Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

Do kdaj pa bi prbližno rabla Missbitch? Ker če je nuja ti lahk na hitr prepišem vprašanja iz dveh tem recimo :wink:
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: *med zemljo in zrakom*
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MissBitch »

ej saj v bistvu ni tak nujno, če se ti ljubi prepisati mi lahko pripišeš prosim kolko se ti da...

hvala, sonček si!***
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a tiasha »

MissBitch mene pa zanima če je soca res ustno na maturi ... :)

K si napisala, da bi ful dobr pisala, če bi se ocenile pole pa esej pa to ... da ustenga pa niste meli ... A je zdej tut ustni??? Ker jst ga nism mela ... k sm jst delala maturo ... to je blo pa šolsko leto 2004 ... :D
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objava Napisal/-a Smejkica »

tiasha, pomoje je govorila o angleščini. Soca nima ustnega. :)
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

tiasha napisal/-a:MissBitch mene pa zanima če je soca res ustno na maturi ... :)

K si napisala, da bi ful dobr pisala, če bi se ocenile pole pa esej pa to ... da ustenga pa niste meli ... A je zdej tut ustni??? Ker jst ga nism mela ... k sm jst delala maturo ... to je blo pa šolsko leto 2004 ... :D

ne tiasha za angleščino sem govorila... sociologija pa (hvala bogu) nima ustnega... še to bi mi falilo ja, kak ka zagovor seminarske ni dovoj!
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

na hitrco površno čez vprašanja(tista, ki se ne nanašajo na vire):

ODKLONSKOST IN DRUŽBENI NADZOR
-opredelite odklonsko vedenje
-pojasnite razliko v razlagi vzrokov za odklonsko ravnanje med teorijama R.Mertona in A.Cohena
-navedite module odklonskega ravnanja, ki po teoriji R.Mertona predstavljajo prilagoditev strukturni napetosti, in en model kratko razložite
-katera teoretska perspektiva zanika nevtralnost zakona in kako to pojasni?
-na katere vidike oddklonskosti še opozarja teoretska perspektiva, ki ste jo prepoznali v odgovoru na prejšnje vprašanje? Navedite in kratko pojasnite en vidik.

SPOL IN SPOLNA RAZLIKA
-utemeljite razlikovanje med biološkim in družbenim spolom
-nekateri avtorji (L.Tiger in R.Fox) trdijo, da družbene razlike med spoloma določa biogramatika, tj. gensko določeni program, ki moške in ženske usmerja v različne družbene vloge. Kako je mogoče z sociološkega vidika kritizirati to trditev?
-v katerih pogledih se položaj žensk razlikuje od njihovega položaja pred sto leti?
-pojasnite pojem seksizem
-na spreminjanje položaja žensk je močno vplival feminizem.Kaj običajno označujemo s tem izrazom?

DRUŽBENA STRUKTURA
-OPREDELITE POJEM DRUŽBENE SKUPINE IN NAVEDITE NJENE TEMELJNE POVEZOVALNE ELEMENTE
(ups caps lock :wink: )
-pojasnite razliko med družbeni skupinami in družbenimi kategorijamo
razvrstite Rome v družbene skupine ali v družbene kategorije in svojo razvrstotev utemeljite

DELO IN PROSTI ČAS
-opredelite pojem zaposlitve
-zakaj je zaposlitev osrednjega pomena v življenju mnogih ljudi(poleg tistega, kar je navedeno v viru A- ekonomski pomen). Navedite in kratko pojasnite dva razloga za to.
-pojasnite tri posledice brezposelnosti za posameznika ali družbo.
-katera religija naj bi po Webrovi hipotezi vplivala na razvoj evropskega kapitalizma
-kratko pojasnite vpliv te religije na razvoj kapitalizma
navedite tri glavne vzorce preživljanja prostega časa in kratko pojasnite katere značilnosti naj bi vplivale nanje

ufff to pa je blo zdej .. ampak sm vsaj šla skoz vsa prašanja :wink:

aja ne odgovarjam za slovnične napake :P
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

MissBitch napisal/-a:
tiasha napisal/-a:MissBitch mene pa zanima če je soca res ustno na maturi ... :)

ne tiasha za angleščino sem govorila... sociologija pa (hvala bogu) nima ustnega... še to bi mi falilo ja, kak ka zagovor seminarske ni dovoj!

Spet sm površno brala ... bumbar jst :D Sej se mi je zdel čudno ja, da bi začel še s tem mučit :?

Drgač pa soca na maturi je pis of kejk ... res tok hudo k mi je blo pa to pisat mi ni blo pa še nč u življenju ... :D

Tko, da ... to vam bo najlaži 100% :wink:
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

@gemini:

hvala, zlata si! :)

@tiasha:

mene je samo eseja hudičevo strah, ker jih ne ven pisati, ostalo bo že ql! upam... :?
Zadnjič spremenil MissBitch, dne 29. Mar. 2006 19:00, skupaj popravljeno 1 krat.
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

men je tud socja u izi.. zdej k sm prepisvala tista prašanja za Missbitch sm na hitrco še sama pr seb odgovarjala in res ni lažjega :D
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

MissBitch napisal/-a:@gemini:

hvala, zlata si! :)

@tiasha:

mene je samo eseja hudičevo strah, ker jih ne ven pisati, ostalo bo že ql! upam... :?

Ahhhh nič se bat eseja ... jst sm tut misnla, da bo panika dva napisat, še posebi če bo kkšna sfalena tema ... ampak dajo kr take da se da debatirat oz. da lahko pišeš na to temo. Vsaj jst sm mela tako srečo no, da sm se kr razpisala.

In časa je tut čist dovolj, jst sm najprej vse na en list pisala in potem prepisovala ... tko da :wink: Nč bat ... :)
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

če pa vsi bluzijo kak ne smemo niiič svojega mnenja pa sve definicije pa točno kak mora biti pa vse prav kak je kdo rekel pa kaj je rekel pa kdo je rekel...

jaz sem pa z debate navajena fula svojega mnenja pa splošne razgledanosti povsod tlačiti pa mi je malo čudno, mislim nenavadno mi je pisati esej v keremmora biti vse kak je v učbeniku...

vsaj tak so nam rekli... :(
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

No to je sicer res, da če je pač neka tema morem napisat definicije in pač recimo tsito kar se učimo pr soci ... ampak jst sm definitivno pisala tut svoje mnenje oz. kakšn pogleda mamo pač mi navadni ljudje na to ... pač ne tisti, ki so napisali te teze, definicije ... :wink:

Pa se mi zdi da ni to nič narobe :? ... samo ne smeš pa kr neki po svoje zabluzit ... ti lahko pišeš definicije in jih potem zagovarjaš oz. daješ argumente za in proti ... ne smeš pa pomoje kr neke svoje teorije razvijat in ufuravat :D

Uglavnem nič bat, k ni tok hudo kokr govorijo ... :wink:
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Uporabniški avatar
FairyAngel
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Svet mojih sanj :)
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a FairyAngel »

MissBitch napisal/-a:če pa vsi bluzijo kak ne smemo niiič svojega mnenja pa sve definicije pa točno kak mora biti pa vse prav kak je kdo rekel pa kaj je rekel pa kdo je rekel...

jaz sem pa z debate navajena fula svojega mnenja pa splošne razgledanosti povsod tlačiti pa mi je malo čudno, mislim nenavadno mi je pisati esej v keremmora biti vse kak je v učbeniku...

vsaj tak so nam rekli... :(

MissBitch, v zaključku mora biti tvoje mnenje! Vsaj tako mi je napisal profesor na eseje, ki sem mu jih oddala, ker je v vsakem bilo premalo lastnega mnenja. Če želiš, ti jih pokažem, da boš približno lahko primerjala ...

Zanima pa me tudi, če je že kdo pisal poskusno maturo iz zgodovine?
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

bemtiš srce, vem ka v zaključku mora biti lastno mnenje, samo zaključek je malO!! :( mislim jaz sem navajena pisati o svojem mnenju dosti pa še... ali ok...upam ka se navadim!!

pa mislim, ka sem že vidla tvoje eseje... samo srce, kaj to meni pomaga, tak nem nikdar tak dobrih esejev kak ti pisala... fali mi žilica za to,.. :?
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a Vermilion »

*ange|* napisal/-a:
Caitlin napisal/-a:a je katera pisala fiziko poskusno? mi jo jutr pišemo, pa nikjer ne najdem lanske jesenske pole. no če je kater/a že pisala, bi prosila za kšn namig kšna je. :)

Mmm...frendica jo je lih danes pisala ...tiste odprtega tipa al kva so že. Tisto obkroževanje so pa prejšn tedn pisal...pa je bilo baje kr na easy. Rekla je, da je brez učenja mela 60%.

iz kerih poglavij pa so ble strukturirane?!?

...a se to da kje na net dobit, ker mi verjetno ne bomo pisal?!?
Zaklenjeno