Priimek po poroki
-
- Cosmopsiho
-
- Cosmopsiho
- Lady_Cristina
- Debatorica
- Kraj: Graz
Jochie napisal/-a:bojo kot španci...dve imeni in dva priimka!![]()
![]()
Ja sej. Moj dragi - portugalec - ima 2 imena in celo 3 priimke! In ko sva se enkrat za finto pogovarjala o tem je rekel kako bi on imel še četrti priimek (mojega, ker mu je tak všeč lol).. samo če bo že prišlo do poroke bom jaz kr njegove 3 imela, svojega pa se znebila

A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
Lady_Cristina napisal/-a:.. samo če bo že prišlo do poroke bom jaz kr njegove 3 imela, svojega pa se znebila![]()
Če se bosta poročila pri nas, to ne bo mogoče, ker imaš lahko največ 2 priimka.
Iz istega razloga mi tudi ni všeč to, da bi imeli otroci priimka obeh staršev. S tem je njihov maksimum že zapolnjen in jim odvzameš možnost, da bi svojemu priimku le dodali moževega (če gre za hčerko). Raje jaz obdržim svojega in dodam moževega, otroci naj imajo pa samo njegovega in odprte možnosti.
Pa tudi tako se mi zdi malo smešno, da ima 4-leten otrok 2 priimka. Ni smotrno.
^^ Not fair
Men je moj priimek zelo všeč (bolj kot fantov). Pa še same punce se rojevamo s tem priimkom in se bojim za naše izumrtje
js bi najrajš otrokom dala moj priimek, pa me fant heca, da lahko dam samo punčkam moj priimek, fantom pa ne 

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
No saj, kakor želiš
Mogoče bo pa tvoja hči tudi tako emancipirana, da bo sama prevzela tvoj priimek, ko bo enkrat dovolj stara
Jaz na svoj priimek nisem kaj posebej navezana, pa itak se cela vojska ljudi enako piše, tako da ne nosim kakšne posebne odgovornosti
Gre se mi bolj za prepoznavnost, če bodo ljudje 30 let imeli opravka s Špelco Novak, potem se bo pa kar naenkrat pojavila neka Špelca Medved, lahko pride do zmede. Če pa samo dodaš priimek, pa večina ljudi hitro pogrunta, v čem je stvar.

Jaz na svoj priimek nisem kaj posebej navezana, pa itak se cela vojska ljudi enako piše, tako da ne nosim kakšne posebne odgovornosti

Gre se mi bolj za prepoznavnost, če bodo ljudje 30 let imeli opravka s Špelco Novak, potem se bo pa kar naenkrat pojavila neka Špelca Medved, lahko pride do zmede. Če pa samo dodaš priimek, pa večina ljudi hitro pogrunta, v čem je stvar.
- Lady_Cristina
- Debatorica
- Kraj: Graz
jullia_ napisal/-a:Lady_Cristina napisal/-a:.. samo če bo že prišlo do poroke bom jaz kr njegove 3 imela, svojega pa se znebila![]()
Če se bosta poročila pri nas, to ne bo mogoče, ker imaš lahko največ 2 priimka.
Aja tak je to? Nisem vedla. In ne, nimam se namena v slo poročit.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3