(Ima Ash. skrajno čudno mnenje o Slovencih, na kar sem se odzval.)
Sem nacionalist v pravem pomenu besede (tukaj se pa lahko kregava, ker morda SSKJ (nisem gledal) niti nima prave definicije), kar pomeni da sem ponosen na to od kod prihajam. Žal mi je, da mi šolski sistem ni povedal več o svojem narodu, in bom začel to študirati v prostem času, primer (zdravega) nacionalista sem pa že podal nekaj postov nazaj - pesnik, pisatelj in politik Kocbek.
Biti nacionalist ne pomeni, da druge kulture in narode jemlješ kot manj vredne. Spoštuješ jih, si vesel, da sobivamo, spoznavaš tudi njihove kulture.
Vsekakor te pa skrbi kaj bo s tvojim narodom. Slovenci dolgo nismo imeli pravice do države in s temi politiki, ki jih imamo, je vprašanje koliko časa se bo slovenska kultura sploh še ohranila. Smo skrajno majhni, možgani bežijo v tujino, nismo dolgo samostojni in v bistvu vse sosednje države pritiskajo na nas (najmanj še Hrvaška) s svojo kulturo in svojimi ozemeljskimi težnjami. Če smo natančni, Avstrijci so nam mnogo časa itak bili gospodarji in bi si verjetno to itak želeli nazaj, Srbi pa tudi še niso pomirjeni, da smo jim odšli iz države.
Priznam, da:
- Nisem hotel zdaj tega pisati, ampak me zelo moti, če/ko sem vzet iz konteksta
- Sem dobil ponudbo za službo na Dunaju (relocation required) in mi je bilo všeč in me je začelo mikati. Dunaj bi moral biti lep, življenje tam drago, lepo, prestižno

- Pa glih sem si vse skupaj zastavil, da lahko zdaj nekaj časa živim v LJ, ampak očitno tukaj nisem povsem miren, premalo sveta sem videl, življenjski pogoji so mi pa trenutno naklonjeni, da bi res lahko šel iz države
- No saj ponudba k sreči ni bila resna in se verjetno niti ne bom odzval, ampak misliti mi je pa dalo... kaj pa če bi res še kam šel

- Tudi meni bi bila nemščina izziv, čeprav glede na to, da je dedek delal na Dunaju in se je jezika naučil tam, bi se ga verjetno v okolju naučil tudi sam (iz TV, šole, tečajev mi nemščina res ni šla

- Biti s partnerjem druge narodnosti predstavlja pa vsakemu nacionalizmu izziv. En del se pač morata oba prilagoditi.
- _patchouli_ sicer razmišlja globalistično v stilu časa. Kaj pa ko bi ustvarili neko novo kulturo, da niti ni pomembno kdo je od kod. Na nek način je res, čeprav bolj se strinjam s saarijarvi (vsaj nakazala je na to) - vseeno ti to od kod prihajaš da nek začetni zagon, vse te kulture so bogate, tudi v izročilu, tudi slovenska nenazadnje, in poznavanje, zavedanje, spoštovanje svojega izvora ne škodi. Podobno kakor se zanimaš za svoje prednike, se zanimaš za svojo kulturo
- In žalostno je, da smo Slovenci nacija samo še v športu