo ustrezalo izobrazbi.
* Ker na EF še vedno učijo neuporabne ostanke marksizma namesto ekonomije.
Ekonomija je seveda zelo pomembna. Ampak če je to tisto, kar študiraš, potem bi te lahko naučili vsaj krivuljo cene v odvisnosti od povpraševanja in ponudbe.Ta krivulja seveda velja tudi za ekonomiste!
ti nisi iz LJ, a ne? a v MB na EPF se pa splaca iti to studirati? arhhhhh.... kar nekaj. ne splaca se iti na EF, ne splaca se iti na FDV, ne splaca se iti na FU, ne splaca se iti na FF, ne splaca se iti na... nikamor. doma bodte pa cakite matildo, kot je en enkrat na TV rekel penzionistim. po srednji soli se vam folk se splaca iti nikamor vec.
pol druge spet slisis reci - pejt se naprej solat, s srednjo solo nisi vec nic.
pol gres na informativnega po osnovni soli na srednjo solo in ti ravnateljica govori, kako zdravstvo rabi kader... da takoj po soli dobis sluzbo... ja, sluzbo ja. kaj pa pripravnistvo, ki je obvezno, da sploh lahko v zdravstvu delas? ja, na njega se pa dragi folk, caka tudi vec kot eno leto pa se srecen si lahko, ce ti ga placajo.
tak da ne mi o soli pa ne mi o sluzbah!