Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

joj ne glede na to kaj pr angli dobiš že nakladaš.če dobiš kitaro govoriš o tem d maš rada muzko, d poslušaš/ne poslušaš rock, da je tvoj najljubši band xy in d maš kolega k špila v badnu in se ti zdi d mu bo uspel....če maš dva leva govoriš d vidš 2 leva d so to afriške živali, d je v slo zelo vroče d se že zdej težko učimo kako je v afriki vroče, d so ti všeč afriške živali d bi rada obiskala friko d si vidla leve v živalskem vrtu etc=)

valda maš15 min d si nrdiš osnutek itk pa dobiš podvprašanja.ni frke sploh ;)
Uporabniški avatar
_TheCosmoGirl_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a _TheCosmoGirl_ »

Evo dns sm mela anglo, sm tud listk zamenala, mela sm pa:
-slika: aids (pentlja, pa 2 Zemlji-ena normalna-okrogla, ena popacena)
-odlomek iz LBIA ko se pogovarjata alison pa helena (alison pove kje je spoznala jimmyja (al kak se napise :oops: ))
-vloga zensk pa moskih nekoc in danes
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Js sem dans mela anglo. Izi k pasulj :D

1. listek: slika trznice, look back in anger pa se neki, pa sem zamenjala pa dobila: slika dveh fantov pa punce (moda), pa odlomek iz knjige o psu, pa branje knjig.

Jeej. Jutr sam se slova pa mata.
LiL*PrinceSS
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ¤[MaRiBoR]¤

Neprebrana objava Napisal/-a LiL*PrinceSS »

jaz sem mela dans mat-VR in morm rečt da lažjega listka nebi mogla potegnit :D sem se kr smejat začela ko sem vidla kaj sem izžrebala :) simpl ko pasul :D
To see a world in a grain of sand
and a heaven in a wild flower,
hold infinity in the palm of your hand
and eternity in an hour.
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

bravo ;)
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

jaz sem imela danes slo in mat VN.
matematika na izi, ena mičkena napakica.
slovenščina pa ko sem vidla vprašanje se mi je kar smejat začelo. Potem ko pa sem se pripravljala, pa sem v neko tremo padla in od avtorja nič od nič :eek: no, malo pomoči s strani prof. pa je šlo. ostalo pri slo sem pa vedela do potankosti natančno.
samo da je mimo. :cool:
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

ko bi jaz mela ju3 srečo pri ang....jooooj boooga moolim :) :) :) :!:
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

No pa sm preživela še enga ustnga: umetnostno :) Ni blo tok težko, neki sm nakladala in upam da bo prfoksa prizanesljiva.

Zdele se grem pa mato učit..kotne funkcije..bljak fuj.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

jooj ku zavidam vsim k mate srečno pr listkih.. js dobim samo najtežje :roll: danes sm si rekla da me je izučilo in nbom več menjala, samo ju3 čutim da bom spet :D
knjig pa seveda niti prebrala nism..
ma kaj tema k jo maš za znat ima veze s sliko (s slike se razvije pol pogovor o temi) al je prou posebej vprašanje?
Uporabniški avatar
račka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a račka »

[vanessa] napisal/-a:jooj ku zavidam vsim k mate srečno pr listkih.. js dobim samo najtežje :roll: danes sm si rekla da me je izučilo in nbom več menjala, samo ju3 čutim da bom spet :D
knjig pa seveda niti prebrala nism..
ma kaj tema k jo maš za znat ima veze s sliko (s slike se razvije pol pogovor o temi) al je prou posebej vprašanje?

ti začneš bluzit o sliki pol pa odvisn kwa te bo začela profa sprašvat... jz recmo k sm mela otroka k violino igra sm začela pač o glasbi pa to pol me je pa sprašvov če jz kj igram pa kaj glasba pomen pa zkwa so take razlike med slovensko pa ameriško recmo pa take.. pol pa sm neki bluziš... sj pr teh temah k so jih profi dal sj ne rabš vedt nwem kašne besede u zvezi s tem.. nwem recmo mi k smo vreme delal v nwemkermu letniku smo mel miljon besed u zvezi s tem sam če si dubu zdj pač neko temo u zvezi z vremenom nisi bluziu tiste besede ampak pač kr si se spomne oz. kr je blo vprašanje... recmo če je pač o tem kašno vreme je uzun si pač povedu to so pa tiste osnovne besede
tmalaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tmalaa »

Kolk časa ste se učile za ustni od angleščine? :gruebel:
A je ful panika, če recimo ne preberem knjige Look back in anger in si sam mal obnove pogledam.. Itak nek vtis že mam, ker smo predstavo gledal..
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^ ja mi smo mel pr angli tko da smo mogl odlomk umestit v knjigo. Jst sm mela res kr en odlomk in če knjige nisi prebrau nisi meu pojma kam paše.
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

A pr slovi morš vedt zgradbe pesmi? Kok kitic, kok verzov, kera rima? Kaj pa ciklov? Kok pesmi ma kera zbirka, ... ? A je pr prešernu npr. pr sonetih nesreče treba vedt za vsak sonet kaj se dogaja? Al pa sonetni venec pa to?
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

tmalaa napisal/-a:Kolk časa ste se učile za ustni od angleščine? :gruebel:
A je ful panika, če recimo ne preberem knjige Look back in anger in si sam mal obnove pogledam.. Itak nek vtis že mam, ker smo predstavo gledal..

Jaz si ne predstavljam, da knjige ne bi prebrala. Mi smo jo brali že pri pouku, sama sem jo prebrala še sigurno dvakrat, če ne celo trikrat, en dan pred maturo sem šla še ene dvakrat čez opombe, ki sem si jih zapisovala v knjigo...
Uporabniški avatar
Lučkica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Lučkica »

*sanja* napisal/-a:
tmalaa napisal/-a:Kolk časa ste se učile za ustni od angleščine? :gruebel:

Jaz si ne predstavljam, da knjige ne bi prebrala. Mi smo jo brali že pri pouku, sama sem jo prebrala še sigurno dvakrat, če ne celo trikrat, en dan pred maturo sem šla še ene dvakrat čez opombe, ki sem si jih zapisovala v knjigo...

js nisem nobene niti 1x. od look back in anger sem pozim enkt prebrala obnovo in... itak dobiš odlomek ga prebereš, obnoviš. to sm znala... pol me je pa sprašvala če so od te ženske tastari maral njenga fanta, sem na blef rekla da ne pa je blo prov. pol me je tko mal sprašvala čist na easy: če sta bla poročena, če se mi zdi prov da je helena bla z unim pa kaj bi js nardila če bi mela tega tipa... čist na easy.

to kar je nardila sanja pa... če maš čas jo pa preber 2x, 3x al pa 10x da boš najbolš znala. ampak ti povem... js sm dobla 15/20 točk, pa sm pol leta nazaj sam obnovo prebrala (takrat sem mogla vedt vsebino za kontrolno in sem zabila). če pa hočeš met 20 točk je pa čist dost da enkt prebereš. pol mojih sošolcev je mel to srečo da se je pri prvih 2 vprašanjih tok razgovorilo, da jim je tista v komisiji rekla da so dost povedal in da nej grejo (ker je potekel čas).
Zaklenjeno