buubbika napisal/-a:Mi zna kera razložit, kako pretvoriš periodično št. v ulomek, če je periodično št. samo ena številka, npr; 0,13 (3 periodično)?
daš najprej krat 10 d maš 1,33333.... pa pol spet še enkrat množiš z deset, pa pol vse skupi odštevaš. amm, drgač se pa te naloge da rešvt tud z zaporedji č ti je laži
srčica* napisal/-a:ma kera tu gor jutri nemščino na maturi?.... jaz se namreč nisem še čisto nič uila, samo zgradbo uradnega pisma sem si pogledala... če se mi tak ne da... sicer pa itak en vem kaj se ploh lahko učim, če pa za tekste tak en veš kaj dobimo, pismo, esej, spet kakšne teme bojo oni dali... slušno tudi ne moreš nič vedet... edino slovnico mogoče lahko malo vadiš... ampak še tam se znajo zgodit primeri, ko lahko recimo fuuul vadiš slovnico, ap še boš na koncu zajebal... tak da jaz res pojma nimam kak bom nemščino skup spacala
evo same here no edin pogledala sm si mal knjige, k mam višji nivo, ostalo pa nč .. mam kr mal slb filing .. no ampak sej u tehle 11 urah itak ne bi mogla več čudeža narest edin mal mi je bed k vidm sošolke pa to use neki na msnju že ceu tedn napisane da se dojčo učijo .. js sm pa itak mela dons fizo k se mi zdi tko like velik več za učit .. tko da bomo vidl ne ostajam optimist ... jao sam upam da nau u slušnem kšn fritzlski naglas
aam js bi tudi rabla pomoč.. je ena naloga v knjigi:
dolžina vektorja a je 24, vektorja b je 18, dolžina razlike a-b (z uno strešico na vrhu) je 10
in morem izračunat dolžino vektorja a + b.. kko se nrdi?
in kko se kosinus pretvori v sinus in obratno?
ŽuŽa napisal/-a:^^ Mah men je mata še usejen težka...pa še skor nč se ne spomnem, ful sm pozabla
Dons zvečer se bom formule u pojstli mal učila predn bom šla spat
Drgač pa ne znam (še) vektorjev pa integralov...upam da mi usaj mal uspe poštekat. Ostalo znam pa tko-tko...bl za en drek..ampak upimo na lahko matematko v soboto. Dons sem se že tok presekirala, ene 3krat sm že skor u jok padla zarad te klinčeve mate.
Jst tudiiii Ma prou obupujem nad to matematko.. TOK ogromno je tega, za znoret Več vaj delam, mn znam, vsaj tak filing mam...
[vanessa] napisal/-a:aam js bi tudi rabla pomoč.. je ena naloga v knjigi: dolžina vektorja a je 24, vektorja b je 18, dolžina razlike a-b (z uno strešico na vrhu) je 10 in morem izračunat dolžino vektorja a + b.. kko se nrdi? in kko se kosinus pretvori v sinus in obratno?
to delaš z unimi enačbami za skalarni produkt, pa mal izpostavlaš...