Virus HIV in AIDS

Za dušo in telo.
Odgovori
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a mily »

ne kr tako ne morejo ugotovit, čeprav je pri določenih preiskavah tudi ta avtomatsko vključena. je pa res, da če si okužen z virusom imaš povišane levkocite kot pri vsaki okužbi in potem posledično z drugimi raziskavami tudi to ugotovijo. vsaj mislim si no :)
Uporabniški avatar
honeydew
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a honeydew »

Eh ta zgodba kroži že par let naokrog, enkrat je punca iz Kopra, drugič iz Texasa, tretjič iz lune. Jst ne verjamem.

Ne poznam osebno nikogar, ki bi bil pozitiven ali okužen, jaz odnosa ne bi spremenila, če bi bil to moj prijatelj, niti si o teh ljudeh ne mislim nič slabega. Ne predstavljam pa si kako živiš s tem.
leilla
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a leilla »

glede levkocitov....AIDS (ne vem kako je, ce si okuzen samo z virusom HIV) ti pocasi unicuje vse levkocite, tako da se pri krvni sliki vrednost levkocitov zmanjšuje...
Uporabniški avatar
BlueGirl1983
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a BlueGirl1983 »

Mamin bratranec je hiv+. Dobil ga je pa že dolgo, dolgo časa nazaj, s transfuzijo. Torej še takrat, ko tega niso pregledovali. Ampak mislim da mu prav nič ne manjka, le živi bolj zdravo kot večina ljudi in resnično pazi nase.
Ti bodi Zrak in brez tebe jaz, Ogenj, ne morem goreti...
In jaz, jaz naj bom Ogenj in brez mene se ti, Zrak ohladiš.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Spet se bliža dan ozaveščanja in boja proti AIDSu. Ta tema je kar malo potihnila (na splošno mislim, ne le na tem forumu).

Sem bila čisto šokirana, da še vedno obstajajo taki ljudje kot v Slovenski Bistrici ... ko so tipu preprečili priti v stanovanje, ko je prišel iz bolnice.

Zdajle je bil v Odmevih en moški, ki že 21 let ve, da je Hiv pozitiven, pa tudi dejansko je že zbolel za AIDSom. Zdravila so res že precej napredovala, še vedno pa ta bolezen ostaja stigma.

Razmišljate kaj o tem?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

Zadnjič sm gledala tv, pa je rekla ena strokovnjakinja, da je v sloveniji relativno malo okužb, sploh v primerjavi z ostalimi državami.
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a bejbika »

^^boj se takih izjav ...
če ne bodo nehali razmišlati s p***/k***, bo vedno več in več okužb ... sexanje v npr Španiji z neznancem brez kondoma je izjemno "pametna" odločitev ... ker: "Saj sem itak na tabletkah!" ne bo nobenega obvarovalo pred AIDSem ...
sama osveščenost ljudi o AIDSu je še zmeraj premajhna ali pa se ljudje ne zavedajo posledic oziroma so sami pri sebi prepričani, da se to njim ne bo zgodilo ... lep primer je angleška mladina, ki uprizarja prave orgije na raznih izletih ... da ne govorimo o temu, koliko deklet pride domov posiljenih, nosečih, okuženih (ni nujno z AIDSem) ali pa se sploh ne vrnejo ... sicer niso to neke ogromne številke, ampak vseeno je dovolj ena okužena deklica ...
tako da, zaboga dejte unih 300sit (1,25€) za 3pack kondomov ...
*smokvica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: *Štajerska*

Neprebrana objava Napisal/-a *smokvica* »

Se podpišem pod Bejbikin post!!!!!
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

kr.ena napisal/-a:Sem bila čisto šokirana, da še vedno obstajajo taki ljudje kot v Slovenski Bistrici ... ko so tipu preprečili priti v stanovanje, ko je prišel iz bolnice.

To je pa v mojih krajih, pa nic ne vem o tem. Kaj je pa bilo??
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Lastovica a nisi brala v Mladini, kako si krajani nekoga izgnali iz SB?
ker se razburjajo, zakaj Romom vsa pozornost, medtem ko pa bolnika z AIDSem lahko mečejo iz vasi/kraja/mesta in o tem javnost zamolči ...
enakost pred zakonom? zgleda ne ... :?
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Lastovica, jaz sem prvič slišala za to, ko je Sofia omenila v temi o Romih, drugič pa včeraj v Odmevih. Upam, da bo kdo dal kakšen link.

Sem pa brala včeraj zanimivo raziskavo, zakaj je v Afriki toliko AIDSa. Menda je okužba veliko bolj verjetna, če imaš že kakšno drugo spolno bolezen. In tam je zelo razširjen tudi sifilis, gonoreja, herpes itd. Pri herpesu nastanejo majhne ranice, zaradi katerih je večja tudi možnost okužbe s Hiv.

Pa tudi pri nas menda ostale spolne bolezni niso tako zelo neaktualne. Torej - ne samo zaradi AIDSa, pamet v glavo in kondom na ****
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^^dobiš jutri, ko bo Mladina št. 48 na spletni strani ... lahko ti pa tudi pofotkam članek, če te zanima ;)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

A v 48. številki? Saj to imam pa doma, pa očitno še nisem vse prebrala ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
*smokvica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: *Štajerska*

Neprebrana objava Napisal/-a *smokvica* »

OMG, jaz sem tudi iz okolice Bistrice pa nič ne vem o tem.Kriza no!Kr ne morem vrjet!
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

kr.ena napisal/-a:A v 48. številki? Saj to imam pa doma, pa očitno še nisem vse prebrala ...

ja Manipulator stran 10 ... po Romih izgnan tudi bolnik
Odgovori