Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

majchi_na napisal/-a:meni tako ne gre to učenje...sem šele pri matematiki in se mi ne da več. poleg tega sploh nevem kaj se morem naučit za angleščino. obstaja kaj kjer pišejo teme, vprašanja al karkoli podobnega?

ne skrbi....nisi edina =) se že cel teden posljujem z matematko pa sm na 52 strani od 130 tm nekje okol...uglavnem, poraz.ne znam nič=) jz se ne morm resno tolk prej učit, lahko se zadnja dva dni tko...resno d si kj zapomnem=)
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ^cherry^ »

Ok neki bi vas prosla .. a lahko zračunate ničle za funkcijo x^3-3x^2-9x+2, ker men nikakor ne pride. :)
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

am mene pa zanima nekaj glede poklicne mature pri slo(ustni del)
jaz mam tako zeleno knjigo z naslovom kaj znam na maturi 2008 piše da je posebej oblikovana za to kaj te lahko vpr. in res...za 2007 drži,ker nam je prof. dala katalog kaj mormo znat in je res not,ampak ona nam je dala katalog 2007,sošolka je pa dobila nekje..nevem kje..katalog 2008 in so baje neke male spremembe....meni je to tak čudno...zakaj je knjiga narejena po katalogu,potem pa se pojavijo spremembe...in jaz se si jo kupila...in zaj točno ne vem kere spremembe so to...kličem sošolko že cel cajz pa se mi ne javi...zato me zanima če kera kaj ve ki ima poklicno maturo,če so kake spemembe(baje nej bi ble pri prešernu in da nej bi bil Murn not...to je samo informativno koliko sem slišala)....
*nikita*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *nikita* »

Čaw

Jaz imam tudi eno vprašanje za ustni izpit iz angleščine (splošna matura).

Zanima me, kje lahko dobiš pesmice? A je to namesto odlomka al je to tretje vprašanje? Ker nisem prepričana, ali odlomek dobimo vsi, ali pa lahko dobimo namesto odlomka pesmco.

Pa še nekaj me zanima ... a ma mogoče katera kake dobre zapiske za te pesmice in bi mi jih lahko poslala?
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

^cherry^ napisal/-a:Ok neki bi vas prosla .. a lahko zračunate ničle za funkcijo x^3-3x^2-9x+2, ker men nikakor ne pride. :)

Ojej...js sm dobila neke čudne rešitve. Prvo sm šla s Hornerjevim in sm dobila, da je ničla -2.
Ostalo mi je torej še x^2-5x+1=0... In sm šla z diskriminanto in sm dobila drugo ničlo:
* 5+(koren iz)21 polovic
tretja ničla pa:
*5-(koren iz)21 polovic

:D Sej po moje ni prou...
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

^^ kakne pesmice?

a sploh veš kak zgleda ustni od ang?

prvo vprašanje je slika, ki jo morš opisat na sebi lasten način
2. vprašanje se navezuje na eno temo iz 1. oz. 2. učbenika, ni treba vedet o čem govori besedilo v učbeniku - sam približno, ampak samo pogovarjaš se s prof. o tisti temi na splošno.
in tretje vprašanje je citat iz knjige Look back in anger ozrioma The currious indedent of the dog in the night time (al kak se napiše)

kje pa si pesmi pobrala pa nevem
^cherry^
Debatorica
Debatorica

MilkyWay napisal/-a:
^cherry^ napisal/-a:Ok neki bi vas prosla .. a lahko zračunate ničle za funkcijo x^3-3x^2-9x+2, ker men nikakor ne pride. :)

Ojej...js sm dobila neke čudne rešitve. Prvo sm šla s Hornerjevim in sm dobila, da je ničla -2.
Ostalo mi je torej še x^2-5x+1=0... In sm šla z diskriminanto in sm dobila drugo ničlo:
* 5+(koren iz)21 polovic
tretja ničla pa:
*5-(koren iz)21 polovic

:D Sej po moje ni prou...

Ja sej prva ničla je -2, druga je 1/2(5+koren 21) tretja pa namest plusa minus. Tko da si očitno dobla prav. :D

Nia na višjem nivoju majo pesmico za razložit, nikita mislim da maste to namesto odlomka iz knjige, ker ste knjigo vi že tko pisal.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^cherry^ napisal/-a:Ja sej prva ničla je -2, druga je 1/2(5+koren 21) tretja pa namest plusa minus. Tko da si očitno dobla prav. :D

Jeeej...zdej si mi dala voljo da se grem naprej učit :D Pa razumeš kako sm pršla do tega? (ker prej sm malo čudno razložla)
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Nekak ne čist. :D Kere cifre si pa uporabla vse pri hornerju, a prideta v poštev sam + in - 1?
Čeprav ne vem od kod pol tist ostanek..
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^cherry^ napisal/-a:Nekak ne čist. :D Kere cifre si pa uporabla vse pri hornerju, a prideta v poštev sam + in - 1?
Čeprav ne vem od kod pol tist ostanek..

Ker je pri tem polinomu, ki si mi ga napisala, zadnja številka (brez x-a) 2, gledaš po tem in kako lahko dvojko dobiš vn (dobiš jo lahko z +2, -2, +1 in -1). Šla sm lepo po vrsti in vsako številko vstavla v Hornerja, pa mi ni pršla nobena prou, razen -2.
Tisti ostanek, ki sm ga omenila, to je tista zadnja vrstica, ki jo seštevaš (pri Hornerju) in prvih dveh vrstic. In ta zadnja vrstica ti predstavlja številke pred x-i v polinomu 2. stopnje (prej je bil polinom 3. stopnje, ker je imel x^3, zdej bo pa x^2, ker se vedno za eno manjša).
In ker sm potem dobila kvadratno enačbo, sm šla bo diskriminanti...

Joj upam da razumeš, ker zdej sm res zakomplicirala, ampak je tško kr tko pisno razložit :?
°PeeKaBoo°
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: LJuBLjaNa

Neprebrana objava Napisal/-a °PeeKaBoo° »

*nikita* napisal/-a:Čaw

Jaz imam tudi eno vprašanje za ustni izpit iz angleščine (splošna matura).

Zanima me, kje lahko dobiš pesmice? A je to namesto odlomka al je to tretje vprašanje? Ker nisem prepričana, ali odlomek dobimo vsi, ali pa lahko dobimo namesto odlomka pesmco.

Pa še nekaj me zanima ... a ma mogoče katera kake dobre zapiske za te pesmice in bi mi jih lahko poslala?

Jst sm lani dobila pesmico za analizirat ja ;) pa men se zdi, da je blo namest odlomka... ne vem pa, če so letos kej spreminjal ;) pa sam višji nivo je mel pesmce..
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Aaaaaa sm skapirala zdej ja, mi je pršl prav ja. :D Ej najlepša hvala res. :wink:
Uporabniški avatar
Pink Panterka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Logatec
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Pink Panterka »

Ja, hvala bogu maste pesmice sam tisti, ki maste anglo na višjem nivoju. A nameravate knjige še enkrat prebrt al sam obnove al kako? Men se tok ne da...
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

Lansko leto sta 2 moja sošolca na osnovnem nivoju dobila pesmice.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

^Okej, to pa je "malce" ne fer. Tko kot se js spomnem, so pesmice samo na višjem nivoju (kar naj bi pisalo tudi v katalogu) in ne vem, kako si lahko prfoksi privoščijo takšen spodrsljaj.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Zaklenjeno