Zvoncica napisal/-a:On je mene pustil, ne jaz njega, in on je tisti ki nima interesa. To rano bom morala zaceliti sama, če ga vidim ali slišim je samo še slabše, dokončno bo pa zaceljena ko bo na njegovo mesto prišel nekdo drug.Sem namreč tip človeka, ki ne morem biti prijateljica z bivšimi. To sem omenila samo kot primer, zakaj ne bo prišlo do razčiščevanja, ne kot primer ignorance
Aha, razumem... potem tebe "ljubezen žuli".
Prijateljstvo z bivšim... zakaj ne? Kaj ne oblvadaš svojih čustev pred njim ali kaj? Bi te "potegnilo" nazaj, ko bi bila v njegovi bližini?
Meni se zdi pa to krasno, če sta bivša fant in punca kasneje prijatelja. Pa tudi oba lahko zelo veliko potegneta iz tega.
Rhea napisal/-a:Pri kolikih ljudeh ste pa vi imeli pozitivno izkusnjo z rasciscevanjem problemov s pogovorom?
Pri vseh, ki jim ni bil namen pogovora zgolj predstaviti sebe za zmagovalca, za nekaj več. So tudi taki, ki bi radi na problem čimprej pozabili in šli naprej... ampak če se zapletejo z menoj, jim običajno ne pustim iti naprej, ker je to povsem zgrešeno. Vztrajam pri vživljanju v drugega, pri razumevanju, pri konstruktivnem "zaključku". Seveda nimam v mislih nekih majhnih problemčkov.
Rhea napisal/-a:Kaj zadrzuje ljudi, da ne znajo normalno komunicirati?
Njihov ego. Oziroma... več o tem pišem tule: http://www.ednevnik.si/entry.php?w=Boris&e_id=6009
Rhea napisal/-a:Kaj ni ravno dobra komunikacija temelj vseh dobrih zvez (prijateljskih, partnerskih)?
Seveda je. Pa ne le zvez, temveč tudi poslovnih, učiteljskih,... vseh odnosov med ljudmi.
Rhea napisal/-a:In ali vas to, da razcistite nek konflikt, ne osvobaja?
Bodimo no resni, kaj pa z odkritostjo lahko izgubimo?
Torej, kaj s konstruktivnim pogovorom lahko izgubimo?
Z odkritostjo ne more nihče izgubiti ničesar. Problem pa je, da nekateri tega ne vedo, ker niso zreli. Vse ljudi v resnici razčiščen konflikt osvobaja, samo da so nekateri preveč samovšečni in v taki zatopljenosti zgubijo stik z notranjim jazom. Pomemben jim je zgolj ponos, ki temelji na pretvezi. Ego je tisti, ki jim meša glavo. O tem lahko več prebereš tule:
http://www.gape.org/gapes/prispevki/egooshoslo.htm
Kako obvladati Ego pa piše na koncu: " Poskusi razumeti ego. Samo opazuj ga. Ne bodi v naglici da bi ga odvrgel. Bolj ko opazuješ bolj postajaš sposoben. Nekega dne poš opazil, da ga ni več. In ko odpade sam od sebe, samo takrat odpade."
Rhea, mi je zelo všeč tvoje razmišljanje