Vprašaj me... #48

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Vprašaj me... #48

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Socialno delo

- - - - - - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

Oblikovanje in marketing

Če bi se še enkrat poročila, bi naredila vse isto ali bi si sedaj izbrala kak drug kraj / stil / letni čas / moža ( 😁) / itd?
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

Zanimivo vprašanje. Vse isto, edino povabila bi še več ljudi :) . Je bil tak medkoronski žarek socialnega življenja in vem da so vsi uživali ob pobegu iz "nove realnosti". Morda bi se edino še manj sekirala glede neumnosti a la dekoracija, darila za svate in podobno + vedela bi da moram rože sejati večkrat po malem in ne vse hkrati :lach: .

Zabavno, ponavljam!
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Na hitro, bi zamenjala fotografa. Definitivno. Fali mi klasična skupinska fotografija… pa lepo vreme! Da bi lahko imeli zabavo (tudi) na čudovitem vrtu gostilne.

- - - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

Ne, nic ne bi spremenila. Popolno je bilo za naju: sla sva podpisat dokumente med odmorom za malico in potem nazaj v sluzbe :lach:
Sem mislila, da bi potem naredila kasneje se prav poroko, ampak skoda denarja, po pravici povedano. Se pa blizava 10. obletnici in bi mogoce kaj pripravila za takrat? Ma ne vem, glej prejsnji stavek :D
Tako da ne bi nic spremenila, edino kar bi mi bilo zanimivo videt, kako bi bilo, ce bi imela tradicionalno bangladesko poroko. Si ne predstavljam nic hujsega in bolj stresnega, lol, ampak bi bilo zanimivo, mogoce.

Kako pomembna ti je poroka oziroma kaj ti ta ritual in posledicno kos papirja pomeni? Pa se - si si (ali bi si) po poroki spremenila priimek? Kako pomembno vama je to?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Mislim, da zdaj ko imam otroka ze je kar je, moj je sicer se strinjal, da se lahko greva samo tako na hitro porocit, ko sem bila noseca, pa sem rekla, da mi ni tako nujno, da se lahko enkrat kasneje in imava mogoce kaksno manjse praznovanje vsaj s sorodniki… zdaj pa ne vem, ne planirava… ne vem, pac se mi zdi da sem zamudila to, (bog pomagaj, so se hujse stvari v zivljenju,)da bi se mogla ocitno preden sem imela otroka…
Je pa ravno prisla ena sodelavka s porodniske, ki s eje tako porocila, da sta sla samo podpisat malo pred porodom…
Priimek mi zdaj ni pomemben.

( bdw se mi zdi,da je moj otrok edini v celem vrtcu, ki ne gre normalno v stol in ga morem dojit ful casa v avtu preden lahko kam greva. Kako je mozno, da se vsi drugi samo usedejo brez upiranja)

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Poroka mi je bila vedno pomembna, ker so se mi v to smer tudi zdele pomembne vrednote, ki sem jih z njo povezovala. Po poroki sem si spremenila priimek, vesela sem bila, da več nisem imela svojega dekliškega. No nekaj let kasneje sem tudi skrajšala svoje ime, tako da sem po imenu in priimku "čisto druga". Zdaj splošno gledano mi je všeč, da imamo kot družina vsi isti priimek.

Ponavljam.
The world is as you are.
Sarissima
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Sarissima »

Poroka kot dogodek mi je osebno super, ampak je šla ta industrija kompletno off the handle. Neka obična poroka brez hudega preseravanja te za 50-80 ljudi izipizi košta 20k. Noro. Sem vesela da sva se poročila v cenejših časih :lach: .
Kot papir - ne vem, sva skupaj že tako dolgo, da je bilo to res na nek način samo birokracija. Veva kaj si pomeniva tudi brez tega, sploh pa so krediti/otroci/skupen kapital veliko težji za jih "ločit" kot pa sam poročni list :) . Kljub vsemu naštetemu bi se še vseeno poročila če ne bi bila.
Priimek - osebno bi mi bilo najbolj pomembno da imam isti priimek kot moji otroci. Če ne bi imela istega priimka bi vztrajala da majo otroci mojega. Mi je pa lepo kot je rekla že Emanuela - da ima družina isti priimek. Če ne drugo olajša drugim pisanje božičnih voščilnic :lach:
Kaj pomeni mojemu - ko sem videla kako mu je zažarel obraz ko sem na UE rekla da bom imela njegov priimek - nimam več nobenih dvomov da sem se prav odločila :D . pa sem imela res res rada svoj dekliški priimek in sem se težko ločila od njega (+ zdaj moram vsakič posebej črkovat/razlagat priimek, fml :lach: )

ponavljam
...But because I saw you. Someone like me. Someone so scared that the only way you know how to handle things is by worrying your way through them. That's what you and I are. Worriers.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ugl meni bi bila sama poroka bolj pomembna kot priimek, tudi nekaj mojih prijateljic je porocenih in nima cela familja istega priimka, ali ima ona svojega + mozevega, otrok samo mozevega kolikor vem, ali je ona obdrzala svojega, otrok njenega, ker je moz tujec in podobne.. se mi zdi bolj bistvena poroka kot priimek..

Kaj nosis od disav- parfumov, krem za telo v tem letnem casu?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Vsak dan se po tuširanju namažem z Niveino vlažilno kremo za telo.
Ob posebnih priložnostih uporabim parfum (Dolce Gabanna) Ne uporabljam ga dnevno za službo.

- - - - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Zaradi narave službe tja ne nosim dišav. Drugače pa izpod tuša pridišim po mešanici ali Dove milu in Elizabeth Arden-Green tea ali pa po šamponu Tesori d'Oriente-Karma Ritual. Slednji je kar konkretno močan.
Za popoldneve itd trenutno posegam po Gucci-Bamboo, po pa počasi čas za Versace-Crystal Noir&co.

Če je možnost, greš na vlakce smrti in podobno?
The world is as you are.
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a mmm »

Če je mogoče - se raje izognem.

Ponavljam.
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Nisem bila nikjer kjer bi bilo kaj taksnega zadnja leta.

Za v sluzbo nosim 4 stvari: mleko za telo vrtnica od L’occiatne, maslo za telo Sol de Jeneiro, Cheriosa 59 vonj, Jo malone - Wood sage and sea salt in Narciso - Pure musc.
Potem imam se par vzorckov/ parfumov, ki mi jih je skoda za v sluzbo, bolj redko priloznost, da nosim- potovalna verzija Kilian - Rolling in love, vzorcek Kilian - Angel share in 2 vzorcka od Clive Christian - Fruity floral in Magnolia.

Ponavljam + kaksne nohte imas trenutno oz kateri lak nosis?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Trenutno nimam nalakiranih nohtov.
Drugače imam doma odtenke v roza in rdeči barvi. Pa temno vijoličnega. Ponavadi kupim znamko OPI ali Artdeco.

- - - - - - -

Ponavljam
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Imam nude barvo s prozornim nadlakom trenutno gor. Je pa ze malo odluscena in si jo moram zato zbrisat. Sem bila pri kozmeticarki in se mi je odluscil po 2 dneh.

Ravno danes sem kupila nov lak od Zoja - Vanessa ( kot nek temna malina odtenek oz temno rdece roza)

Sicer jih imam trenutno par doma,
- 3 od Zoya - temno rdeceroza, ziva rumena( to je tamali odprl in si pobarval previjalno torbo)prozorna z lavanda odtenkom, 2 od Bourjois - oranzen in svetlo roza z blescicami, 1 od Essie - Bordo, 1 Chanel - Ballerina( belonude) in 1 roza od Deborah.

Ponavljam
Odgovori