slovenc79 napisal/-a:zanima me, kakšen bi bil odziv gejev, če bi imeli parado "ponosni smo, da smo heteroseksualci".
Označeni bi bili za homofobe.
Sam se strinjam z mnenjem Greencookie in Slovenca79, čeprav ta je šel spet malo v ekstrem.
Zagotovo je heteroseksualnost skozi zgodovino močno vcepljena ljudem, a vendar se je v zadnjih 20, 30 letih marsikaj spremenilo na boljše. Obstajajo lgbt bari, diskoteke, filmi s to tematiko, v naši družbi je homoseksualnost precej tolerirana. Sicer se še vedno vsak malo nasmeje ko vidi dva tipa, ki se poljubljata, mogoče kaka stara mama grdo pogleda, pa vseeno, napredek je ogromen.
Parade ponosa so tudi za moje pojme nepotrebne. Ne da mi grejo v nos, ne motijo me, ampak se mi zdijo nepotrebne in nesmiselne. Na enak način bi se potem lahko združevali prav vsi v najrazličnejše skupinice in imeli svoje parade vsak dan. Mnogo bolj je pomembno, da se otroke v šolah izobražuje v tej smeri, da se dela na vzgoji ljudi. S parado se ne zgodi pravzaprav nič posebej dobrega in ne doseže namena, ki si ga predstavila; zgolj daje možnost nestrpnežem, da so še bolj nestrpni, in strpnežem, da so pač strpni. Razloži mi prosim na kak način spreminja razmišljanje družbe?
In ko praviš, da imamo heteroseksualci vsak dan parado, to je močno, močno poenostavljeno. Poglej recimo marsikaka serija in film danes vsebuje homo tematiko, jasno pa je, da gej in lezbo filmi pač niso tako popularni, ker pač večina populacije ni istospolno usmerjenih.