Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a barbie_girl_85 »

Pa še en fajn proteinski šejk za povrh in boš sigurno izgubila 5 kg :D

Drugače pa - se strinjam s predhodnikom.

In nadomestki obroka so nadomestki obroka. Kar pomeni - en obrok manj, ne pa grizljanje med obroki :wink:
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a delfinchek »

Ko sem napisala, da bi je na kile pojedla, sem mislila zaradi okusa. Jem jih samo kot nadomestek obroka, ne vseh, ampak preštudiram sestavo. Obroke imam sestavljene iz določenega števila hidratov, beljakovin in maščob, 5 x na dan (zadnja dva samo beljakovine), tako da vem, kaj jem. Telovadim vsak dan (uteži, hit kardio in light kardio v treh dneh).
Včasih sem pa zunaj cel dan, v restavracijah in menzah itak ne morem dobiti kvalitetnega obroka z vsemi hranljivimi snovmi (kot vegetarijanka lahko zunaj jem skoraj samo pohan sir in njoke v gobovo-smetanovi omaki :mad: ), tako da je bolje, če pojem eno kvalitetno čokoladko kot pa nič.
Zato sem napisala to puncam, ki hujšajo in sanjarijo o čokoladi kot alternativo obroku. Sigurno je to boljše kot se v službi basat s sendvičom s posebno salamo in sirom.

Proteinski šejki so pa tudi super za po treningu, predlagala bi jih pa tudi puncam, ki zajtrkujejo sadje. Sadje za zajtrk je že fajn, vendar telo rabi tudi nekaj beljakovin.
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a boom_boom*¸ »

Mene pa zanima, če katera prakticira pitje vode s kisom. Men je tašča povedala, da je njena sestra tako shujšala okrog 20 kil, nevem sicer v kolikšnem času.

Meni se je sicer zdelo nagravžno pit vodo, pomešano s kisom, vendar sem ugotovila, da je okus prav dober, zato si to "pijačo" večkrat naredim tudi čez dan, ne samo na tešče, kot naj bi se to pilo. Prakticiram pa to le z jabolčnim kisom patra Ašiča.

Zanimajo me izkušnje, nasveti, slabe in dobre strani ...
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

^^ Glede delovanja sicer pojma nimam (verjetno ni samo s tem shujšala, mogoče kot dodatek ob dieti in gibanju?), ampak definitivno pa ne pretiravat s tem in večkrat dnevno pit kisa - se spomnim enkrat ene uporabnice tukaj gor, ki si je zaradi teh napitkov pokvarila želodec in morala k zdravniku (kislina v želodcu ji ni več pravilno delovala zaradi prevelikega vnosa kisa al neki v tem stilu) pa ene par si jih je pokvarilo prebavo ali pa imelo težave z žolčem :?
Uporabniški avatar
boom_boom*¸
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a boom_boom*¸ »

Ou. Ja, hvala za nasvet. :)

Sicer sem js to začela pit primarno zaradi hujšanja, sam sem pol prvič pogruntala da mi ma dobr okus, drugič sem pa prebrala na enem forumu, da ena pije kisano vodo tako čez dan, da si ureja prebavo.

Glede na to da mene želodec že tako rahlo zafrkava, se bom pitja od zdej naprej rajš vzdržala :)
gmajnalj
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gmajnalj »

dot napisal/-a:
delfinchek napisal/-a: Punce, ki se ne morete upreti čokoladi, sladkarijam... kaj pa proteinske čokoladice, oziroma nadomestki obroka. Imajo dobro sestavo (ne vse, je treba malo pregledati) in nekatere so tako dobre, da bi jih lahko na kile pojedla

No sej, še slabše, tisto ima še več kalorij kot čokolada in se ne smeš basat s tem in če bi kakšno zaneslo in bi pretiravala z njimi, ne bi nič profitirala :P Se mi zdi še vseeno boljša varianta kakšen lahek naraven obrok in rebro čokolade za posladek, kot pa samo kalorično nabita nadomestna mini ploščica :| (lahko človeka zavede, da je samo eno malenkost pohrustal in zatem dodatno poje še več :D ). Ok, za včasih ali pa če kaj treniraš, da bi imel pa človek to namesto sladkarij za hujšanje, pa ne bi bila dobra ideja...

Se popolnoma strinjam. Te ploščice so dejansko namenjene športnikom in ne zmerej, ampak samo takrat, ko je športanje dolgotrajno (beri nekaj ur), da nimaš umes pravzaprav časa, da se usedeš pa poješ obrok. Ena taka ploščica je namreč v večini primerov nadomestljiva s celim obrokom. Naješ se sicer ne prav veliko, ampak telo dobi dovolj kalori. Če športaš jih tako ali tako pokuriš, če pa samo sediš in jih je, pa je zelooooo slabo. Je v bistvu velik boljše jest navadno čokolado oz. še boljše pravo čokolado, ki vsaj nima toliko sladkorja in je tudi ne moreš prav velik pojest. Ploščic pa se raje popolnoma izogibaj.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Niti niso samo za športnike.....če primerjamo recimo Titan (to poznam) in Milko

TITAN (320 kcal)
OH: 32g (od tega 5g sladkorjev)
B: 26g
M: 13g

MILKA (530 kcal)
OH: 58,5g (od tega 57,5g sladkorjev)
B: 6,6 g
M: 29,5 g

NEKTARINA (44 kcal)
OH: 10,55g (od tega 8g sladkorjev)
B: 1 g
M: 0,3 g

Tko da ja, definitivno boljša izbira, za športnika ali nešportnika - čeprav ima vseeno preveč OH-jev za tiste na dieti. Dodala sem še nektarino, čist tko, za boljšo primerjavo.
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica

Tudi jaz se strinjam, da niso samo za športnike. Čokolade ala Milka, Mars... imajo samo sladkor in maščobe. Jaz jem čokoladke Nitro-Tech:
OH: 31g
sladkorji 1g
B: 30g
M: 6g
kcal: 270
Po sestavi mi najbolj pašejo, saj moj dnevni obrok načeloma vsebuje:
OH: 50g
B: 30g
M: 10g
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Kako pa je z okusom? So dobre?

(drgač pa mislim da ma Syntha6 tud podobno sestavo: 43/30/11 - pa še ful dobrega okusa je - piškot. slaba stran so sladkorji, teh je za 15g)
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica

Syntha6 sem ravno zadnjič gledala in mi je tudi zmotil sladkor.
Okus je dober. Na spletni strani sicer piše okus čokolada, nad katero pa jaz nisem preveč navdušena. So me prijetno presenetili, ker je dejanski okus čokolada - arašidovo maslo, tako da meni so dobre. Po okusu so mi sicer najboljše CarbRite Diet, s temi se pač ne morejo primerjati, so mi pa med boljšimi. So pa precej drage - 12 čokoladk 28 eur.
Uporabniški avatar
Elle.*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Elle.* »

Kaj pa hujšanje s kisom? Je že katera sprobala?
Inside every blonde is a blonder blonde waiting to get out.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

PAr postov višje :wink:
Feminim
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Feminim »

Joj, pa te raznorazne dietne variante so nesmiselne, ker kg potem itak nazaj pridejo, razen če mislite celo življenje bit na takih in drugačnih dietah. Čist enostavno pravilo obstaja... manj in bolj zdravo jest, pa več migat. Hujšanje, ki prinese trajne rezultate, mora bit takšno, da na teden izgubiš cca 1 kg, seveda pa je tudi kasneje treba obdržati iste prehranjevalne navade in športne aktivnosti. :wink: Tole quicky hujšanje pa ponavadi ne prinese nič dobrega...
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik

Problem je kalorični deficit. Števila kalorij ne smemo zmanjšat (jo-jo efekt), mora ostati enako. Zamenjamo samo razmerje hranilnih snovi.

Beljakovine se ne nalagajo, ogljikovi hidrati gredo v špeh. Torej, zmanjšat OH-je in povečat beljakovine ter pazit, da še vedno pojemo nekako enako število kalorij. Plus gibanje seveda.

-----------------------------------------------
Elle, če ne zameriš, bi imela pripombo na tvoje prehranjevalne navade.

Z: 3 tanki toasti s pašteto, voda

K/V: 2 koščka pice, kava

+ mal čipsa po doooolgem času, ker je pač lubi prinesel smile

Toast - OH
pašteta - sama maščoba
pica - OH in maščoba
čips - OH in maščoba

Kje so beljakovine? Pašteta, pica in čips? Se hecaš? Kok holesterola pa imaš v krvi? Plus, čist premal obrokov. Ne moreš uživat to sranje in hkrati upat na linijo in zdravje...
Kalorično pa to ni niti za dva obroka, kaj šele za cel dan.....razen če nisi dneva presedela na riti. Telovadba ti tud ne bo koristla, ker mišica nima od česa rast, ker ni beljakovin. Vglavnem, pusti kis in si preberi kaj o zdravi prehrani :wink: Pa ne zameri na nesramnem tonu, sam takele zadeve me res razkurijo.
Uporabniški avatar
Elle.*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Elle.* »

Tole s kisom me ne zanima zaradi mene, ampak zaradi mami, ker baje pomaga tudi pri prebavi, zraven izgube kilogramov, zaradi hitrejše razgradnje maščob. Dve muhi na en mah. Zanimale so me izkušnje drugih. Jaz tega tako ali tako ne bi mogla prakticirat, ker imam zelo občutljiv želodec in bi ga s kisom samo še dodatno razdražila.

Plus tega diete ravno ne potrebujem, ker sem sama čisto lepo shujšala z ZDRAVO prehrano in gibanjem.
Danes je bil pa pač tak dan (ne vem, zakaj sem ravno danes napisala svoj "jedilnik").
Da ti razložim, da se ne boš tako zgražala. Zjutraj me je spet bolel želodec in sem bruhala, po tem mi pa paše SAMO tole, kar sem pojedla. Vse ostalo bi šlo takoj ven. Na tak želodec ne morem pojesti nič svežega.
Še cel dan se hrane nisem niti dotaknila, razen pol, ko so bili obiski in je bila pač pica na mizi. In pest čipsa kasneje. Mislim, da ne rabim izgovorov za to, kar jem, ko drugega zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne morem. Plus tega mi pa včasih zapaše kaj drugega kot ponavadi, npr. pica, ki jo jem mogoče 3x na leto.
Drugače mam pa jedilnik čisto lepo pošlihtan za moje telo, jem kaj mi paše, ko mi paše. Pojem ogromno beljakovin, sploh jajc, OH pa samo zjutraj in mogoče še za kosilo.
Res je, da pojem malo- zaradi več razlogov. Pijem ogromno tekočine, in ko pijem- sem redkokdaj lačna. Če pa sem, pa pač pojem ravno toliko, da sem sita. Bolj zdravo od prenajedanja, ne?

In ne, nisem presedela celega dneva na riti. Telovadba se pa kar lepo pozna, če ne na drugem, pa vsaj na boljšem počutju.
Inside every blonde is a blonder blonde waiting to get out.
Odgovori