no ja od dns naprej sm tut jz frej...in komej čakam d grem jutr na rock otočec =) ouyeah upam d te počitnce nikol ne minejo in d bo 14.julij moj srečen dan upam d ste tut ve tko zadovoljne k jz
[vanessa] napisal/-a: pravdobra in te skrbi tudi če NIMAŠ omejitev??sej ti ni treba nrdit mature z nvemkolko.. dovolj je lih da nrdiš z 2 jao s kakimi se eni sekirate res.. ja ponavadi je že dovolj da niviš točke.. tko da mene me nbo skrbelo še tisto pismo..
Jaz mislim, da tudi če nimaš omejitve, se splača na maturi potruditi, ker nikoli ne veš, kaj bo čez eno leto. Lahko se celo odločiš, da se prepišeš nekam, kjer je visoka omejitev.
dejte mi prosm neki razložt..glede procentov pri mati..gleede na tu da je potrbnih 40% za dve..a je pol res dost če dobiš pri pisnem 20% in usnmem 20% pa maš dve?? ammm..tistih 80% procent vzamejo za 100%?? in pol v tem primeru če pišeš 40% maš kr že dve?a zastopte kaj hočem vprašat? nek je kle fora pa se ne spomnem kako se že to računa...
love18 napisal/-a:dejte mi prosm neki razložt..glede procentov pri mati..gleede na tu da je potrbnih 40% za dve..a je pol res dost če dobiš pri pisnem 20% in usnmem 20% pa maš dve?? ammm..tistih 80% procent vzamejo za 100%?? in pol v tem primeru če pišeš 40% maš kr že dve?a zastopte kaj hočem vprašat? nek je kle fora pa se ne spomnem kako se že to računa...
letos še nič ni določeno koliko procentov bo za dve... to se vsako leto najprej ocenijo naloge, pol pa se potegne gausova krivulja in če jih veliko slabo piše, pol je tudi kriterij nižji, oz. se zna zgodit da je pri matematiki že 40% dovolj za dve...
kolikor se meni zdi, lahko dobiš 20% in 20% pa je potem skup 40% in narediš, lahko pa dobiš samo pri pisnih 40% in narediš... samo redko se zgodi, da na ustnih ne bi dobila niti enega %... še posebej letos, ko smo lahko menjali listke...
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
je pa tut tko, da če pišeš vsaj 2 predmeta 3 ali več, se pri matematiki zniža kriterij za 2. Naprimer: če pišeš ang in slo 3, matematiko pa pod 40%, se ti te procenti za 2 znižajo na 32%. Tko da, če ste vsaj 2 naredile bolje od 2, lahko računate, da boste vseen naredile maturo.
pika20 napisal/-a:je pa tut tko, da če pišeš vsaj 2 predmeta 3 ali več, se pri matematiki zniža kriterij za 2. Naprimer: če pišeš ang in slo 3, matematiko pa pod 40%, se ti te procenti za 2 znižajo na 32%. Tko da, če ste vsaj 2 naredile bolje od 2, lahko računate, da boste vseen naredile maturo.
Kaj res?? Pa to gledajo sam potem te ta glavne predmete..ali recimo gledajo tudi izbirne (kemijo, psihologijo,...) če je res tako..potem je to res super
to gledajo vseh 5 predmetov. Moja prijateljica je imela lani zgodovino 4, angleščino 3, vse ostalo pa 2, razen matematiko je pisala glih 33% in je naredila maturo, ker je imela vsaj 2 predmeta 3 ali več. To se imenuje pass-by. Pozanimajte se v šoli kako je s tem, ker to vem da velja za splošno maturo, kako je pa za poklicno pa ne vem.
Super (ja saj mene je zanimala splošna matura ja)..sam sem mislila, da gledajo pri tem samo tiste tri "ta glavne" predmete..čeprav je najbolj logično da gledajo vse ja...no pa ste mi res polepšali dan
*Lilli* napisal/-a:Super (ja saj mene je zanimala splošna matura ja)..sam sem mislila, da gledajo pri tem samo tiste tri "ta glavne" predmete..čeprav je najbolj logično da gledajo vse ja...no pa ste mi res polepšali dan
ja meni tudi... čim manjši bo kriterij, tem boljše... jesenski rok sucks... upam,da zdaj naredim
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
jst sm sam še hotla glede tistga kdaj so rezultati k se j prj pisal u tej temi povedat da so 14. ne 3. ... sm prov na ric napisala uprašane k so tko dvoumn napisal...
- matematika 2 (živa sramota + največje razočaranje, saj sem jo vsa leta imela 5 oz. letos 4.. grem pa definitivno izboljševat..)
- slovenščina 4 + ena dodatna točka (največje presenečenje)
- gospodarsko poslovanje 5
- seminarska z zagovorom 5
Mogoče kdo ve, kdaj bodo znane omejitve oz. točke za fax?
*hox* napisal/-a:No, kako vam je šlo (tistim s poklicno maturo)?
Js imam skupaj 17 točk:
- matematika 2 (živa sramota + največje razočaranje, saj sem jo vsa leta imela 5 oz. letos 4.. grem pa definitivno izboljševat..) - slovenščina 4 + ena dodatna točka (največje presenečenje) - gospodarsko poslovanje 5 - seminarska z zagovorom 5
Mogoče kdo ve, kdaj bodo znane omejitve oz. točke za fax?
jaz mam 16 točk...am mislim da je to pol okrog 80 pik,vsej za našo šolo(na tisto ko sem se vpisala)...malo sem razočarana nad eno oecno ko sem vsa leta mela 5,zaj pa 3..ojej...no upam da bo dovolj za mojo šolo. hehe
^^ Aha. Js imam 83 pik. Upam da bo dovolj. Najvišja omejitev na mojem faxu je bila 79.8, v drugem roku pa 86, samo so jih vedno vzeli ene 10 več kot letos. We'll see. Js upam na najboljše.