NEZEMLJANI - obstajajo še kakšna druga bitja?
-
- Sramežljivka
- Kraj: Ljubljana
Jst verjamem da obstaja izvenzemeljsko življenje. Sploh če pogledamo na Drakovo enačbo (več o njej npr. tule), je nemogoče, da ne bi obstajali. Seveda je drugo vprašanje, ali bomo kdaj zmožni priti do njih jih oziroma obratno. Sicer pa imamo sami s sabo dovolj dela in težav, zakaj bi jih še iskali v vesolju?! 

Jst tud verjamem da sigurno obstaja še življenje izven našega planeta. Skrajno neverjetno se mi zdi, da bi življenje obstajalo samo na našem planetu, če jih je pa v vesolju še ogromno. Vsaj nekaj izmed njih je lahko podobnih Zemlji po svojih lastnostih in na teh bi se lahko razvilo ravno tako bogato življenje kot pri nas. Ampak saj v bistvu za življenje ni potreben kisik, voda itd. Poglejte recimo bakterije, te so odličen primer ekstremne vzdržljivosti v še tako nemogočih pogojih.
Po drugi strani pa ne verjamem v razne slike letečih krožnikov, žitne kroge, trupla vesoljcev itd. Da ne govorim kako bolane se mi zdijo izjave, kako nezemljani ugrabljajo ljudi
Po mojem so to le plod domišljije osebkov (predvsem američanov), ki bi radi pritegnili nase medijsko pozornost. Enostavno mi ne gre v glavo, zakaj bi tehnološko napredni nezemljani (če ne bi bili tehnološko napredni bi nas bolj težko dosegli) zapravljali čas z risanjem žitnih krogov??!! O letečih krožnikih sploh ne bi izgubljala besed, ker je v današnjem času postalo moderno brskati po YouTube in iskati neke posnetke o letečih predmetih
Tudi trupla nezemljanov so po moje popolnoma za lase privlečena.
V glavnem, po mojem življenje v vesolju obstaja in dokler ne bodo raziskali vseh planetov, me ne bo nobeden prepričal da ne obstajajo. To, da pa nezemljani v sedanjem času obiskujejo Zemljo je pa skrajno butasto.
Po drugi strani pa ne verjamem v razne slike letečih krožnikov, žitne kroge, trupla vesoljcev itd. Da ne govorim kako bolane se mi zdijo izjave, kako nezemljani ugrabljajo ljudi

V glavnem, po mojem življenje v vesolju obstaja in dokler ne bodo raziskali vseh planetov, me ne bo nobeden prepričal da ne obstajajo. To, da pa nezemljani v sedanjem času obiskujejo Zemljo je pa skrajno butasto.
-
- Sramežljivka
- Kraj: Ljubljana
Enkrat je bilo na TV-ju omenjeno da so na Marsu našli neke nezemeljske baze
Ne vem no... jst sem prebrala že kar nekaj literature na to temo in meni se zdi zadeva zelo verjetna!
Čisto možno je, da ima vsaka galaksija samo eno inteligentno vrsto, kar pomeni, da je verjetnost da bi se srečali ali pa samo izvedeli druga za drugo skoraj enaka nuli. Kdo ve, mogoče bodo naši praprapra vnuki vedeli kaj več. Po moje je narava z našo kratko življenjsko dobo poskrbela da ne pride do prehitrih odkritij. Sej ne rečem... do neke mere dopuščam tudi možnost da smo res sami, ampak kot sem že rekla, je to za moje pojme zelo malo verjetno. Ker če smo v vesolju res sami, potem je vesolje ena velika potrata prostora in energije.

Čisto možno je, da ima vsaka galaksija samo eno inteligentno vrsto, kar pomeni, da je verjetnost da bi se srečali ali pa samo izvedeli druga za drugo skoraj enaka nuli. Kdo ve, mogoče bodo naši praprapra vnuki vedeli kaj več. Po moje je narava z našo kratko življenjsko dobo poskrbela da ne pride do prehitrih odkritij. Sej ne rečem... do neke mere dopuščam tudi možnost da smo res sami, ampak kot sem že rekla, je to za moje pojme zelo malo verjetno. Ker če smo v vesolju res sami, potem je vesolje ena velika potrata prostora in energije.
Jst pa čisto nič ne verjamem v te zadeve. Sicer nisem brala celotne teme, ampak glede na anketo je kar precej folka, ki verjame v te stvari. Meni osebno se zdi vse to navaden "larifari", ker do sedaj nisem slišala za noben tehten argument oz. prepričljiv dokaz za nezemeljski obstoj. Vse skupaj so le navadne špekulacije...
Tisto življenje na Marsu je najbrž neživo. Ene sorte kristali - nekaj takega. Pa četudi bi bilo živo je najbrž prišlo od tukaj, z Zemlje, s kakšnim meteoritskim ali vulkanskim šplitarjem. Drugače si jst tega ne morem predstavljati...
To, "da bi bilo vesolje velika potrata prostora", NI noben relevanten argument. Čisto možno je da je vesolje tudi prazno!
Black Amber napisal/-a:Enkrat je bilo na TV-ju omenjeno da so na Marsu našli neke nezemeljske baze
Tisto življenje na Marsu je najbrž neživo. Ene sorte kristali - nekaj takega. Pa četudi bi bilo živo je najbrž prišlo od tukaj, z Zemlje, s kakšnim meteoritskim ali vulkanskim šplitarjem. Drugače si jst tega ne morem predstavljati...
Black Amber napisal/-a:Ker če smo v vesolju res sami, potem je vesolje ena velika potrata prostora in energije.
To, "da bi bilo vesolje velika potrata prostora", NI noben relevanten argument. Čisto možno je da je vesolje tudi prazno!
- Maybelline
- Sramežljivka
jst sem 100%, da nekje v vesolju obstaja kakšna civilizacija..samo dokler bom jst živa, ne bom dočakala tega, da jih bodo odkrili....in čez kakšne milijone let, če bo svet še obstajal in bo tehnologija zelo razvita, bodo mogoče le kaj zanimivega odkrili (druge civilizacije, planete itd) Zelo rada bi jst to dočakala. Škoda se mi zdi, da sem se rodila prav v tem času, ko še nismo dobro razviti in sploh ne vemo kaj se dogaja zunaj našega osončja...