Kika napisal/-a:Jochie napisal/-a:že v enem od postov sem vprašal, če imate kakšne statistične podatke oz. ocene strokovnjakov, kakšna je razširjenost raznih SPB v sloveniji? kakšna je verjetnost, da fašeš SPB pri spolnem odnosu z neznancem?
v sloveniji in razvitem svetu je najbolj razširjen hpv, ki ga v takšni ali drugačni obliki ima/prenaša/preboli 70% spolno aktivne populacije. najbolj je razširjen v starostni skupini od 20 do 25 let. potem mislim da sledi klamidija, ampak že v zanemarljivih številkah. da pa fašeš kšn hiv, morš met pa že preklemansko srečo, sploh pri nizkih odstotkih, s katerimi se prenaša

-Klamdijske okužbe- V Sloveniji je okuženih pribljižno 22.000 moških in žensk, največ med 20-24 letom starosti. (Pri 70 % ljudi se razvije brez bolezenskih znakov, posledice so lahko zunajmaterična nosečnost, neplodnost, vnetja v mali medenici.)
-Več kot polovica spolno aktivnih oseb, se bo v življenju okužila z vsaj enim spolno prenosenim genotipom HPV. Več kot 70% raka na materičnem vratu povzročajo dolgotrajne okužbe z virosom HPV 16 in HPV 18.
-Genitalne bradavice so najpogostejša spolno prenosljiva bolezen v Sloveniji. 1200 slovcenk in 1100 slovencev, starih med 40-49 let, je že imelo genitalne bradavice.
-Nizki primeri sifilisa (39 ljudi) in gonoreje (38 ljudi), 300 okuženih z virom HIV.
- Spolne bolezni vsako leto naraščajo, vključno z virosom HIV.
Vir: IVZS, za leto 2007
Vse to lahko fašeš s spolnim odonosom z neznancem (ali znancem) in ne mi rečt, da je verjetnost katerekoli okužbe enaka temu, da ti cegu pade na glavo.

Mogoče tebi, ženske, ki pa imajo lahko celo življenje resne posledice (neplodonst, ipd..), pa najbrž razmišljajo drugače. Super je poskrbet samo za svojo rit, na druge pa pozabit in se potem še smejat tistim, ki imajo drugačno mnenje kot ti. Pa drugače nisem noben frik na statistične podatke, ampak na živce mi gre, ko nekdo začne pametovati, da je nevarnost spolnih okužb skoraj ničelna in da jih imajo po možnosti samo geji.