slovenc79 napisal/-a:priznam
- da ima mmm vsaj glede mene prav - res nisem zadovoljen sam s sabo, vsaj trenutno ne. in pogrešam lansko leto, ko sem bil poln pozitivne energije. letos pa sem pač jambrač, se smilim samemu sebi in grem dostikrat tudi sebi na živce.
mislim pa, da na splošno vsak vsaj malo nezadovoljen s sabo, bolj pomembno se mi zdi to, da take stvari na sebi prepoznamo in delamo na tem, da nekaj izboljšamo. glavni sovražnik mislim da je trma in zanikanje, na splošno nezmožnost imeti objektivno presoditi o sebi. najbolj žalostno pa je, ko nekdo skuša popraviti "napako" na sebi, ki sploh ni napaka, samo ne sklada se z večino oz. pričakovanji družbe, in s tem zatira lasten jaz.mmm napisal/-a:No, ne boste verjele, ali pač, itak sem večino stvari iz Ikea-e potem sam sestavil, čisto sam, edino kladivo sem si moral še dokupiti, ostalo orodje celo imam. Pa saj sem sin od nekoga (https://kuhinje-erjavec.si/) , ki zna prišraufati vse, pa če pustimo očeta pri miru, sem po mamini strani vnuk mizarja (+nogometaša) - in prišli smo tako daleč, da sedaj ta vnukec ne zna Ikea-inega pohištva sestavit. Saj to vse tukaj veste prišraufat, a ne (res me zanima, če sestavljate kaj pohištvo iz Ikea-e![]()
- če bo katera prebrala, pa naj še odgovori tukaj) Vseeno sem ponosen nase, da sem sestavil nočno omarico + predalnik, lol
![]()
- da mislim da Ikea ima super sistem, meni osebno predvsem zato ker nikjer ni lepila (oz. ga vsaj jaz nisem videl), za vse so vijaki, tako da če se karkoli zmotiš, je vedno pot nazaj. inbusi pridejo zraven, kladivo in ostalo orodje je sicer fajn imet pri roki, drugače pa lahko usekaš s čimerkoli, včasih se še s pestjo da, pa še ranirat ne moreš nič (razen pesti, seveda). edino, kar me moti pri ikei, je to, da je že postal kot nekakšen politično obarvan kult.
- da sem vedno zelo rad sestavljal (in razstavljal) pohištvo, mislim da se še noben ni toliko ukvarjal s tem brez da bi se kadarkoli selil(razen tistih ki imajo to za job, seveda).
- da se mi najbolj pomembno pri teh vsakodnevnih znanjih zdi to, za kaj ima človek interes. meni je že od malega vedno pasalo delat ročne stvari in sem se tega pač tudi naučil, čeprav me ni noben posebej motiviral za to. dosti stvari pa ne znam ali ne vem, čeprav jih marsikdo od vrstnikov zna. tako da se mi zdi brezveze to sekiranje da nekdo nečesa ne zna (sploh ko pride do tradicionalnih moško-ženskih del), ker ima pač vsak svoje prednosti in slabosti. se pa da naučiti praktično vsega kar se osnovnih znanj tiče, samo če je motivacija prava
S storitvijo Druga priložnost nam lahko vse leto na varen in enostaven način prodaš svoje rabljeno pohištvo IKEA, ki ga ne potrebuješ več. V zameno dobiš darilno kartico IKEA. Nekdo drug pri nas kupi tvoje staro in rabljeno pohištvo ter mu da nov dom. Tako zmagamo vsi, še posebej pa naš planet.
Res so dobri!