Matura [Združena tema]
oh hvala
skos pozabm..
če mene prašaš ne bo notr statistike, obrestno-obrestnega računa, elipse, bisekcije..
bo pa sigurno notr dost geometrije, sej smo jo mel v vsakmu letniku, odvodi, integrali, kombinatorika, sinusne funkcije in vektorji
to vse znam.. približno..
ko se pa začnejo kakšne enačbe in neenačbe pa..

če mene prašaš ne bo notr statistike, obrestno-obrestnega računa, elipse, bisekcije..
bo pa sigurno notr dost geometrije, sej smo jo mel v vsakmu letniku, odvodi, integrali, kombinatorika, sinusne funkcije in vektorji
to vse znam.. približno..
ko se pa začnejo kakšne enačbe in neenačbe pa..

~NIA~ napisal/-a:a mi lahk nekdo pove kak že gre uno, a je število deljivo z..
2: zadnja št.je večkratnik št.2
5: zadnja št. je 0 ali 5
kaj pa ostale cifre?
3,4,6,9..
kr nekje se sešteva vse cifre, pr enih sam zadnje dve, al kako je že?
Tega skoraj sigurno ne bo, ker je bila lani ena takšna naloga in ne verjamem, da bi bila letos spet.
Vse, kar je na višji ravni, pa ni na osnovni (prepisano iz lanskega maturitetnega kataloga; verjetno je za letos isto):
potenčna množica; popolna indukcija; evklidov algoritem; absolutna in relativna približna napaka; evklidov in višinski izrek; tetivni in tangentni štirikotnik; cavalierijevo pravilo; projekcija vektorja a na smer drugega vektorja; razdalja točke do premice; sistem linearnih neenačb z dvema neznankama; gaussova eliminacijska metoda; enačba Ax^2 + Cy^2 + Dx + Ey + F=0 in njen geometrijski pomen; eksponentno naraščanje in pojemanje; prehod na novo osnovo (pri logaritmu); kotne funkcije polovičnih kotov; limita zaporedja (konvergenca); delna vsota in vrsta; limita vsote, produkta in kvocienta konvergentnih zaporedij; permutacije s ponavljanjem; pogojna verjetnost; odvisni in neodvisni dogodki; neskončna limita; zveznost funkcij; odvod inverzne funkcije; odvod implicitno podane funkcije; aproksimacija z odvodom; integracijske metode-uvedba nove spremenljivke
potenčna množica; popolna indukcija; evklidov algoritem; absolutna in relativna približna napaka; evklidov in višinski izrek; tetivni in tangentni štirikotnik; cavalierijevo pravilo; projekcija vektorja a na smer drugega vektorja; razdalja točke do premice; sistem linearnih neenačb z dvema neznankama; gaussova eliminacijska metoda; enačba Ax^2 + Cy^2 + Dx + Ey + F=0 in njen geometrijski pomen; eksponentno naraščanje in pojemanje; prehod na novo osnovo (pri logaritmu); kotne funkcije polovičnih kotov; limita zaporedja (konvergenca); delna vsota in vrsta; limita vsote, produkta in kvocienta konvergentnih zaporedij; permutacije s ponavljanjem; pogojna verjetnost; odvisni in neodvisni dogodki; neskončna limita; zveznost funkcij; odvod inverzne funkcije; odvod implicitno podane funkcije; aproksimacija z odvodom; integracijske metode-uvedba nove spremenljivke
smotkica_ napisal/-a:A mi lhk pove ena kako že računaš tiste kote na kalkulatorju. Recimo, da maš kot 56°17´ pa recimo, da morš cos zračunat iz tega vn. Ne morem se spomnit, kako to pretvoriš na kalkulatorju.
Tebe verjetno zanima, kako ta kot vtipkati v kalkulator, če sem prav razumela?
Pri mojem kalkulatorju je tako, da bi najprej vtipkala 56, potem pritisnila tipko D°M'S, potem vpisala še 17 in če bi mela še stotinke, bi še enkrat pritisnila tipko.
Če bi hotela pa potem iz tega kota dobiti navaden kot (v tem primeru 54,28), bi pritisnila 2ndF in D°M'S hkrati.
Upam, da je pri tvojem kalkulatorju tudi tako.