jolandabuh napisal/-a:Če se mešajo različne vere so same težave. To so mi zatrdno dokazali Bosanci (pravoslavni, muslimani in katoličani).
Ena je napisala, da je važna samo ljubezen. Bla bla.
Ljubezen je važna v začetku prvo leto, dve. Dokler te je pripravljen nositi po rokah. Potem pa ne več. Potem so pa važne vse druge stvari. In vera je ena od njih.
Starši ponavadi želijo otroku le najboljše, imajo pa mnogo več izkušenj in ne slepi jih ljubezen (beri niso zatreskani).
Jaz bi jih na njenem mestu poslušala. Bo še dosti dobrih.
Je pa zanimivo, da na tem forumu izpričujejo svoja verska prepričanja v glavnem pravoslavke ali muslimanke, katoličank pa skoraj ni, ali pa so prepričane ateistke. Huh.
evo eno katoličanko

edini problem, ki ga vidim pri različnih verah, je vzgoja otrok. to zna bit precej zajebano, ampak v primeru, da nihče od njiju ni ravno hudo zagret, se verjetno da otroku predstavit obe veri in izumit eno svojo kombinacijo

res mogoče na vse skupaj gledam malo optomistično (v bistvu moram, ker sem v podobni situaciji), ampak vera se mi ne zdi dovolj dober razlog za razdor zveze, sploh ker danes večina ljudi "veruje" bolj iz navade in običaja.
v primeru pravoslavcev in muslimanov je pa pomoje problem dosti globji od različnih ver in ima precej opravka tudi s situacijo na balkanu in osebnimi izkušnjami ljudi.