Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

buubbika napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:Glede na to da letos moresta bit dva k se spoznasta na predmet, dvomim da bo kako veliko šenkavanje.. Glavno besedo pr oceni majo profesorji ja.. Samo če komisiji kej ne paše ti lahko odbijejo točke.. Js se ne zanašam več na take izjave..

Kdo je pa to rekel?? Prvič slišm..

Ja nvem, nam to ponavljajo že od začetka leta da je blo že tko na maturi da sta mogla bit v komisiji en al dva k poučujeta isti predmet (al z iste šole al en zunanji), pol so to ukinli in letos je spet tko.. Mogoče je samo z našo šolo tko, čeprou dvomim..
Vem samo da je naša profesorca od matematike dobila dva k sta učila ful let nazaj (sta stara in zatežena) k sta znana po tem da sta stroga in zahtevata TOČNO definicijo.. tko da js bom prou boga pr matematiki k vsakod efinicijo povem s svojimi besedami in napribližno :roll:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
lolitaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a lolitaa »

Pri nas je blo tko da je biu profesor ki te je učil (te je spraševal) v komisiji pa sta bla eden, ki poučuje ta predmet + še kr en profesor.
I wanna wake up in a city, that doesn't sleep.
Uporabniški avatar
račka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a račka »

[vanessa] napisal/-a:
račka napisal/-a:jz pa za anglo tko pravm k me bo lihkar pobral

jooj ne mi s takimi izjavami.. :rolleyes: itak da vsak preživi maturo, sploh pa ustne.. če znaš govorit po angleško (kar sti je pomoje po 8ih letih že ratalo naučit) te nima kej skrbet..
na koncu boš dobila vseh 20%

ah ja... psiha me mau zejbava zadne čase... profa me je strah blo useh 4 let čeprov mi ni nkol nč naredu sam pred nim totalno zablokeram ponavad... tko d upam d bo jutr en spešl dan pa d me nebo tok strah čeprov me nima bit za kj sam moji glavi to dopovedat je tut problem :)
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

veliiiiiik sreče jutr!
pr mati nkol noben ne dobi lih tistih treh uprašanj k mu ne grejo...pr angli pa...žlim ti čim dlajši jezik ;) sj bo, držte se :P
Uporabniški avatar
račka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a račka »

no sm preživela :) na sliki sm mela otroka k igra violino pa sm bluzila o muzki pa to.. pol sm mela pogovor med alison pa heleno tm v zadnjem aktu k je alison pršla nazaj pa sm o tistm bluzila pa še eno vprašanje je blo pa o relationshipih... pač kwa si mislm o menjavanju partnerjev pa take zadeve...
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Preživeeelaaaa! :D

Nič težkega... je pa vse odvisno od tega, kateri listek izvlečeš. Jaz sem imela razložiti razmerja med koti (sovršni, sokoti, blabla), potem potence z negativnimi celimi eksponenti in polinom (narisati, razložiti graf). :D
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

račka napisal/-a:no sm preživela :) na sliki sm mela otroka k igra violino pa sm bluzila o muzki pa to.. pol sm mela pogovor med alison pa heleno tm v zadnjem aktu k je alison pršla nazaj pa sm o tistm bluzila pa še eno vprašanje je blo pa o relationshipih... pač kwa si mislm o menjavanju partnerjev pa take zadeve...

Ko sem bla jst uprašana u šoli anglo sem dubla isto to sliko za opisvat :D Nas je sprašvala točn tko kot je na maturi. Zgleda,da je mela še slikce iste hehe.

Aia heh zdej sm se spomnla da sem mela tud ta odlomek za opisvat :lol:

Joj zakva si nismo u šoli zapisval kaj je mel kdo, ker pol bi zgleda vedl vse kombinacije.
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

oooh kak vam je lepo da ste eni že rešeni...sem vam malo fauš...hehe
mene čaka vse nasledni teden...najbol me je strah angle... :( ....

sicer se danes učim književnost(slo)...in se niakor ne morem obdobij naučit.... :( ....kaj sploh moreš znat na maturi? življenjepis,obnovo,interpretacijo in obdobje?....ah...
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^ Poglej si tja v katalog od RIC-a, tm ti piše kaj morš vedt pr posameznem delu in obdobju.
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

učer k ste čakale d greste na ta ustn nism bla nč fovš...dns si pa želim d bi bla tut jz rešena ;) bwah....=) grem se piflat matematko... :D
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^^ Z kaj je še šla proč? :eek: kr ni upala vzgajat Chrisa?js morem še Look back in anger prebrat :roll:
tmalaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tmalaa »

LoveLy* napisal/-a:se danes učim književnost(slo)...in se nikakor ne morem obdobij naučit.... :( ....kaj sploh moreš znat na maturi? življenjepis,obnovo,interpretacijo in obdobje?....ah...

Življenjepis nit ni relevanten.. Treba je znat obnovit kako delo oz. odlomek, umestit tist odlomek v delo, opredelit zvrstno-vrstno, povedat kej nasplošno o obdobju..
Od pisateljev je treba znat sam tko.. Dalmatin, Bohotič, Krelj pa ti.. kaj so napisali.. Zimske urice, Otročja Biblija itd.
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Kaj pr matematiki če dobiš eno vprašanje (definicijo) moreš z glave povedat al lahko zravn še kej narišeš/napišeš in razložiš? K že napribližno vedet vse definicije je težko, kaj šele do pike natančno :eek:

In še pr slovi.. ko se kao pripravljaš tistih 15min se pripravljaš samo na odgovore, al ti dajo tudi tisti odlomek (k ga moreš prebrat na glas) da si ga 1x prebereš?
tmalaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tmalaa »

[vanessa] napisal/-a:Kaj pr matematiki če dobiš eno vprašanje (definicijo) moreš z glave povedat al lahko zravn še kej narišeš/napišeš in razložiš? K že napribližno vedet vse definicije je težko, kaj šele do pike natančno :eek:

In še pr slovi.. ko se kao pripravljaš tistih 15min se pripravljaš samo na odgovore, al ti dajo tudi tisti odlomek (k ga moreš prebrat na glas) da si ga 1x prebereš?

Matematika: Ja itak si lahko pomagaš.. Lahko si kej narišeš, napišeš kako formulo, karkol kar ti pomaga.. Sam moraš zravn še mal erazložit.. Ni ti treba znat vse v nulo.. Kam pa bi pršli..

Slovenščina: Dobiš a4 list .. Čez tri četrt strani je odlomek, pol so pa spodi tri vprašanja.. (Skoraj) povsod pride pod 2. točko obnova odlomka.. Tko da itak si ga prebereš v teh 15-ih minutah.. ponavad tud večkrat.. In pol pa si na tist bel list napišeš kako ključno točko, če se ti slučajno pol kej zablokira al pa ti misel uide iz glave..
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Torej če pr matematiki recimo dobim "kaj pomeni da sta kota sosedna" in če ne znam lih točno definicije, narisat in pokazat ku zgleda pa ja, dobim kako točko?
In če si pr slovi napišem kej na list ga lahko gledam medtem ko sm vprašana?
Zaklenjeno