Egipt
-
- Cosmopsiho
- _patchouli_
- Cosmopsiho
- Kraj: Na soncni strani Himalaje
Ja, sam a ni bolj verjetno količina alkohola, ki ga lahko neseš, odvisna od pravil države, kamor potuješ? Kaj pa letalsko družbo briga, kak se misliš ti dol napit
Sam da ni več kot xy kil, pa so srečni. Po moje, no.
Ponavadi (za par drugih dražav) je res kaka 2 litra piva ali vina, žganja nekaj manj.

Ponavadi (za par drugih dražav) je res kaka 2 litra piva ali vina, žganja nekaj manj.
Kmalu se odpravljam na potovanje po Egiptu (s turistično agencijo) pa me zanima, kako je z oblačili. Morajo biti kolena in ramena pokrita? Večina mojih kratkih hlač je nekje do sredine stegen, tako da bi šla v nakup, če bi bilo potrebno. Kaj pa majice, so lahko na naramnice ali morajo imeti vsaj kratke rokave? Obiskali pa bomo Kairo, Luksor, Asuan, Abu Simbel.
-
- Cosmofrik
Jaz sem bila v Hurgadi in kolikor se spomnim ni pravil oblačenja. Jaz sem zvečer nosila kratke hlače in topek do popka, pa ni bilo problema. Če pa greš na ogled mošeje boš verjetno morala pokrit golo kožo-vsaj kar se ramen tiče.
T00Mika- naš obisk koralnega grebena je zgledal tako, da smo šli z ladjico tje, se vrgli v morje, plavali nad koralnim grebenom in se na poti nazaj ustavili še na Giftun island- peščen otok.
Cene so pa odvisne od tega kako se pogajaš. V originl trgovinah so cene približno iste kot tle
T00Mika- naš obisk koralnega grebena je zgledal tako, da smo šli z ladjico tje, se vrgli v morje, plavali nad koralnim grebenom in se na poti nazaj ustavili še na Giftun island- peščen otok.
Cene so pa odvisne od tega kako se pogajaš. V originl trgovinah so cene približno iste kot tle
Je bila katera že v tem hotelu: Hotel Imperial Shams Abu Soma 5* ? Predvsem me zanima kakšna je plaža, saj iz slik ni ravno razvidno, ali je v neposredni bližini tudi kakšen koralni greben, ki onemogoča dostop do morja, in ali je tako plaža kot morje čisto? V primeru slabih vremenskih razmer je seveda morje vedno umazano, a sem mislila tako nasplošno. 

-
- Cosmopsiho
Re: Egipt
Obujam temo
Zanimajo me dnevni izleti v Sharm el sheikhu, do sedaj kot sem prebirala vas je veliko pisalo o Hugardi in o tamkajšnih izletih na koralne grebene, peščene otoke itd. Kakšna pa je kej ponudba v Sharmu? Izkušnje?
Hvala za odgovore in se opravičujem če sem že napisano spregledala

Hvala za odgovore in se opravičujem če sem že napisano spregledala

Re: Egipt
Tema že obstaja in bo ta zagotovo zaklenjena, ampak če imam že minutko časa.
Lani sem bila z dragim v Hurgadi in je varnost bila ena izmed zadnjih stvari, ki bi naju skrbele. Ker dejansko ljudje tam vedo, da so odvisni od turizma in bi ti prej hoteli kaj prodati kot pa te okrasti, pa sva bila nekajkrat daleč od hotela in še vedno ni bilo neke razlike.
Lani sem bila z dragim v Hurgadi in je varnost bila ena izmed zadnjih stvari, ki bi naju skrbele. Ker dejansko ljudje tam vedo, da so odvisni od turizma in bi ti prej hoteli kaj prodati kot pa te okrasti, pa sva bila nekajkrat daleč od hotela in še vedno ni bilo neke razlike.
The world is as you are.