Kako se pripravite do učenja?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

pr men je pa odvisn od dneva pa od predmeta. učas se lohka učim vskp 4 ur in mini res uno na *tlesk* brez umesih pavz.. neki pa obupam že po pou ure in rabm večkrat pomalm k drgač me začne glava bolet od bedne snovi :lol:
malavila
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a malavila »

BIBI21 napisal/-a:Jemljem pa že kaki mesec tudi tablete Bilobil forte, in se mi zdi da kar pomagajo in sem dosti bolj zbrana ob samem učenju, pa tudi koncentracija je na višku.

Pa te tablete dejansko kaj pomagajo?
Ali je to bolj psiha? Da verjameš, da pomagajo? :?:
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MIGRENA »

BIBI21 ker izpit pa maš to... področje pa to? Ker si res ne predstavljam, da bi se učila 2 meseca po 4 ure na dan. Svaka ti čast, da si tko disciplinirana - men nebi nikol ratal.

Nikol nisem bla človek, ki se usede za mizo in uči. Jest rabm prej ene 3 ure, da se psihično prepričam, da se moram it učit :wall: . Učim se pa ponavadi največ 2 tedna pred izpitom pa še to ne vsak dan... količinsko pa največ ene 2 urce na dan medtem pa, ko se lahko z izdelavo zapiskov al pa seminarskih ipd. tut več časa ukvarjam. Mah jest sem bolj taka, da grem po liniji najmanjšega odpora in sem nekako zadovoljna z zlato sredino. Nikol se mi ni šlo za 9, 10-ke tko, da tut pretiranega truda ne vlagam v študij.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

aja pa do učenja se najlaži spravm če je komp ugasnen še bolš pa če net noče delat.. sma pol sm pa žiučna ker ne prečekiram usega in ja.. pol mi koncentracija pade še bl..

najbol s eje učit zjutri k ustaneš pa ke do 3h pol pa mir pa še srečn si k je za tabo pa k veš da se ti ne bo treba učit recimo do polnoči :)
ma|ick4
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ma|ick4 »

Lepo enim,ko se vam ni težko spravit učit.Jaz pa sem sedaj zadnje leto v gim. in me čaka matura :(
Najbolj me skrbita 2 predmeta,kjer se bom mogla največ učit,ampak sta mi zanimiva,tak da se bom mogoče zaradi tega spravla lažje k učenju.Samo ne kaka 2 tedna prej,ampak že kar aprila verjetno,ker pol mi bo preveč vse naenkrat in bom samo vse pomešala.
Najlažje se učim zvečer-nekje od 21h naprej pa lahko tudi pozno v noč,če se ne rabim naslednji dan hitro vstat.Potem pa včasih zjutraj kar nadaljujem,popoldne se lahko samo kako matematiko.
Skrbi me za faks,ker tam pa bo itak dosti več učenja po moje(odvisno še,kam bom sprejeta) in ne vem,kak mi bo šlo vse skozi
n4stk4
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a n4stk4 »

Men je najlažje tako da že v šoli dost poslušam .. in se mi potem sploh ni treba tolk učit ..
Če je treba, se pa znam prisilit .. sicer na zelo čuden način, in ga ne bi glih priporočala .. ==>
Najprej gremo zlepa .. če pa ne gre .. se pa zjokam in potem mi gre takoj boljš :P
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a @smrketka@ »

nekak pol dneva zbluzim ko se psihično pripravljam na učenje, poj mogoč okol šestih zvečer se pa začnem učit. pa še to je kokr kdaj. če je kšn dobr film na tv, odpade učenje.

u glavnm pomoje mamo vsi velike težave se začet učit, sploh če je snov res brezvezna, pa preveč učenja na pamet.to men sploh ni všeč
corny
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: primorska

Neprebrana objava Napisal/-a corny »

oj jz se tko naučim da si celo snov prepišem
če so poglavja se recimo naučim eno poglavje pa imam pauzo al pa grem na trening potem pa naprej drugo poglavje
ne vem probaj kera metoda učenja ti najbolj ustreza pa pr uni k si najbolj skoncentrirana tisto izberi(prepisovanje, branje, delanje mislenih vzorcev)karkoli,))
velik sreče;)
muciiika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a muciiika »

no jaz pa takole:
- najprej preberem celo snou
- pol grem po odstaukih in si izpisujem pomembne podatke.(lohk u povedih, sam besedah, pišeš u tabelo.. kakor teb paše)
- pol te izpiske velikat preberem..
- pa na netu pogledam če je kaka razlaga glede te teme..
- velikat grem tud na www.solajenora.si al pa www.dijaski.net pa tam snemem kake podatke, snovi, referate, zapiske, kontrolne.. pol če kej pametnga najdem sprintam.. pa si pomembne stvari podčrtam..
- pa dober je, če si v učbeniku prebereš, kaj piše pod slikam...
- kar se datumou tiče.. se jih poskušam na pamet naučit.. al pa poiščem kako povezavo s tem datumom (naprimr.. vojna se konča 23.3.1677 - TALE DATUM JE ZMIŠLEN -.. aha moj bratranc al kdor kol ma takat b-day.. pol pa sam še letnco.. ) :D
- če pa kak predmet k je za računat pa tut očeta prosm da mi razloži če kej ne razumm (fizka, matematka...).
- velik vadm...
- pa jaz se sprot učim, ka se mi ne zdi ok da se učiš zaden dan k pol itk use zmešaš... pa še bol živčen si ko ponavad...
- aja pa še.. tut pomaga če plonkce delaš.. pa ne zdej unu da prepisuješ ampka to, ker ko neki napišš na plonkec se dobesedno naučiš in potem plonkca sploh ne rabiš... tak da tut če si "oborožen" s plonkci jih nazadne ne rabš razen če si kak "poseben" primer.. :D :D

no tole je moj način... če vam kaj pomaga me pa zelo veseli.. aja pa negrem za vsako snou na net pa koperam dol k bi blo tu mač ampak sam une k so obsežne al pa celotno drugo svetouno vojno pred kontrolko snamem dol pa podčrtam.. pa mi ful pomaga...
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

pr meni pa tko...
*najprej čakm d bo 17.00 ura (al pa da končam use oprawke) k meni itk samo po peti popowdne zčnejo delt možgančki...
*alora...pošiljam ene par sms-u, in sproti berm kej se bom učila...
*pole se pa lotim...naslowček po naslowček...in preberem en odstawk, pole obnovim "po domače" d usaj vem o čem se gre...
*naučila sm se celoten naslow...obnovim ga še 1x...
*isto nrdim z usemi snovmi...
*po 1,2 urcah si uzamm fraj in grem na računalnik al pa pred tv, al pa n telefon...tud mal pawze mora bit a :wink: ?
*k se vrnem ponovim staro snov in se po istem principu naučim novo...
*pole je že okrog 21.00 k so ob sredah in četrtkih na POP-u Na kraju zločina in si to pogledm...
*po TV-ju se grem štimt za spat...
*k se uležm u postlo use še 1x ponovim in si dam pod powštr...(pravjo d pomaga)...

In to use se pr meni dogaja zadni dan;)...ni šans d bi se učila js cew tedn prej, al pa celo sproti...ahaaa...ma kam sm pršla d se bom en tedn učila eno in isto snow...?:))
Uporabniški avatar
..aNia*.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ..aNia*. »

js se tud nikol nemorm prpravt, da bi se šla učit :? ...če mam cev dan frej se ponavad začnem učit šele zvečer okol deveth kt mi že res teče voda v grlo..pa itak , da se učim šele zadn dan edin domače branje preberm že dost prej pol se pa zgodi, da že vse pozabm to usodnega dneva al pa še naša predraga profesorca prestav db za 14 dni...rezultat tega pa je, da pri eseju nikol ne dosegam lepih ocen :twisted:
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Miss_M »

UFff men pa zadne 2 dni pred izpitom sploh nč ne pomaga učenje...raj prespim al se pa zaposlim na drugačn način:)

Na srečo mam letos ful motivacije tak da mi ni problema sest za knjigo tud 3 tedne pred izpitom (za zihr ). :D

Drugač mi med izpiti zlo pomaga šport!..obvezno :D
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Js pa morm rečt, da si kr znam zorganizerat use skp, tko da znese ta prau cajt, da se ne učim cele dneve, pa da clo kej odnesem od tega,...

*najprej morm met pošlihtane osebne zadeve (če me kej muč, če ni u zvezi tko k je treba, če sm se s kom skregala, če prčakujem kšne novice,... pol se ne morem skoncentrirat in raj pustim za bolše dneve)
*nujno morm met lepo posprauleno sobo, use čisto in prezračeno
*ne smem bit na dieti, kr pol sam na hrano mislm :D
*u glaunm si vedno delam izpiske knig, izpiske zapiskou, važn mi je, da je moja pisava in moj način "razporejanja" alinej, velke, male črke itd.
*pol grem lepo use skoz, tko da si podčrtam, uokvirm, pobarvam, u glaunm je na konc use zlo barvito (določena barva za določeno stvar), sam si tko ful zapomnem
*vedno si zdelim število strani z dnevi k jih mam na razpolago, da vem, kok morm predelat na dan (tko sm za zihr, da mi nau zmankal cajta)
*in k predelam zadeve, mi mora ostat še saj ene dva, tri dni, da ponaulam celotno snou naenkrat (od začetka do konca)

Heh, zgleda zlo grozn, pa sploh ni, men se obnese. Za kšn izpit je dost par dni, kšni se pa zavlečejo, sam princip je vedno isti :wink:
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a g00fy_qa »

Upam, da bom imela na faksu več delovnih navad kot jih imam trenutno. :roll:

Učim se, ko se pač nujno moram: za jezike zadnji dan, za kakšno mat in fiziko pa dva dneva. Ponavadi mi itq vse ostane za po šesti uri zvečer, popoldne pa prespim ali pač kako drugače preživim.

Še dobro da si podatke dokaj hitro zapomnim. Tako si enkrat preberem učbenik, ter nato še kakšne izposojene izpiske ali pa zvezek. Razen spet mat, fiz in kem, tam pa moram narediti malo več vaj, žal.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a legally blonde »

Aloha napisal/-a:Js pa morm rečt, da si kr znam zorganizerat use skp, tko da znese ta prau cajt, da se ne učim cele dneve, pa da clo kej odnesem od tega,...

Js mam cist isti sistem :D sploh to, da morjo bit moji zapiski oz. moj sistem zapiskov. Iz tujih se ful tezko ucim. Pa ful more bit barvit :)

U glaunm, js sm ista :)
Odgovori