Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Ker je bil verjetnostni že na poskusni, pa je v celi knjigi uni modrobeli samo 15 nalog (funkcij je 65), a loh špekuliramo, da ga zdej ne bo? :D
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

še tako upaš, matura iz matematike ne bo lahka. Nikoli ni. Četrti letnik je sicer osnova (odvodi in integrali) in bo ziher not. Naša prof ''garantira'', da bo na višjem pogojna verjetnost. Bomo videli, če se ne moti. Drugače pa, vektorji, geometrija, kompleksna št. pa funkcije so osnovni primeri na osnovnem nivoju. Samo ena formula, vstaviš in že maš rezultat.(pri večini nalog) :wink:
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
Uporabniški avatar
somebody
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a somebody »

gaby_ napisal/-a:še tako upaš, matura iz matematike ne bo lahka. Nikoli ni. Četrti letnik je sicer osnova (odvodi in integrali) in bo ziher not. Naša prof ''garantira'', da bo na višjem pogojna verjetnost. Bomo videli, če se ne moti. Drugače pa, vektorji, geometrija, kompleksna št. pa funkcije so osnovni primeri na osnovnem nivoju. Samo ena formula, vstaviš in že maš rezultat.(pri večini nalog) :wink:

jst tud mislm d bo pogojna na višjemu nivoju. k zadne leta ni bla. upam d se motm
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

eno vprašanje mam glede mate..
pr kotnih funkcijah..

recimo maš fukncijo: f(x) = 3sin2x-1
no če rešuješ po korakih, je 4. korak T(x,y) --> T' (x, y-1)

zdej me pa zanima za kolk morm premaknt funkcijo, kaj pomeni 1? 1 cm (torej 2 kvadratka v zvezku) al 1 enoto (kar je 4 kvadratke) ????
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Vedno premikaš za enote. Sam ponavad je itak enota cm. Sam če pa ni, pa pač premaknš za kokrkol enota že je.
freaky
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a freaky »

~NIA~ napisal/-a:1 enoto (kar je 4 kvadratke)

Enota je lahko tudi 1 kvadratek ali 10, kokr pač vzameš. Kokr se pa spomnem, je pa na maturi že narisan koordinatni sistem, kjer so tudi označene enote.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

Mene tudi skrbi ta matematika kr nimam pojma.. sploh pa mam težave pr vektorjih (kdja jih pa nism mela?!) in pr geometriji.. ju3 me spet čaka 12urno piflanje :?
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a marypa »

matematika na maturi je zmeri toliko lahka, da glava peče. in letos bo verjetn še lažja, ker je vsako leto lažja. na mojo žalost, ker bi res bla rada letos nekam sprejeta.. kakorkoli, brezveze se sekirate. osnovne račune mate tam. 2+x=5, koliko je x :roll: 2 dobiš, če nisi nikol vidu srednješolske mefke
Uporabniški avatar
račka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a račka »

men se tut ful lahko zdi tko k rešujem une stare pole... nwem mi tok lahko nismo mel nkol u 4ih letih... sm se jebala d sm mela 2 al pa 3 to pa nwem... lahko se mi zdi ful za osnovni nivo... pa vrjetn tut z višjim neb mela problemov kr smo ceu let delal za višji niso
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^ Mah men je mata še usejen težka...pa še skor nč se ne spomnem, ful sm pozabla :oops:

Dons zvečer se bom formule u pojstli mal učila predn bom šla spat :cool:

Drgač pa ne znam (še) vektorjev pa integralov...upam da mi usaj mal uspe poštekat. Ostalo znam pa tko-tko...bl za en drek..ampak upimo na lahko matematko v soboto. Dons sem se že tok presekirala, ene 3krat sm že skor u jok padla zarad te klinčeve mate.
Uporabniški avatar
Ledenaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Sverige.

Neprebrana objava Napisal/-a Ledenaa »

Upam, da boste vse dobr pisale maturo! jst sm pa lih list dobila da si zmerm kaj hočm met drug let.. :D Se bom na kemijo pa biotehnologijo vpisala :cool:
ωαιтιng ғσя тнє nєxт мαgιc.*
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Karja »

buubbika napisal/-a:Je kako je zdaj s temi točkami?? Jih dobimo vsi vse, al samo tisti, kateri niso mel pol??

če že, pol dobimo vsi vse točke, bi blo pa pomoje najbl fer da unim k niso mel vseh prilog priredijo kriterij kokr je tud g. Zupanc omenu, ker če dobimo vsi vse je to mal ne fer, ker
1.recmo en k je imeu polo pa je narobe rešu bo pol kr točke dobu
2. ni rečen da bi vsi tisti k niso imel priloge prov rešil
3. na slabšem so pol tisti k so to imel prov rešen, sj se jim to znanje "iznič"

Damyanchyka js tud upam da bo osebno pismo, laži je napisat velik, pa še ni unih fraz pa vikanja
srčica*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: v njegovem srčku

Neprebrana objava Napisal/-a srčica* »

ma kera tu gor jutri nemščino na maturi?.... jaz se namreč nisem še čisto nič uila, samo zgradbo uradnega pisma sem si pogledala... če se mi tak ne da... sicer pa itak en vem kaj se ploh lahko učim, če pa za tekste tak en veš kaj dobimo, pismo, esej, spet kakšne teme bojo oni dali... slušno tudi ne moreš nič vedet... edino slovnico mogoče lahko malo vadiš... ampak še tam se znajo zgodit primeri, ko lahko recimo fuuul vadiš slovnico, ap še boš na koncu zajebal... tak da jaz res pojma nimam kak bom nemščino skup spacala :?
"moški znajo odlično povedati svoje zadnje besede in oditi z odra"
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Men se pa ful ne zdi fer za to geografijo. Naj dajo pol se nam pri zgodovini ksne plus tocke :lach:
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Js sem popoldne delala nek mato in kr nisem znala zracunat skalarni produkt. :eek: Pa sem delala po istem postopku k v soli pa pride drugac k je v resitvah. Men nic vec ni jasn. :?
Zaklenjeno