Kaj bi v Sloveniji spremenili?

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori
mirella
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a mirella »

- odstavla Janšo
- postavla pred zid dristka in podobne (in jih seveda streljala :D )
- zvišala delavcem plačo
- malo omejila delavne vize
- znižala starost za pokojnino
- uvedla dosmrtno ječo

še kaj bi se našlo.. to je prvo kar mi pade na pamet :D
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a MIGRENA »

- ustanovila bi "policijo", ki bi skrbela za preprečevanje nasilja nad živalmi ter seveda za zapuščene in ranjene živali (tole)
- standard (plače)
- lažji pristop do nakupa nepremičnin
- vrtci bi absolutno morali biti vsaj 50% cenejši
- odprava nekaterih čisto nepotrebnih birokratskih postopkov
- drugačen ZVCP (mislim, da so nekatere omejitve čist mem)
- šolski sistem (predvsem več samoizbire pri izbiri predmetov, zastonj OŠ...)
- ah vidm, da je velik tega...
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Anelise »

-prvo kot prvo:višje kazni za vsa kaz.dejanja,sploh zoper spolno nedotakljivost in zoper življenje in nasilje nasploh (tud zoper živali) :!: :!: k sorry ampak to http://24ur.com/naslovnica/novice/crnak ... 12642.phpc gre men res na kozlanje. :eek: :eek:

- na splošno socialo (bojše delovne razmere,višje plače,več pravic) in pravosodje (k trenutno je totalno v p**di)

-in super bi bilo če boi blo v SLO manj nestrpnosti in foušerije
spermij
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a spermij »

Nad železniškimi tiri, ki so med Fužinami in BTC-jem, bi dal zgraditi osvetljen most.
Morda pa ne bi bilo slabo zgraditi tudi podhoda, vendar obvezno osvetljenega.

Takšna gradnja bi nam močno skrajšal dostop do BTC-ja, s čimer bi prihranili na času. Sicer se hodi po bližnjici tudi sedaj, vendar zna biti pri določenih vremenskih pogojih zelo nevarno. (Sem "preveril" pred kakšnim mesecem, ko sta 2 sekundi ločili neko najstnico od tega, da bi jo zbil vlak; bila je megla, punca zamišljena (s telefonom v roki), ni opazila luči vlaka, tudi ne slišala ropotanja...)
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

kr.ena napisal/-a:Se strinjam z Jochijem. Na živce mi gre to jamranje nad neprepoznavnostjo Slovenije. Če jaz ne vem, kje je recimo Kolumbija, bom vzela zemljevid in si pogledala, pa malo me bo sram, ker sem pozabila nekaj, kar spada v splošno izobrazbo. Če pa na Eurosportu narišejo Kranjsko goro nekam med Češko in Poljsko, pa naj bo njih sram.
To je problem bednega izobraževalnega sistema; pa saj bo pri nas tudi kmalu tako. Preberite v današnjem delu komentar o prenovi gimnazij na strani 12 :wink:

Kle sm se pa podpišem...
Sicr bi pa lahko marskej nrdil za tole našo kokoško, sej je Vatikan ravn tko mjhn, pa je vseen poznan...
Zastavo bi lahko spremenil, ker takih oz. podobnih je kr nekaj, povedal folku, da to je SLOVENIJA in ne slovakia al krkol ( ko sm bla namreč v Londonu,ns je nekdo sprašvov od kod smo, smo rekl da iz Slo. pa je reku Aaa great, great, Slovakia... :? pol k smo pa nekak rekl jugoslavija, se mu je pa že zasvetila lučka... ), turizem tud ni ne vem kollk razvit, sicer pa to ni moj problem, nej se politka ukvarja s tem, kaj je in kaj bo dobro za našo malo slovenijo.
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a gregalina »

Nižje cene in višje plače!!
spermij
Debatorica
Debatorica

Zgradil bi vsaj še eno hokejsko dvorano ter veliko pokrito drsališče. :) ;)
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Vse kar bi v tem trenutku spremenila je to, da bi od vseh zahtevala, da govorijo slovensko
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a jagodka85 »

jemina napisal/-a:Vse kar bi v tem trenutku spremenila je to, da bi od vseh zahtevala, da govorijo slovensko

:D Tako je ... no ja, vsaj od tistih, ki majo stalno bivališče nekje v Sloveniji, govorijo pa vse drugo. Sej slovenski jezik ni tko zelo težak, da se ne bi mogl naučit tistih par besed, k jih rabjo v vsakodnevnem življenju.

Drugač bi pa spremenila vreme ... na sneg al pa sonce ... ne pa tale grda megla no.
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Pa malo bi spremenila tale sistem študija. Ni mi všeč, da so tko zakomplicirali. Men bi bilo kul, če bi lahko se na faks vpisalai, kadar bi se hoteli, ne pa da tlele nekej morijo s tema dvema vpisoma. Pa, da bi bile stvari malo cenejše, ne pa da je vse tko drago
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
spermij
Debatorica
Debatorica

Aja, kt je včer sošolc reku - treba bi blo ukint ustne izpite, pa magari mejo za pozitivno dvignt na 60%.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Da bi že enkrat (čeprou ga js več ne rabm) zgradil pokrit olimpijski bazen! Ena redkih prestolnic k ga nima. Sramota. :?
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
GeorgeConstanza
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a GeorgeConstanza »

popolna reforma izobraževalnega sistema
spravil kretene s slovenskih cest
vzpodbudit je treba podjetništvo
Slovence navaditi na odprtost do drugih
spermij
Debatorica
Debatorica

Odprtost je stvar posamezne osebe.

Čemu bi bil-a odprt-a do nekoga, če imaš občutek, da to ne bi bilo varno?
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

GeorgeConstanza napisal/-a:popolna reforma izobraževalnega sistema
spravil kretene s slovenskih cest
vzpodbudit je treba podjetništvo
Slovence navaditi na odprtost do drugih

No nekaj takega bi tudi sama spremenila... pa spremenila bi kulturo ljudi, začarala, da ne bi bilo več te slovenske fovšije in vseh slabih lastnosti, da bi bili ljudje iskreno prijazni en do drugega.

Pol pismo ne vem... nekaj bi naredila z ekonomijo. Da bi bilo prehajanje med službami enostavnejše, da ne bi bilo teh butastih odpovednih rokov.. malo bolj bi obdavčila študentsko delo in vsaj za par % zmanjšala davke, ki jih plačujejo zaposleni (plača študentov bi ostala enaka, redno zaposleni bi dobili malo več, država ima enako, pa ne bi študenti opravljali služb, ki so mišljene za redno zaposlene, ampak delodajalci pač malo šparajo)... pol bi nekako spremenila javne knjižnice, da bi bile tak kul prostor, kjer bi se študenti dejansko radi hodili učit.

Pa javni prevoz bi pocenila in porihtala... ne vem, nekatere ceste bi dejansko zaprla za osebna vozila (taksiji in dostavna vozila so lahko), ful pocenila karte za buse in povečala pogostost vožnje. Pa zgradila ogromna parkirišča ob končnih postajah, da bi se ljudje navadili uporabljati faking javni prevoz. Bi bilo stokrat boljše od tega zdaj.

Pol... ne vem. Ko se spomnim kaj pametnega, dopišem ;)
Odgovori