Horus napisal/-a:Nasplošno je pa smešno, da bi nekdo, od kogar nista odvisna moje življenje in/ali svoboda mislil, da mi lahko karkoli prepove 
Barbie_girl_85 me veseli, da imaš takega pridkanega tipa, ki ti pusti, da mu prepoveduješ stvari. Prava sta se našla. Ugibam tudi, da pri vas doma ti nosiš hlače xD
In ja, je ornk razlika med prepovedjo in dogovorom. Prepoved izhaja iz pozicije moči in če bi katerakoli gospodična poskušala meni kaj prepovedat, bi verjetno od smeha padel s stola. Dogovor pa izhaja iz pozicije enakovrednosti in enakopravnosti. Torej se s partnerjem lahko dogovarjaš, če pa mu lahko efektivno kaj prepoveduješ, pa to ni zveza dveh odraslih enakovrednih oseb.

Horus, če si z nekom v razmerju, ga sprejmeš v svoje življenje. Postane DEL le tega. Posledično vpliva nanj. In to mi da moč, da partnerjem prepovedujem stvari.
Primer - prepovem vsako obliko nasilja nad sabo. Nasilje nad mano je prepovedano. Moje življenje je v tem primeru "nad" partnerjem, ker je on le del tega. In za svoje dobro, za dobro počutje in srečo v lasntem življenju sem primorana "prepovedati nasilje". PArtner lahko to ali sprejme (in me ne ogroža v življenju) ali gre. Tle ni enakovrednosti in enakopravnosti. Moje življenje ni enakovredno z tipom, je več od tipa. PRav tako njegovo življenje ni enakovredno z mano, ampak je več od mene. Oba pa se morava truditi postaviti določene meje in prepovedi, ki bi naju onesrečevale v lasnem življenju.
Ni dogovorov. V tem primeru (šamar ali direkt) ni dogovorov, tega ne sprejemam, ampak prepovem. Če tip hoče bit del mojega življenja, bo pač v njem moral igrati po mojih pravilih, brez direktov. Enako velja zame. V kolikor želim biti del njegovega življenja, moram igrati po določenih pravilih, ki jih postavi on.
In če sva v pravilih "skladna", če drug drugega ne ovirajo prepovedi, ki si jih postaviva, lahko funkcionirava.
Ne gre pa tu za dogovor. Ne bom se dogovarjala o "dovoljeni količini tedenskih udarcev". Udarci so prepovedani. Brez izjem. Pri tebi niso? Obstaja izjema, v kateri bi udarce toleriral? Obstaja oseba, ki bi ji udarce toleriral? Pri meni ne. Take it or leave it.
In da še poudarim, zame je isto, ali se dogovriva, da me ne tepe, ali pa mu to prepovem. Če se lepše sliši "dogovoriva", naj bo dogovor, pa čeprav enostranski in brezkompromisni

To, da me partner ne tepe, sem se dogovorila sama s sabo že leta nazaj, v ranem otroštvu

Izbiram pa partnerje, ki so skladni z mano in spoštujejo moj dogovor same s seboj. In partnerji tukaj nimajo besede, zato mi je uporaba besede "dogovor" smešna.
PS Po kratkotrajnem razmišljanju sem prišla do sklepa, da smo na drugi valovni dolžini. Jst imam družino, s partnerjem sva v družinskem odnosu in družina deluje kot celota. Njegova dejanja vplivajo na vso družino, ne samo nanj.
Malo drugače, kot pri tip - punca razmerju. In res je nesmiselno partnerju prepovednovati stvari, ki na tvoje življenje nimajo direktnega vpliva. Kaj bo nosil, s kom se bo družil, kaj bo imel oblečeno.... V družinskem krogu pa je to malo drugače, ker vse te stvari vplivajo na vse člane.
Torej - možu je smotrno prepovedati, da prihaja domov ob štirih zjutraj, ker s tem zbudi mene in otroka. Moti najino spanje.
Fantu pa je nesmiselno prepovedati prihajanje domov v jutranjih urah, ker hodi k sebi domov in te s tem ne ovira in ne zbudi.