claire napisal/-a:torej po tvoje spol ni pomemben, število udeležencev pa ja? a o treh parih pa lahko sodiš da si niso zvesti?
Po mojem mnenju država sploh nima mesta določati, kdo in koliko ljudi se lahko poroči. Poroka bi morala biti civilna pogodba med dvema ali večimi ljudmi, ki jo država obravnava kot vsako drugo pogodbo. Če si odrasla, poslovno sposobna oseba, lahko vstopiš v takšen odnos. Pika.
claire napisal/-a:konkretno prijateljico in enega izmed gejev poznam že od srednje šole, drugega geja od faxa.
Kdo ima koliko homoseksualnih prijateljev nima tu nobene zveze z ničemer. To ni noben argument. Ne za eno strano ne za drugo.
claire napisal/-a:močno dvomim da je tudi purple strašen zgled strpnosti in borka za svobodo kot se tu prikazuje
Ne gre za to, kdo je tukaj borec za svobodo. Gre za to, ali je odrekanje možnosti poroke homoseksualnim parom nepravična diskriminacija, ali ne. Seveda gre za nepravično diskriminacijo. To, da nekdo tako misli, nima nobene zveze s tem, koliko svojega prihodka nameni Karitasu. WTF?
claire napisal/-a:praktično vsak pristni ljubljančan steguje jezik o čefurjih. kako nič ne delajo in hkrati v isti sapi povejo še, da nam priseljenci kradejo službe
Ti s svojimi pogledi pomagaš vsiljevati nepravično diskriminacijo do homoseksualnih parov. Tvoj edini argument je, da je taka pač tradicija. To je ravno toliko nestrpno, kakor nestrpnost do tujcev. Tudi če imaš tristo homoseksualnih prijateljev, te to ne odkupi, ker nima nobene zveze.
claire napisal/-a:glede na to, da meni poroka ne predstavlja neke blazne sreče (sem že povedala!), torej to pomeni, da tudi svojih prijateljem ne "odtegujem" neke blazne sreče.
Ni važno, kaj poroka pomeni tebi. Važno je, kaj tisto, kar nekomu odteguješ, pomeni njemu.