Firestorm napisal/-a:hayley napisal/-a:- Ja zdaj po besedah moje zdravnice PCRjev ne delajo več, samo hitre, nimaš možnosti it na pcr, edino če sam daš 80 eur al koliko že. Bodi bolan in trpi v službi varjanta, če imaš korono..
Jaz sem imela korono cca 1 teden nazaj in me je zdravnica po pozitivnem domačem testu direkt na PCR poslala.
Tako da edino, če so tole spremenili sedaj v zadnjem času...

Ja ne vem, jaz sem vse po pravici povedala, imam sicer osebno zdravnico na primorskem, edino če so tam kaj odzadi za časom..
Sem povedala medicinski v sredo, da sem imela 5 domačih testov od ponedeljka naprej negativnih in ona mi je rekla, da na PCRje sploh ne pošiljajo več in da moram obvezno iti delat hitri test, ter nekam nezaslišano, kako da do zdaj še nisem šla delat hitrega testa na (testirno točko)
Mama mi je isto rekla, da je slišala (po radiu?), da ne delajo več pcr testov.
Jaz ne trdim, da imam covid, sem samo rekla ,da tista trditev, da moraš ujeti pravi trenutek, se mi ne zdi pravilna. Lahko, da hitri test ne zazna okužbe, če nimaš okužbe v nosu ali če imaš prenizko koncentracijo virusa. Da bi pa kar tako moral ujeti en trenute, ko pokaže pozitivno, malo pred tem in malo po tem, bo pa negativno (tako si jaz razlagam 'pravi trenutek'), se mi pa res ne zdi pravilno povedano..
- Ne vem točno, kje je sploh meja zdaj pri temperaturi, da se šteje kot vročina, enkrat je bilo 37,0, zdaj je očitno več
- pri nas je nerodno vzeti bolniško, ker noben ne jemlje sploh bolniške in če nisi zelo bolan, izpade, kot da se ti ne da delat. Če imaš pa kovid, ko pa moraš bit po pravilu doma, je pa lažje..Jaz sem bila zdaj 3 dni doma, to je bil zdaj itak zakon, da niti ne bi rabil it do zdravnika do 3 dni, mislim da velja nekje do maja letos.