Kaj se že s tem korenom naredi oz. kako se ga znebiš?
A ni koren 25 kr preprosto 5? In potem dobiš 7-5+x^2=x
X prestaviš na ono stran in dobiš kvadratno enačbo in na koncu pride x1=-1, x2=2
Upam da je tko no.
Kaj se že s tem korenom naredi oz. kako se ga znebiš?
A ni koren 25 kr preprosto 5? In potem dobiš 7-5+x^2=x X prestaviš na ono stran in dobiš kvadratno enačno in na koncu pride x1=-1, x2=2 Upam da je tko no.
Koren iz 25 + x^2 se skup drži.
Aja aja.
A ni tko, da se lahko pri plusih kvadrira usak zase in potem pač dobiš x+5? No nevem...
smotkica_ napisal/-a:A mi lhk pove ena kako že računaš tiste kote na kalkulatorju. Recimo, da maš kot 56°17´ pa recimo, da morš cos zračunat iz tega vn. Ne morem se spomnit, kako to pretvoriš na kalkulatorju.
Tebe verjetno zanima, kako ta kot vtipkati v kalkulator, če sem prav razumela? Pri mojem kalkulatorju je tako, da bi najprej vtipkala 56, potem pritisnila tipko D°M'S, potem vpisala še 17 in če bi mela še stotinke, bi še enkrat pritisnila tipko. Če bi hotela pa potem iz tega kota dobiti navaden kot (v tem primeru 54,28), bi pritisnila 2ndF in D°M'S hkrati. Upam, da je pri tvojem kalkulatorju tudi tako.
Nimava istega kalkulatorja. Mi ne pride tko, kokr si rekla. Neki se sicer spomnim, da morš množit s 60 al kolk že, sam ostalega se pa ne spomnim.
A se mogoče kera druga spozna na to?
...če ljubezen nosiš v sebi...potem jo vedno tudi srečaš...
Lučkica napisal/-a:punce js tud rabm eno pomoč pri hornerjevem algoritmu... in sicer kje dobiš tisto številko, s katero moraš v razpredelnici množit?
Am to so skupni delitelji vseh števil, če se ne motim in greš pač po vrsti dokler ne prideš do 0.
hm... zdej sm čist zmedena, ampak skupni deljitel ni. ugotovila sem, da če iščeš ničlo polinoma, si jo pomojem eno realno zamisliš in pol probaš...
a kera mogoče kej več ve?
pri hornerju ponavadi probam če gre z 1, -1, 2, -2... bolj poskušanje kot karkoli drugega, da končno dobim tisto eno ničlo in lahko delam naprej. napiši polinom, mogoče bomo skupaj kaj pogruntali.
majchi_na napisal/-a:pri hornerju ponavadi probam če gre z 1, -1, 2, -2... bolj poskušanje kot karkoli drugega, da končno dobim tisto eno ničlo in lahko delam naprej. napiši polinom, mogoče bomo skupaj kaj pogruntali.
Ma tuki so še neke fore.. Če sešteješ številke pred X-i in je vsota 0, potem je ena ničla 1.. al kako že?
Pa še za -1 obstaja neko pravilo in še za ene številke.. Ve kdo?
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..