Splošna vprašanja o nakupu kozmetičnih izdelkov

Vse o ličenju in negi kože.
Odgovori
Uporabniški avatar
angel99
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a angel99 »

Mene pa zanima,če je kje katera opazila lak za nohte v smaragdni barvi?
v pribl. isti barvi kot je tale torbica:Slika

oz. podobna barva tegale,ampak brez bleščic:Slika
Uporabniški avatar
*cukrr*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *cukrr* »

Mene pa zanima, če katera ve kje se da kupit Iseree peno za čiščenje obraza? Najlepša hvalaa! :) Aja pa še neki... če je katera že sprobala kaj kar se kozmetike Ren tiče...? :)
Tu es dans toutes mes pensées.*
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Punce, zmanjkuje mi čistilne pene in kreme, zato sem v fazi pospešenega brskanja za mojo kožo idealnih izdelkov. Do sedaj sem uporabljala čistilno peno (in masko v enem) s čajevcem od 100% Pure ter kremo z granatnim jabolkom, prav tako 100% Pure. Kožo imam sicer dokaj lepo, pred menstruacijo sicer dobim kakšen mozolj, a sem se s tem že sprijaznila, da nobena krema ne more premagati faze, ko nastopi narava. :D

No, sredi iskanja primerne čistilne pene in kreme za mojo normalno do mešano (?) kožo, sem naletela na dosti pozitivnih izkušenj z Derma E izdelki. Na katere izdelke se naj osredotočim pri koži, ki rabi čistilno peno, ki deluje antibakterijsko ter kožo globinsko očisti, krema pa je dobra podlaga za puder in vsaj do neke mere zoži pore in ohrani čisto kožo? Je OK, če za svojo mešano kožo iščem med izdelki za problematično kožo? Zgrešiti (in pokvariti) najbrž nimam kaj, kvečjemu nasprotno, ali ne? Nekih večjih nepravilnosti trenutno nimam, rabim pa izdelka, ki mi bosta vsaj ohranila čisto kožo, če ne še izboljšala (za ta denar). :wink:

Kakšno mnenje o tem čistilu? -> Derma E Very Clear
Na kozmetometru so si zelo nasprotujoča si mnenja, ocena je pa precej slaba. :?

Od kreme pa me je po opisu sodeč navdušila tale s čajevcem, a ne vem, če je primerna za kožo, ki je trenutno čisto normalna, ter kot podlaga za puder?
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a haylee »

Sj vem, da je blo o tem na cf že ogromno napisanga, sam useen - rabim kak fajn tekoči puder za vsakodnevno uporabo, ki zgleda čim bolj naravno in ne maši por ali dodatno masti kožo. Any suggestions?
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Fatalna »

Mrha meni se ta krema za cel obraz zdi preveč agresivna ta čajevec te kar zaduši tako je močan (sem imela tester, imam pa zelo občutljivo kožo in sem bila cela rdeča pa še navlaži čisto premalo). Bolj ti predlagam salicilno kislino. Za mozoljčke pa zelo hvalijo tudi kis in pa aspirin zdrobljen v vodi (aspirin je iz salicilne kisline).

Haylee denarna omejitev? Če govorimo o bolj nizko do srednje cenovnih pudrih potem vedno svetujem Bourjois, oz. če imaš bolj mastno kožo mineralne pudre kot so Everydayminerals pa Lily lolo.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a haylee »

^^Hvaaala. Denarne omejitve ubistvu nimam, če bi našla kak top puder, mi ni škoda €. A se da kje dobit testerčke Bourjois pudrov? Jst mam ful nek predsodek v glavi, da so tekoči pudri manj vidni od mineralnih, zato iščem tekočega - ni pa treba, da je ful prekrivn, ker puder ubistvu uporabljam sam zato, ker sm brez njega noro bleda, pa da mi izenači ten kože.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka

Jaz drugače ne maram mineralnih pudrov, ker so na moji suhi koži zelo neudobni, ampak se jih pa aboslutno nič ne vidi. Če pa denar ni problem moram rečt, da prihaja od YSL nov puder, ki v tujini stane nekaj čez 30 evrov ne vem točno koliko ampak sigurno je manj od 40 evrov in ima čisto novo strukturo brez nekih pigmentov, ki dajejo maskast videz. Ne vem še kdaj pridejo, ampak jaz komi čakam. Če imaš čas lahko počakaš na ta puder (YSL Touche eclat foundation). Ima pa tudi Estee Lauder nov puder na tak način Invisible foundation, ki je na vodni osnovi in brez alkohola tako kot vsi do zdaj, lahko pogledaš tega. Pa mogoče kakšne BB kreme, ki so zdaj popularne, mene mika ravno od Estee Lauder.

Skratka tega je kar nekaj, ampak boš mogla jit sama malo pogledat in se odločit :D
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Fatalna napisal/-a:Mrha meni se ta krema za cel obraz zdi preveč agresivna ta čajevec te kar zaduši tako je močan (sem imela tester, imam pa zelo občutljivo kožo in sem bila cela rdeča pa še navlaži čisto premalo). Bolj ti predlagam salicilno kislino. Za mozoljčke pa zelo hvalijo tudi kis in pa aspirin zdrobljen v vodi (aspirin je iz salicilne kisline).

Haylee denarna omejitev? Če govorimo o bolj nizko do srednje cenovnih pudrih potem vedno svetujem Bourjois, oz. če imaš bolj mastno kožo mineralne pudre kot so Everydayminerals pa Lily lolo.

A res? No, jaz nimam neke občutljive kože. Kot sem napisala imam normalno do mešano. Nimam niti enega mozolja, imam edino razširjene pore po licih, ki pa so vidne samo od zelo blizu, a še vedno opazne. Je pa res, da glede na to, čemu je namenjena ta krema v prvi vrsti, morda ni slaba za zraven (pri naslednji plači recimo), kot navadna vsakodnevna krema pa je verjetno res premočna za mojo kožo, sploh, ker trenutno nimam kaj "zdravit" in blažit, pač pa rabim samo eno kvalitetno vlažilno kremo, ki ni preveč mastna, kot je 100% Pure z granatnim jabolkom (mojo dosedanjo), bolj primerno za zimo, in da bo hkrati tudi dobra podlaga za puder.
Pudram se sicer zelo redko, zadnje čase uporabljam samo korektor (Essence) na določenih mestih, toliko da izenačim ten kože, na lička pa nanesem bronzer, prav tako od Essence, in to je to. Pudra nisem uporabila že kak mesec ali dva, ker ni potrebe po tem, imam pa mineralnega od Aubrey Organics (prav tako gre h koncu). Naslednji bo najbrž od Revlona (v peni na pumpico), a zaenkrat rabim nujno samo čistilno sredstvo in kremo.

Kremo sem pa zdaj izbrskala tole - Derma E - Pycnogenol neodišavljena krema. Ima lepo število pohval od punc s sorodno kožo moji, tako da mislim, da se bo kar tale pridružila moji negovalni kozmetiki. :)
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

Tamala_mrha si že probala kaj od Sanctuma? Meni so njihovi izdelki za čiščenje obraza super! Dobijo se pa tudi v Orci.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

:wave: Mene pa zanima, a katera kupuje / uporablja jojobino olje? Sem že večkrat brala, da naj bi bilo dobro za kožo... Mislim, da je Claire enkrat omenjala tistega od Akamuti.. a še katerega uporabljate, baje obstaja tudi eno pri Muellerjevi znamki? Pri Melviti sem tudi gledala zadnjič, pa ga nimajo očitno.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Jaz sem ga kupila kar v lekarni, pač hladno stiskano jojobino olje.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

dot napisal/-a::wave: Mene pa zanima, a katera kupuje / uporablja jojobino olje? Sem že večkrat brala, da naj bi bilo dobro za kožo... Mislim, da je Claire enkrat omenjala tistega od Akamuti.. a še katerega uporabljate, baje obstaja tudi eno pri Muellerjevi znamki? Pri Melviti sem tudi gledala zadnjič, pa ga nimajo očitno.

Ja ima ga Akamuti. Prodajajo ga pa tudi v Mullerju, pod njihovo znamko.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

Hvala obema :) A pa se dobro obnese ali je povzročilo kakšen izbruh mozoljev (sem sicer brala, naj jih ne bi oz. da celo pomaga, ampak sem pa tudi drugačne izkušnje slišala)?

No, verjetno itak najbolje, da sprobam, pa bom videla, a ne :oops:
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Meni se je mogoče zamašila kakšna pora na bradi, ampak to skoraj ne šteje, ker sem itak ekstra občutljiva na večino stvari, ki si jih dam na obraz. Super mi je za prehodne letne čase, pozimi mi je bilo premalo.
The world is as you are.
Fatalna
Komunikatorka
Komunikatorka

Mrha picnogenol krema je super ja, tista s čajevcem pa za zraven :D .
Odgovori