Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

*sanja* napisal/-a:^^Obstaja knjiga Zbirka odgovorov na ustna vprašanja iz maturitetnega kataloga za matematiko, v katetri imaš točno vprašanje in potem zraven odgovor. In na ustnem pač dobiš eno od teh vprašanj. To so sestavili dijaki gimnazije v Novi Gorici pred nekaj leti. Mi smo lansko leto že na začetku leta to knjigo naročili in sem se samo iz tega učila in je res zelo odbra knjiga. Svetujem ti, da pogledaš v šolski knjižnici.

To je res dobra knjiga, čeprav tudi v knjigi Zbirka nalog iz matematike (taka rdeča, od iste založbe kot Planum, Tempus, Linea...) najdeš ful pomoči.
Nevem pa, kdo se je zmislil, da so to knjigo nardili dijaki naše šole :D Kolkr je meni znano, je to knjigo nardila profesorca od matematike...Tko je nam naša od MAT rekla...
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

^^ V knjigi piše:
...Pri nastajanju zbirke so pomagali dijaki 4.b razreda gimnazije Šolskega centra v Novi Gorici, ki so maja 1994 prvi opravljali poskusno maturo...

Potem sta napisana še dva dijaka, ki sta bila najbolj dejavna pri ustvarjanju knjige. Podpisana je pa Mirjam Bon Klanjšček.

Verjetno sem res narobe napisala, da se je razumelo, kot da so jo izdali dijaki. :oops:
Se opravičujem.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Joj dej nehi no..."Se opravičujem" :D Sej se nimaš kej.
Vidiš, pa res nism vedla, da so pomagali tudi dijaki (mogoče zato, ker knjige še nism primla v roke :wink: ). Ker nam je rekla naša, da je to od Mirjam Bon...

Js imam pa to knjigo od moje sestre, ki je delala maturo l. 2005, pa me res zanima, če je kej dosti razlike med takratno, ali letošnjo, ki je bila na novo izdana... Ker če ni kej dosti razlike, bi se js učila kar iz sestrine knjige.
Uporabniški avatar
super_shine
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a super_shine »

ah kje, mislm da ni panike, sej katalog dvomm da se je kej spremenu, js mam tut iz leta 2004 pa se mislm iz tiste učit. itak je fora ponavad sam da dajo novo platnico pa mal kšn stavk okol obrnejo in je to nova izdaja :tanz:
edin mogoče mogoče da je kšno uprašanje k je blo prej višji nivo pa ni več al pa obratno, čeprou dvomm, mislm da se je to bl do 2000 spreminjal al kaj že.

sm tut gledala to knjigo književnost na maturi iz leta 2000 pa 2008, ma čis isto, sam pač kokr se razlikuje mal izbor besedil, ma sej itak ne morjo neki novga uvest, čeprou v letošnji piše, da "priporočajo najnovejšo izdajo, ker se še bolj približa maturitetnim zahtevam" .. malo morgen :D
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Sej po moje tudi ja...Nam je rekla naša, da je mogoče v ta novi izdaji od matematike lahko še kšna tema VN pobrana, kej dodatno pa sigurno ni...
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Ja to napisejo, da bi ti kupil, oni pa zasluzil. :P
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^Mi se pa ne daamoo :P
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

jz sm kupila letošnjo pa piše sam pr enm uprašanju d je od leta 2005 naprej izpuščen v katalogu...drugo je pa itak isto =) tko d ni frke...useen ktero maš
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Mja sej dejansko se matematika ni spremenila od kar je matura.. definicije so še vedno iste, naloge tudi.. razlika je samo v tem kaj vse zahtevajo, to si pa itak v katalogu pogledaš in če slučajno tega ni v knjigi dobiš vn pa kje drugje.. :)
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
smotkica_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a smotkica_ »

Danes sem si zbrala material za angleščino, pa vidim da mi par tem manjka. Tko, da si jih morm izpisat iz knjige. In za matematiko si moram kupiti Zbirko odgovorov na maturi(nevem kaj je točen naslov) od Dvoržakove. Beje je full dobra knjiga.
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

Js imam pa jutri zagovor seminarske, tko da vsiii držat pesti! :schlaumeier: :D Aja, smo pa danes končno zvedli tut datume ustnih. 23.6. imam zadnjega; juhuhuuuu :P
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

js bi mela eno uprašanje.. sm gledla katalog za slovo in je en par točk kjer piše npr. Ibsen: Strahovi ALI Ibsen: Nora
Kaj tisti ALI pomeni da lahko zbiram eno izmed teh dveh knjig al morem znat obe?
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
_vampirk'ca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a _vampirk'ca »

če maš umes ali znaš eno ali drugo.ko potegneš listek gor obe pišeta in ti zbereš eno od teh pa poveš.

*hox* 3 dni prej boš frej k jz =)
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Aaaaa, a res je tko če je vmes ali? O ful dobr. :D
Ann*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Ann* »

jp če piše ..ali.. pol si zbereš sam eno od knig med katerimi je ali ja
sm mam pa šele 26ga konc ustnih