tema mi je ful dobra, zato upam, da bo nazaj oživela

mene tud marsikaj spravi ob živce in nekateri ljudje niti od daleč ne poznajo osnov bontona, nimajo pojma o spoštovanju do soljudi, ali pa res živijo v enem takem svojem svetu, da jih za druge enostavno sploh ne briga.
zadnjič sem se po dolgem času spet vozila na eni izmed ljubljanskih trol, ki vozijo proti BTC-ju. ni mi posebej treba poudarjat, da so te trole vedno nagužvane, vsaj ko sm jst gor. anyway, jaz sedim in na troli je vedno več ljudi. pa pride skupinica starejših, en starejši gospod se pomika naprej in zgledalo je, kot da išče prosti sedež. jaz mu ga seveda takoj odstopim, ker se mi zdi to kulturno in prav. in kaj se zgodi? ena frajla v živo rdečem plašču, dolgimi črnimi lasmi in črnimi cenenimi špičaki se vrže na moj sedež. stari, ej ... in gospod je potem stal še ene pet postaj, ker mu nihče drug ni odstopil sedeža, sedeli so pa večinoma mladi ljudje. ne morem verjet. najrajši bi žensko za lase povlekla s stola. včasih res ne razumem ljudi, kako so neumni. krava smotana

dejansko to pomeni, da sem jst njej odstopla svoj sedež!!!
me pa seveda kdaj zmotijo tud ti upokojenci, ker mam včasih filing, da se prov hočejo gužvat in so pol vsi jezni, ker je gužva na troli. sam halo, a vam je treba ob štirih popoldne okrog hodit?

pa tudi niso vsi starejši tko zlo obnemogli, da ne bi mogli stat, ampak vseeno z zdravo pametjo vidiš, kdo potrebuje sedež in kdo se sam dela bogi. toliko o tem. me pa spravi ob živce še marsikaj drugega, sploh to, da so natakarji (ponavadi ženske) zategnjeni, da so neprijazni, da se ti sploh ne zahvalijo, ko jim plačaš, da se vlečejo kot megle, zraven pa še grdo gledajo.
na živce mi gre tud to, da nekateri ljudje v službah sploh ne delajo, ampak si non stop jemljejo neke čik pavze, pa kofetke, pa grejo na wc za 10 minut, pa čvekajo z drugimi, opravljajo zasebne klice med delovnim časom ... joj, lahko bi naštevala še dolgo v noč