Dej mi povej, iz kje si ti doma? A živiš mogoče v okolju skupaj s temi "pravimi" cigani o katerih je govora? Močno dvomim.. najbl mi pritisk dvignejo razne lublanske riti ipd, k "pravega" cigana vidijo po Tv kako so oni bogi, ne me J..
Vbistvu nimam ne volje ne časa, samo.. pa dejmo, se bom potrudila...
*purple* napisal/-a:In potem se začne tako kot pri ostalih "hibah" ki motijo sošolce.Tepeži, zajebavanje itd.In nevem kako je z vami, ampak v tem primeru tudi jaz nebi šla več v šolo, ker enostavno ne moreš preživet 6 ur z nekom ali pa s celo skupino ki te samo tlači in ponižuje.seveda pa ni povsod tako, so tudi taki brezbrižneži+ s potuho mater in očetov, razgrajači itn..Ampak vseh v isti koš spet ni za metat, ampak ljudje ravno to počnejo so mnenja, da če si cigan si slab in konec.Ampak to nekak ni res da so vsi slabi.
Mislim a se ti zezaš al kaj? Si pismena al nisi? Kje je kdo reku, da so vsi isti? A se ne poudarja skos, da niso vsi isti in da je govora o unih.. pravih cvetkah tuki (veš tistih, k so tako bogi k jih po TVju gledaš).
Podčrtani del mi je še najbolj všeč - a drugi otroci, da ustrahujejo male cigančke, da jih tepejo, itd itd? A to si misnla?? Dej no, kdo se jim pa upa kaj rečt? Nobeden!
Še ko sem bila js v OŠ je bilo tako.. pa zdej ko je moja tamala ni nič drugače! In ne mi govort, da so otroci pol žleht do njih in podobne fore.. Mi smo meli en razred, k so bli samo cigani notr - nobenemu ni na kraj pameti padlo, da bi jim kaj reku al pa naredu, nič! Kje smo si pa upali.. Delali so škodo, kradli, tepli, ustrahovali,... učiteljice si pa niso upale nič bolj ukrepat, ker so se enostavno bale njihovih staršev, katastrofa! Tk da vrjemi, tudi namerna diskriminacija pri ocenah ni bila mogoča.. Eden, je bil pa z nami v razredu & je čisto lepo brez problemov zdeloval - sicer ni mel ravno petk, ampak je lepo šlo skozi. Z njim smo se čisto vredu razumeli & noben se ga ni izogibal. Se pa od takrat dalje on defenitivno ni zastopil s preostalimi, ki so bili v drugem razredu. Pa veš zakaj? Ker je bil dejansko edini, ki se jim je upal postaviti po robu in nas vbistvu.. braniti. Od nas si noben ni upal jim kaj rečt, ko so koga ustrahovali - on se jim pa je.
Enkrat, ko so spet hoteli v naš razred malo na en krog jim je zaprl pot z enim drogom od zastave (hotel je samo, da nas pustijo pri miru). En mali je pa neki rogovilu in se vdaril v tist drog (se še živo spomnem tistega, vrjemi, ni ga udaril ne zamahnil z njim proti njemu). Ugani kaj je sledilo?
Mama od unega cigančka, je enkrat med odmorom priletela v razred, ko smo bili sami in pred našimi očmi tega sošolca tako pretepla da..

Ja res, bogi cigan(čk)i...
*purple* napisal/-a:Oprosti, ampak se zavedaš da se to dogaja na polno pri nas?veliko je učiteljev ki so diskriminatorni do učencev na podlagi njegovih korenin.V osnovni šoli naša razredničarka ni marala Bosancev in vsak, četudi je vse znal, je dobival taka prašanja da groza in ga je zajebavala sto na uro.imel je manj možnosti in vsega.ravno tako je bilo v SŠ, diskriminacije glede tega od kod prihajaš je bilo ogromno!Pa nič ne moreš.In brez skrbi da si učitelji marsikaj upajo!
Oprosti, ampak a se ti zavedaš kako je v šoli kjer so te.. "pravi" cigani? Mislim prosim reči da se hecaš

Mogoče je bila kera res diskriminatorna do "južnjakov", ampak do cigana si pa res nobena ni upala bit (vsaj pri nas ne) - a se ti zavedaš, kaj ti teli nardijo, če otrok doma kaj pojamra kaj je v šoli (pa čeprav ni res). Zdej nevem, da je tako povsod ne morm trdit - samo resnično dvomim. Čeprav OK, zdej je prišlo že skor do tega, da itak sploh nobenemu ne smejo nič rečt al pa nardit, ker je pol hudič...
*purple* napisal/-a:gled eslik, ki jih je keya nalimala...Z motorjih po travnikih/poljih in gozodvih se vozijo tudi slovenci, tudi slovenci odlagajo nevarne in vse sorte odpadke na divja odlagališča v naravo in tako, tudi slovenci zažigajo strupene pline/hiše/kozolce/travnike..enostavno tudi mi nismo kaj dost boljši.samo tam je najlažje rečt da je to naredil rom, ko se pa Novomeški fatič v puberteti ganja naokoli z motorjem, pa spregledajo
To je res, ne počnejo samo cigani tega.. ampak druge bo doletela kazen, če jih dobijo - that's the point! Samo takega početja, kot si ga teli privoščijo vrjemi da si drugi ne - takih razsežnosti.
Dvomim, da lahko en novomeški fantič naredi toliko škode, brez tega da bi ga kaznoval kdo.. pa tud malo zdrave pameti, pa neboš tega počel. Tu se gre za celo naselje, ki je kritično! In ne spet o domačinih kako vsega rome obtožijo.. bogi cigani ja...
Strojane so pa itak po TVju prikazali kot največje reveže.. škoda besed

Edino na živce mi gre zdej to, da bodo za vsako sranje, ki ga bodo naredili se potem z nekimi grožnjami zvlečt čez.. zdej so spet natrosili kup laži o grdih grdih policistih in grozni socialni... mislm

v čuzo kaj je za v čuzo, otroke pa pobrat, če niso sposobni skrbet za njih, pika.
Se pa pri eni stvari strinjamo.. država proba tole rešit na napačnem koncu in s tem vse (še bolj) zajebe... Res nevem, zakaj jim ne zmanjšajo socialne i tega... Potem se bodo pa morda celo spravili v službe, ker nebo več računice s sedenjem doma...
Na tem linku, ki ga je prilepil ryu10kyu pa lahko vidiš najboljše od najboljšega - naše cigane! gamad jedna... (bom tiho, da ne rečem še kaj več al pa hujšega) :fight:
P.S.: Kdorkoli misli, da so vsi cigani bogi in domačini grozni, ker jih ne sprejemajo... vam jih (našo najboljšo robo) z veseljem pošljemo na enomesečne počitnice