Bog.. je to vse res ali samo legenda?

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Odgovori
Uporabniški avatar
*Kitten*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *Kitten* »

ribicaX napisal/-a:tud jst sm krščanske vere, vendar ne verjamem v Boga. zame žal bog ne obstaja. pa tud doma nismo ful neki pobožni, gremo pa za večje krščanske praznike res k maši (velika noč, božič, dan mrtvih,....). tud ne verjamem v to, da molitev reši vse naše težave in skrbi. vanj pa ne verjamem zato, ker se mi do sedaj v življenju ni še nikol dokazal. če bi bog res obstajal in mi namenil drugačno življenje kot ga imam, potem bi verjela vanj.

znanstveno je dokazano, da bog ni ustvari zemlje, ampak je bila zemlja na začetku ena sama velika gmota plinov. da je bog ustvaril zemljo, to trdi samo cerkev, prav tako velja za adama in evo. usi pa dobro vemo, da nismo prišli na ta svet od adama in eve, ampak skoz dolgotrajno obdobje evolucije. iz vode na kopno smo se počasi razvijali do najvišje stopnje evolucije - homo sapiensa (človeka).

kot praviš, če bi bog res obstajal, potem ne bi bilo na svetu vojn, bolezni,... vsi bi živeli v miru in sreči. ampak ker bog ne obstaja, je temu tako kot je.

Enako :D
klarica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a klarica »

...
Zadnjič spremenil klarica, dne 11. Jun. 2010 11:47, skupaj popravljeno 1 krat.
wantyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a wantyka »

jaz sem sicer samo krščena, ampak rada grem v cerkev.... ampak ne verjamem v te čudeže.... in Boga kot ga predstavlja cerkev ali kdo drug.... verjamem pa da je nekje nekaj višjega, ki nadzoruje vse in je nad nami...mogoče nekaj takega kot usoda , kot neka višja energija.... bog zame nima oblike....je neka energija; ampak ne vsemogočna in nezmotljiva.... ker potem bi bil svet popoln...
Bog kot nekaj višjega, neka energija ki jo pač imenujemo Bog zame obstaja, ne obstaja pa Bog kot ga predstavljajo vere (zame)
in se mi zdi skrajno butasto da nekoga silijo hodit v cerkev in potem ko odraste ga tam ne vidiš več, ker se mu vse skupaj zagabi....
meni če grem v cerkev predstavlja to kraj, kjer se lahko popolnoma umiriš ter počutiš popolnoma varno
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mary-kate and ashley bigg »

problem je v tem, da večina ne ve točno, kaj pomeni biti kristjan oz. katolik in tut ne ločuje med vero oz. kristusovim naukom in cerkvijo. večina, ki hodi v cerkev itak nima globljega pregleda nad vero in večina jih sploh ni prebrala svetega pisma. vsi nekaj o tem, kako je bog ustvaril svet, o njegovih čudežih pa noben ne ve točno, v kaj veruje. nekateri celotno zadevo celo jemljejo v dobesednem pomenu...

govorim o večini, vem pa, da določeni ljudje točno vedo, v kaj so se spustili, zakaj so krščeni, v kaj verujejo, zakaj hodijo k maši in poznajo sveto pismo do potankosti oz. njegovo bistvo. takim vernikom - svaka čast!!! jih poznam nekaj s teologije in moram rečt, da so ljudje in pol!

zadnjič mi je pa en vernik razlagal nekaj o bremadežnem spočetju marije...
kje v svetem pismu je brezmadežno spočetje marije sploh omenjeno???

halooo? tam zgoraj...Ribica in kitten, kako si lahko krščanske vere pa ne veruješ v boga????? meni je to skregano z logiko.
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

lahko je to teb skregano z logiko, pa ni tko nelogično veš.
rodiš se v krščansko družino, maš vse svete zakramente opravljene in ne vrjameš v boga.
boga enostavno ni, to je to. no ja, odvisno kaj je zate bog. zame ga ni pa pika.
Kofetarica
Kofetarica

ja, ok. samo potem ne moreš reči, da si krščanske vere.

zame to, da je nekdo krščen, da živi v krščanski familiji, da hodi k maši še ne pomeni, da je veren...

prava vera se rodi v človeku in nobeden te ne more "posiliti" z njo.

aja, btw - jst tut ne verjamem v krščanskega boga, pač pa zagovarjam kristusov nauk. in zato še ne trdim, da sem krščanske vere.
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

sj nism rekla, da sm verna, samo živim v krščanski familiji... no ja, če se temu lh tko reče, glede na to, da smo "obvezne" stvari skoz dal, k maši pa od takrat naprej ne hodmo več, razen, kadar je treba.
jst ne vem, bla sm verna, zdel se mi je zanimiv vse, kar se uči pr verouku, dokler pač nism nardila birme. od takrat naprej pa... ne vrjamem v nč več. ker če bi bog zares obstaju, če bi jezus zares delu to, kar je opisano, če bi zares obstajal čudeži na tem svetu, potem ne bi blo tok hudobije in tolk lakote itd. na svetu. jst na to gledam iz tega kota.
se pa nekak strinjam s tabo, da če je človk vern, da se s tem nekak rodi, da to čut v srcu in nima tega prepričanja samo v glavi. (tko nekak :D )
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

mary-kate and ashley bigg napisal/-a:prava vera se rodi v človeku in nobeden te ne more "posiliti" z njo.

Ja šur... V zgodovini so ničkolikokrat posiljevali ljudi z vero, večinoma krščansko. In ljudje so to posiljevanje sprejeli in so verovali.
V sedanjem času pa je preveč intelektualcev, vera izgublja na pomenu, skoraj vsak že razmišlja s svojo glavo in se sprašuje. Sprašuje se o dogmah in si dovoli dvomiti vanje. Ve, da lahko odstopi od vere, da lahko pove, da v Boga pač ne veruje, in ne bo obešen ali izgnan.
Jaz menim, da se je krščanstvo razširilo prav zaradi neizobraženih ljudi, katerim je itq najlažje prati možgane.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
klarica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a klarica »

....
Zadnjič spremenil klarica, dne 11. Jun. 2010 11:48, skupaj popravljeno 1 krat.
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jullia »

g00fy_qa napisal/-a:
mary-kate and ashley bigg napisal/-a:prava vera se rodi v človeku in nobeden te ne more "posiliti" z njo.

Ja šur... V zgodovini so ničkolikokrat posiljevali ljudi z vero, večinoma krščansko. In ljudje so to posiljevanje sprejeli in so verovali.

ti niti malo ne razumeš kaj je ona hotla povedat ane?

mary-kate... samo ob to bi se obregnila, da je sveto pismo zelo težko poznat res v detajle, ker je stvar pač precej obsežna. sicer se pa strinjam s tabo.
Kofetarica
Kofetarica

goofy v zgodovini je bil pojem vere čisto nekaj drugega kot je danes in pokristjanjevanje nima nobene zveze s tem, kar sem jaz hotla povedat.

jullia hvala za podporo. res je, sveto pismo je zelo obsežno in rabiš ful cajta, da vsega natančno preštudiraš ... samo se mi zdi, da ljudje, ki v nekaj verujejo, morajo vedet vsaj to, v čem je bistvo njihovega verovanja. meni se zdi nova zaveza ful poučna in zanimiva (pa nisem verna ali kaj podobnega)

na žalost je mnogim vera položena v zibko... takšni ljudje zrastejo z vero in se ne zavedajo, da jim je bila pravzaprav vsiljena ...

seveda je problematična tudi cerkev, ki vse obrača po svoje.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

mary-kate and ashley bigg, jaz raumem kaj si ti hotela povedati. Jaz sem dala pokristjanjevanje kot primer, da je vero mogoče vsiliti človeku, ga ""posiliti" z njo". Da ni vedno tako, da začneš z nule in se sam objektivno odločiš v kaj boš verjel. Navada je železna srajca in če te cel čas nekdo futra s krščanstvom kot edino pravilno vero, pol s časom to prevzameš, vsidra se v tebe in postane edino pravilno. Upam, da razumeš...
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

kr.ena napisal/-a:Jaz osebno v to ne verjamem. Sem ateistka (ali agnostik mogoče - vedno pozabim, v čem je razlika).
Ateist ne verjame, agnostik dvomi in dopušča možnost, da obstaja. Neki tazga, po domače.

Jz ne verjamem. Pika.
In se ne rada spuščam v take debate.

mary-kate and ashley bigg napisal/-a:problem je v tem /.../ meni je to skregano z logiko.
(sem mal skrajšala, da ne bo predolg citat) ... Slika
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

pis.
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 05. Dec. 2010 23:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tonja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tonja »

Uh... Kere debate.
Sem krščena, bila sem pri obhajilu in pri sveti birmi. Brala sem Sveto pismo, Črno biblijo, zanimala sem se za Hare Krišno, poznam tudi Islam oz. Koran.
Verjamem v boga? Ne. Sama zgodovina krščanstva ter vseh ostalih "modernih" ver je premlada, da bi lahko bila resnična. Verjamem v naravo, njeno moč, njene pojave, mikroorganizme, kemijo in biologijo.
Velika napaka ljudi je, če berejo sveta gradiva, kot so pisana. Včasih so namreč pisci pisali precej bolj "skrivnostno", kot pišejo dandanes. Npr. za Mojzesa (vsaj zdi se mi) je bilo napisano, da se je reka pomaknila na dva bregova. Ampak vprašanje je, kaj se je dejansko zgodilo. Tudi Nosterdamus je napisal : dve veliki beli ptici bosta prileteli z neba, pa nihče ni vedel, da je pisal o dveh avionih, ki bosta podrli Wtc.
Jezus je bil človek kot vsak drug. Mislim, da če bi se on rodil v 17.stol. bi ga proglasili za čarovnika in ga sežgali na grmadi, v današnjem času pa bi bil zdravnik. Prav tako mislim, da vsak normalen človek ve, da se vsake toliko časa rodi genij, ampak vsakemu pač ne more biti ime Jezus :D .
Morda je trapasto slišati, vendar so sveta gradiva izjemno težka gradiva za brat, sploh če jih beremo dobesedno.
Druga resnica je tudi, da je človek vedno v nekaj veroval, v nekaj upal. Tudi jaz verjamem vase. Sem morda zaradi tega bog :? ?
Odgovori