Caitlin napisal/-a:a je katera pisala fiziko poskusno? mi jo jutr pišemo, pa nikjer ne najdem lanske jesenske pole. no če je kater/a že pisala, bi prosila za kšn namig kšna je.
Mmm...frendica jo je lih danes pisala ...tiste odprtega tipa al kva so že. Tisto obkroževanje so pa prejšn tedn pisal...pa je bilo baje kr na easy. Rekla je, da je brez učenja mela 60%.
iz kerih poglavij pa so ble strukturirane?!?
...a se to da kje na net dobit, ker mi verjetno ne bomo pisal?!?
legally blonde napisal/-a:Mi smo ze en mesc nazaj pisal in se je men zdela ful lahka. Za obkrozvt mas itak use notr, pr strukturiranih nalogah smo mel pa toploto, gibanje, elektriko, nihanje pa moderno fizko, ampak use res osnovno.
Caitlin napisal/-a:a je katera pisala fiziko poskusno? mi jo jutr pišemo, pa nikjer ne najdem lanske jesenske pole. no če je kater/a že pisala, bi prosila za kšn namig kšna je.
Mmm...frendica jo je lih danes pisala ...tiste odprtega tipa al kva so že. Tisto obkroževanje so pa prejšn tedn pisal...pa je bilo baje kr na easy. Rekla je, da je brez učenja mela 60%.
iz kerih poglavij pa so ble strukturirane?!?
...a se to da kje na net dobit, ker mi verjetno ne bomo pisal?!?
legally blonde napisal/-a:Mi smo ze en mesc nazaj pisal in se je men zdela ful lahka. Za obkrozvt mas itak use notr, pr strukturiranih nalogah smo mel pa toploto, gibanje, elektriko, nihanje pa moderno fizko, ampak use res osnovno.
ups...res nism opazla prej, da je že vse napisan...tnx
Mene pa nekaj zanima ali imate vsi priprave na maturo iz sociologije, ker mi imamo tako trčenga profesorja da nam je dal snou povedou seminarske zej nej se pa sami znajdemo..in me malo zanima kaj kej delata ker mi nismo niti vidl še kako zgleda soca na maturi mene je dost strah ker vsi pravijo da je ne vem kakšen bau bau hm...ne vem bomo videli kaj bo to ratal...
*_nincy_* napisal/-a:Mene pa nekaj zanima ali imate vsi priprave na maturo iz sociologije, ker mi imamo tako trčenga profesorja da nam je dal snou povedou seminarske zej nej se pa sami znajdemo..in me malo zanima kaj kej delata ker mi nismo niti vidl še kako zgleda soca na maturi mene je dost strah ker vsi pravijo da je ne vem kakšen bau bau hm...ne vem bomo videli kaj bo to ratal...
Mi že celo leto pridno delamo pri sociologiji. Veliko večino snovi smo že predelali, nekaj jih je še ostalo, sicer pa je profesor rekel, da bomo na koncu še enkrat ponovili temo Delo in prosti čas, glede na to, da je to znana maturitetna tema. Poleg odlične razlage snovi pa rešujemo tudi mature iz prejšnjih let s trenutno obravnavano snovjo, dobili smo že veliko naslovov za eseje, ki jih profesor tudi popravi in napiše, kaj ni v redu in kaj bi lahko bilo boljše.
Posebej priprav za maturo nimamo, ker vse poteka v okviru šolskih ur.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
*_nincy_* napisal/-a:Mene pa nekaj zanima ali imate vsi priprave na maturo iz sociologije, ker mi imamo tako trčenga profesorja da nam je dal snou povedou seminarske zej nej se pa sami znajdemo..in me malo zanima kaj kej delata ker mi nismo niti vidl še kako zgleda soca na maturi mene je dost strah ker vsi pravijo da je ne vem kakšen bau bau hm...ne vem bomo videli kaj bo to ratal...
Mi že celo leto pridno delamo pri sociologiji. Veliko večino snovi smo že predelali, nekaj jih je še ostalo, sicer pa je profesor rekel, da bomo na koncu še enkrat ponovili temo Delo in prosti čas, glede na to, da je to znana maturitetna tema. Poleg odlične razlage snovi pa rešujemo tudi mature iz prejšnjih let s trenutno obravnavano snovjo, dobili smo že veliko naslovov za eseje, ki jih profesor tudi popravi in napiše, kaj ni v redu in kaj bi lahko bilo boljše.
Pri nas je isto. Mamo 4 ure sociologije na teden. Sproti rešujemo še stare vzorce matur in dobivamo naslove esejev.
Ko odvržeš vso strast in me prideš nežno krast tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi ustavil čas in že se dani (Neisha)
Pri nas je isto. Mamo 4 ure sociologije na teden. Sproti rešujemo še stare vzorce matur in dobivamo naslove esejev.
Pri nas NAJ bi bilo isto...sam v bistvu skos neki razglabljamo in pogovarjamo o enih čist x temah...zdele mamo pa še najman 100 strani še za predelat. Naslove esejeu nam tut daje...sam jih noben ne piše, k nikol ni rekla kako naj bi esej zgledau (mislim...kaj naj bi sploh pisale not)....ddddddddd?!
Ve ste rekle, da vam je bila matura (strukturirana vpr) čist na easy...whaaaaaaat?? Jst tistga ni šans da bi znala rešit...če neb pogledla kwa je reku Cohen pa Merton, pa Fox... Sej lahk ena vpr nabluziš...sam tista k zahtevajo še razlago Mertona (al pa katerga drugega) se pa ne da nabluzt...Tko, da al to u nulo obvladate al ste si pa prej prebrale snov pa pol reševale. Če u nulo obvladate...pol pa
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
**************Need some help*************************
Jst mam pa pri poklicni maturi kao 4 predmet seminarsko nalogo o Evropski uniji ter evru... me zanima, a je kateri že delal nalogo an to temo, al pa ma kaj gradiva... bi kr mal kopirala;P sm žleht, ja...
*ange|* napisal/-a:Ve ste rekle, da vam je bila matura (strukturirana vpr) čist na easy...whaaaaaaat?? Jst tistga ni šans da bi znala rešit...če neb pogledla kwa je reku Cohen pa Merton, pa Fox... Sej lahk ena vpr nabluziš...sam tista k zahtevajo še razlago Mertona (al pa katerga drugega) se pa ne da nabluzt...Tko, da al to u nulo obvladate al ste si pa prej prebrale snov pa pol reševale. Če u nulo obvladate...pol pa
Ja mi smo tole snov en dolgo nazaj obravnaval pa jo kr obvladam Kar pa se tiče esejskih vprašanj, mamo mi pri vsakem testu na voljo tri vprašanja iz tekoče snovi, in na eno moraš odgovarjat, ocenjuje jih pa po maturitetnih kriterijih.
Ko odvržeš vso strast in me prideš nežno krast tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi ustavil čas in že se dani (Neisha)
*ange|* napisal/-a:Ve ste rekle, da vam je bila matura (strukturirana vpr) čist na easy...whaaaaaaat?? Jst tistga ni šans da bi znala rešit...če neb pogledla kwa je reku Cohen pa Merton, pa Fox... Sej lahk ena vpr nabluziš...sam tista k zahtevajo še razlago Mertona (al pa katerga drugega) se pa ne da nabluzt...Tko, da al to u nulo obvladate al ste si pa prej prebrale snov pa pol reševale. Če u nulo obvladate...pol pa
Ja mi smo tole snov en dolgo nazaj obravnaval pa jo kr obvladam Kar pa se tiče esejskih vprašanj, mamo mi pri vsakem testu na voljo tri vprašanja iz tekoče snovi, in na eno moraš odgovarjat, ocenjuje jih pa po maturitetnih kriterijih.
Ja, pol je pa to full fejst no ker smo mi to jemal na začetku šolskega leta in ni šans da bi se jst teh teorij spomnila... Drgač pa zdele ko sm use rešla...mi je nekak najbol na easy bla 2. tema (spol) ...
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
A je katera morda reševala Odklonskost in družbeni nadzor z letošnje poskusne mature? S sošolko imava dileme pri 6. in 7. vprašanju:
6. Katera teoretska perspektiva zanika nevtralnost zakona in kako to pojasni? 7. Na katere vidike odklonskosti še opozarja teoretska perspektiva, ki ste jo prepoznali v odgovoru na 6. vprašanje? Navedite in kratko pojasnite en vidik. Zanima me, če gre za konfliktno teorijo? In kakšen je potem odgovor na 7. vprašanje?
Sicer so bili naši testi vedno podobni maturitetnim vprašanjem, ampak pri nekaterih vprašanjih pri maturi sem res v dilemi. Prosim za pomoč! Hvala!
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
FairyAngel napisal/-a:A je katera morda reševala Odklonskost in družbeni nadzor z letošnje poskusne mature? S sošolko imava dileme pri 6. in 7. vprašanju: 6. Katera teoretska perspektiva zanika nevtralnost zakona in kako to pojasni? 7. Na katere vidike odklonskosti še opozarja teoretska perspektiva, ki ste jo prepoznali v odgovoru na 6. vprašanje? Navedite in kratko pojasnite en vidik. Zanima me, če gre za konfliktno teorijo? In kakšen je potem odgovor na 7. vprašanje? Sicer so bili naši testi vedno podobni maturitetnim vprašanjem, ampak pri nekaterih vprašanjih pri maturi sem res v dilemi. Prosim za pomoč! Hvala!
Ja pri 6. gre za konfliktno teorijo Emila Durkheima. (Norme postavljajo tisti, ki imajo večjo moč...zakoni so odraz njihovih interesov)
Pri 7. smo pa mi rekli ...Da vsi nismo enako nadzorovani, tisti, ki imajo večjo moč so manj nadzorovani. Pa izpostaviš kriminal nižjih slojev proti kriminalu višjih slojev. Da se lažje odkrije kriminal nižjih slojev. Mi smo tale vpr danes v šoli pregledli in smo tko rekli... Upam, da je prou...naj bi bilo kr je profesorca tko rekla