slovenc79 napisal/-a:
jasno da imam "take" izjave, če sem pa Slovenc in nalašč vse zgrda vzamete kar napišem.
Ja, kriva je vzgoja. tudi če sta 2 brata sta si podobna, tudi pa nista 24 ur na dan skupaj in deležna popolnoma enake vzgoje. kot npr. da je starejši ljubosumen na mlajšega itd. VZGOJA je glavna.
Komfort je da imaš uživaško in brezskrbno življenje, da pa ti nekdo pomaga ko si star pa NI komfort. Če je tako dajmo ukinit starčkom penzijo, zakaj bi dobivali denar če nič več ne delajo? Ne, lenoba in obnemoglost NI isto.
kar se tiče tega da po tebi nekaj ostane na svetu, je pač misel da starček bolj mirno umre. še vsak starš s katerim sem se pogovarjal, mlad ali star, je rekel da je to nekaj najlepšega v življenju. in jim pač verjamem.
Nope, jaz že ne oz. te nisem nikoli nič postrani gledala, kvečjemu še bolj simpatični so mi ponavadi tisti, ki so malo drugačni.
Ok, to je tvoje mnenje glede vzgoje. S katerim se pa še vedno ne strinjam ravno, novorojencev in dojenčkov v zgodnji dobi nimaš še kaj preveč za vzgajat, pač skrbiš za njih, pa se že takrat kažejo razlike (eni bolj mirni, eni totalno živi), tud kasneje so eni zelo zvedavi, drugi so bolj tiho in so tam, kamor jih postaviš. Pri meni vzgoja ni delovala oz. ni mogla preglasit moje notranjosti, čeprav se je mati trudila me malo 'pootročit' in jo je bilo sram, da v vrtcu ne skačem z drugimi otroki in ne žlobudram z njimi ves čas (jp, zelo obremenjujoče za otroka, sem se slabo počutila, ampak spremenila se pa nisem, halo ne bom se zaradi matere neki pretvarjala). Vzgoja je pa seveda potem vodilo oz. kako se naprej oblikuje osebnost, ki je že dana, to je res - da se otroku postavi meje in ga pouči, kaj je prav in kaj ne, da ne skače po tujih ljudeh in razmeče cele trgovine (again: če je k temu nagnjen, če je miren in tega itak noče delat, ne bo vzgoja vzrok, da tega ne dela). Tako da ne bi rekla, da je ravno vzgoja glavna, bolj preplet obojega.
Ja, in kaj je narobe, če ima kdo uživaško in brezskrbno življenje (kar pa se nikakor ne enači s tem, da nekdo nima potomcev, potem bi bilo pa res fino na svetu, če bi šlo to tako zlahka

)? Super zanj. In če hkrati tud ne želi imeti otrok, pa kaj potem? Saj teh ljudi še ni na svetu, tako da ni dolžan skrbeti zanje, če ne obstajajo, prav tako nima nobene dolžnosti do človeštva se na silo razmnoževat, da ne bi reveži izumrli (itak že dol bingljamo z Zemlje). Druga pesem bi bila, če bi nek človek ŽE na svet spravil otroka, pa ga potem zanemarjal in opustil svojo dolžnosti skrbi zanj, če ga pa sploh ne gre delat, pa nima nihče kaj za rečt. Saj ni otrok nek mlinski kamen, ki si ga moraš obesit, da ja ne boš preveč uživaški:))
Ja, itak, saj pravim, ljudje smo živali in nam je dan ta nagon po razmnoževanju (enim bolj, drugim manj), tako da enim je to višek dosežkov. Smo pa tudi najbolj razvite živali, tako da imamo še cel spekter drugih stvari, ki nam lahko veliko pomenijo / jih ustvarimo. Tako da zase lahko rečem, da če ne bom imela potomcev, mi sigurno ne bo žal, da nisem uresničila te naravne in najbolj navadne zadeve, ki jo še parameciji počnejo. Res ne, je dovolj drugih ljudi na svetu, me ne moti, če ni mojih mladičev vmes

Druga stvar je seveda, če jih imaš, potem jih imaš seveda rad.